Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymitu, ale je mi to totálne trápne. O dva týždne mám termín pôrodu. Meriam 175cm, predpôrodná váha vždy okolo 80kg, som športovkyňa, nikdy som nebola nejaké “útle žieňa.” Muž meria 185 cm, tiež tak mužnejšie stavaný, široké ramená, športovec. Dnes mi doktor na ultrazvuku povedal, že budem mat veľké dieťa. Malú podľa sona navážil na 3500g a teda logicky do pôrodu ešte priberie. Nemyslel to nijak v zlom, no mňa sa to dotklo, lebo povedal, že to je normálne, že budem mat väčšie dieťa, keď mám dva metre a 100kg (áno aktuálna tehotenská váha, dosť som pribrala), som z toho zmätená.
Prosím vás Maminy, čo ste “väčšie,” ako vyzerajú vaše deti? Aké sa narodili? Ja som asi naozaj zmätená, že sa take niečo pýtam, nemalo by ma to vôbec trápiť, ale dosť ma to zaskočilo, lebo doposiaľ sa k váhe dieťaťa nikto nevyjadroval na kontrole.
175 cm nie sú ani náhodou "dva metre" to je jedna vec. No a druha je pravda, ze genetika nepustí.
Ja mam takú istú výšku ako ty, manžel je este vyšší ako tvoj, tiež mohutný, plecnaty.
Syn sa narodil s pôrodnou váhou 3700 gramov, v 38 týždni tirz mohol mať tak 3500.Nikdy mi nevravel nikto, ze bude to veľké dieťa. Ja som mala pri pôrode váhu 93 kg
No je logické, ze dieťa môže byť aj neskor vyššie, keďže fakt genetika hra svoju úlohu
A co ti na tom vadi? Ste vysoki obaja, jasne, ze dieta bude vyssie.
Ja mam 179cm, manzel asi 190cm
Prvy sa narodil 4,5kg a 55cm a druhy 3,8kg a 51cm, obaja 2 tyzdne po termine. A to mi aj pri druhom vraveli, ze bude mat nad 4kg
Moj prvorodeny ma 2,5 roka a vsetci mu tipuju take 4 roky😅 on bude velmi vysoky
Je to vahovy odhad. Bezne byvaju odchylky. Cize kludne moze mat 4kg ale moze mat aj pod 3kg. Ja nie som tintitko, meriam okolo 173cm a vahovo tiez nie som najmensia aj ked ako tehotna a po porode som mala zivotnu formu, normalne som schudla a vsetko slo do brucha a moj maly mal 4kg. Ale zase u nas v rodine celkovo su chlapi vacsi a rodia sa vacsie deti. Nemu to aj ostalo. Proste chlap ako buk. To ale neznamena, ze to tak budes mat aj ty a mala.
A aj keby za narodila 4kg. Niektorym detickam sa to strati a nemusi byt vobec tak ako moj. On sa narodil 4kg a teraz v 20m ma 16 kg 🤣 ale nie kazde dieta co sa narodi 4kg to tak aj ma
Vôbec sa nestresuj, ja som vysoká (nad 180cm) a muž tiež , dcéra sa narodila 2980g a 51 CM a syn 3520g a 56cm. Teraz zapadajú v triede, vôbec nevyčnievaju výškovo, čo som si vždy myslela, lebo ja som od škôlky bola vyssia. Dokonca majú vyšších a o dosť väčších spolužiakov.
Ja mám 178cm pôrodná váha moja bola cca 105kg ,manžel 181 CM a dcér sa narodila 2900g a 49cm . A doteraz patrí medzi priemer prípadne nižšie deti . A aj kebyže bude mať3700g žiadne nadrozmerné dieťa to nebude.
To je veľmi individuálne 😉 dcérka nemala takmer ani 3 kg a syn, kt. sa narodil druhý mal cez 4,2kg 🫣😁 a vaha mi až tak nestupla, skôr posledné týždne naliatá vodou a opuchnutá. A výškou sme cca rovnako vysoký 🙂
Vaha je podla mna uplne v norme aj na vzrastom priemernu zenu. Nechápem co ta doktor strasi. Ja som rodila v 38tt a syn mal 4125g a to meriam 162cm, 60kg 😀 prvy syn mal tiez 4380g narodeny po termine.
