Zdravim dievcata,
zijem v UK, som v 36tt a od vcera som zacala pocitovat falosne kontrakcie, ale dost silne, brucho mi stvrdlo na niekolko hodin, uvolnilo sa hadam len na niekolko minut asi 3 krat, utekala som do nemocnice, tam ma dali na monitor, po 40 minutach poslali domov, ze je vsetko ok, ze babatko je ok, srdecen ozvy su fajn aj stahy maternice. Len co ma dali dolu z monitoru brucho mi svrdlo zase ako kamen, odtvrdne tak na 19 min a potom zase. Citim pohyby babatka, len som trochu prestrasena z toho ako casto a silno mi to brucho tvrdne. Cervikometriu mi nerobili, tu to nerobia, amly je koncom panvovym, takze spontanny porod nehrozi, bojim sa, aby mi neodtiekla voda alebo tak. Brucho mi tvrdne aj dnes rano stale v dost malych intervaloch, nezda sa to byt bolestive tak ako vcera vecer.
Mate niektora podobne skusenosti? Chystam sa im znova zavolat ak to neprestane, len nechcem robit plany poplach.
Dakujem
M.
ahoj @tkmama a dakujem za prispevok, ukludnil ma 🙂 Budem sa snazit to zakazdym rozdychat, ak som doma je to este ok, tazsie to bude vonku, alebo v obchode! 😉 Manzel od dnes prebera upratovaciu "stafetu" takze urcite budem oddychovat... 🙂
dakujem za odpoved & zelam pekny vikend 🙂
@moonlight777 tiež som okolo 36tt myslela, že do hodiny porodím, také silné kontrakcie som mala, trvalo to celú noc a potom to prešlo. tiež bol v tom čase drobec koncom panvovým, ale otočil sa. posledné týždne sú najťahšie. drž sa x
@moonlight777 ja som falosné kontrakcie mala od 5mes, mozno sa to zdá skoro, ale začala sa mi roztahovat maternica a bolo to na nevydrzanie, ked som bola v obchode ,tak mi musela predavačka doniest stoličku, lebo som nemohla ani stát. preslo to po 2 mes a pred pôrodom to začalo znovu. ale nepravidelne tak 3x za den, brucho mi tvrdlo od 34tt, brala som magnezium. teraz čakám 2 mimi, brucho tvrdne uz vyse mesiaca, otvorená som od 25tt na spičku prsta, ale ze to u druhorodiciek byva často. opat beriem magnezium, 5 tyždnov som lezala doma s vylozenymi nohami, tyžden v nemocnici, zbytočne sa nenamáham, nenosím nič tazké a do pôrodu ostáva ešte 9 tyždnov. tie pôrodné kontrakcie ked to príde rozpoznás určite, tieto falosné su len slabym odvarom tych kt prídu pred pôrodom, tym ta nechcem