V prvom rade, tie merania sú veľmi orientačné, plus mínus 500 g. Ak ti doteraz nehovorili, že je bábo napr. o 2-3 týždne väčšie, má väčšiu hlavičku a pod., tak sa vôbec netráp, lebo sa pravdepodobne len sekol. Ale ak aj nie, 3500 g 2 týždne pred termínom je v pohode, nie je to žiadne závratné číslo. Určite to dáš bez problémov 💪
Ja mám 170 cm keď som rodila mala som 90kg. Manžel má 183 cm. Syn sa narodil s váhou 4600g a 55 cm 🙂 Sestrička mi ho prvý krát priniesla so slovami - tu je to vaše trojmesačne 😅 No mne už asi od polovice tehotenstva doktor tvrdil že syn bude mať cez 4kg. A teraz má syn 13 r., vždy patril medzi najvyšších a už prerástol aj manžela. Možno Ťa táto informácia zaskočila a možno má doktor skúsenosť, že "väčším" ženám sa narodili väčšie deti. Ale to vôbec nemusí byť pravidlo. Poznám ženu, ktorá je nižšia a útlejšia odo mňa a jej syn mal skoro 5kg keď sa narodil. Hlavné je že dieťa bude zdravé 😉
Ja 170cm, 100kg váha pred oboma pôrodmi .. muž 186cm.. prvý syn 46cm a 2100g, druhá dcéra 50cm 3030g 🙂 najmenšie deti v rodine 😅
Neviem čo ťa na tom šokovalo. Obidvaja rodičia ste väčší tak aj dieťa môže byť väčšie. Aj keď doktor trochu preháňa.
3 a pol, ci 4 kilo nei je nadrozmerne dieta. je to normalna zdrava vaha. ser na doktora. budes mat zdrave babatko a nemusis riesit male velkosti oblecka, moj starsi siel rovno do 56ky (po mesiaci do 62, mal pevnu a siroku hrud) ... a paradicka. s vacsim babatkom sa aj lepsie manipuluje, nemas taky strach. a aj otec si skor zvykne na vacsi balicek, ako na malinke vrecusko ...
svagrina ma 5 deti vsetky vahu nad 4kg vzdy rodila prirodzene a to nie je ani vysoka ani silna. nema sa ta co dotknut deti sa bezne rodia okolo 3.5kg tak budes mat chlp ťažšie určite nie nadrozmerne. nevyuzijes vel. 56 ale az 62
Nic nie je zle na tom vynosit vacsie dieta. Moj syn mal 3950g, teda uz ho brali k tym vacsim detom, teraz ma 17 rokov, 187cm, 45 nohu a peknu atleticku postavu. A mimochodom, v skolke a na zakladke byval medzi najutlejsimi v triede.
Hlavne zena nevie ovplyvnit ci to dieta bude velke alebo male vedome. Vobec nezalezi na tom co je. Iné to je ked ma zena cukrovku.. vtedy ked su vyssie hodnoty cukru tak babo viac rastie..
Mne pri oboch deťoch lekár podľa sona odhadoval, že budú dosť veľkí, ja mám 180cm a štíhla tiež zrovna nie som. Dcéra 2 týždne po termíne 3450g 53cm, syn týždeň pred termínom 3710g 51cm. Takže žiadne enormne veľké deti sa nekonali 😃
Ja mam 178 cm a v celku normalne deti. Prvy bol o 2 tyzdne skor s vahou 3,28 a druhy o mesiac skor s mal presne 3 kg. Syn ma teraz 6,5 roka a v skole je asi najvyssi.
Dve kamaratky maju pod 160 cm a jedna mala 4 kg dieta, druha 4,5 kg. Obaja chlapci par dni pred terminom narodeni. Vahu dietata podla mna nevies velmi ovplyvnit
pisem ti ako matka nadrozmerneho dietata. moje dieta sa narodilo takmer 5kilove a 56 cm, zacalo hned nosit 62ku a rastie stale na 99 percentile. momentalne ma 5 rokov a je o hlavu vyssi ako rovesnici. my sme to riesili tak, ze dieta sportuje (velmi vela). vzhladom na svoju geneticku dispoziciu svoju velkost vie vyuzit vo svoj prospech. lyzuje, korculuje, hra futbal, ma neskutocnu silu a obratnost. Z vysky mu neurezem ale postavu ma na svoj vek fakt krasnu. Okrem ineho je aj velmi inteligentny a dokaze si mnohych ziskat.
Co ti tym chcem povedat je, ze deti nie su tabulkove, su take co vycnievaju z davu. Chara s Valabikom tiez asi neboli najmensi a pozri kde to dotiahli.
Môj mal podľa sona 2 týždne pred pôrodom tiež 3500g, deň pred pôrodom 3800g a narodil sa s hmotnosťou 4020g a 53 cm, ja som mala v deň porodu 165 cm a 73 kg a manžel 175 cm. Malý keď sa narodil vyzeral ako 2 mesačný 🤣 ja som nakoniec musela mať sekciu,nepostupujuci pôrod...
Aky mily pan doktor ☺️ (not) 😠 nemusis mat vobec velke dieta a mozes, vahovy odhad je odhad a zalezi skor na tom, aki velki ste sa vy narodili, nie ci teraz mate 100kg alebo 60… nestresuj sa tym, to je to najhorsie co mozes pre svoj porod urobit, nie to ci mas velke alebo mensie dieta, ale ako v pohode si nastavena v hlave 🍀 drzim palce!
ake velke bude v den porodu nie je tak dolezite ako to, aby bolo riadne vyvinute a uplne zdrave. Prajem stastny porod 😊
A ako bude velke dieta v dospelosti sa da priblizne odhadnut podla tabuliek rastu pocas prvych rokov. Mojim takto vychadza cca 197 a 205cm, ale odhadujem, ze to bude o 10cm menej u oboch, takze uvidim realitu o par rokov 😁
Máš doktora debila! Znama ma 1,80 pribrala 25 kg a porodila mierami bábiku. Mala merala 45 cm, 2,5 kg a uplne zdravá. Ďalšia ma185, muz 195 a maly myslím tiez nemal cez 4 kg. Ďalšia kamoska, 165 cm, nadváha a pribrala 15 kg, maly 3,5 kg. Iňa kamoska tiez športovanie, ako ty s mierami, pribrala dosť, dieta pod 4 kg.
Ôk ja som 12 kg pribrala "len", mam tiez 175 a 65 kg pred tého. Muz ma 2 metre.
Prvý syn mal 3,4 kg a druhy za obdobných podmienok 3650g a to mi deň pred porodom povedali tak max 2,9 kg, až som poskočila radosťou.
Nepíšeš v kolkom si tt ani ci nemáš tehu cukrovku náhodou. Dr sa fakt nevie vyjadrovať. Neries zatiaľ, tie miery nie sú vždy presne.
Ja mam 180cm a manžel o niečo viac. Pribrala som 12kg. Dcéra sa narodila nemala ani 3kg a 49cm- najmenšie bábätko v pôrodnici.
Podľa mňa blbosť. S manželom máme obaja 180cm a dcéry boli obe drobné - prvá 3070g, 49cm a druhá 2970g a 47cm. Pri prvej dcére sa sekli o kilo - tipovali jej 4kg, nakoniec mala ledva 3kg. Druhej tipovali o 0,5kg viac ako reálne mala.
To je individuálne a odhad váhy často skresľuje na ultrazvuku a to že máte vy 175 a muž 185 nemusí znamenať že aj dieťa bude vysoké môže nemusí u nás je opak ja mám 163 a muž 173 a synovia majú 195,180,185 a dcéra ma 16 a ma ledva 160 takže môže byt aj malý mne pri poslednej dcére povedali že bude mať 3600 pri pôrode a mala 2980
@zuzanockamt ano ak ma 55cm ano ale kedze mamina je vysoka moze mat dlhsie babo, preto 62, mensie by vynosilo kolko? tyzden? 😍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nase deti - nie moje ale v ramci rodiny :D sa obe narodili s vahou takmer piatich kil :D boli dost buclati a zavaliti :D a obaja z toho postupne vyrastli 🙂 ale oproti tym ostatnym v porodnici vyzerali ako take mesacne minimalne :D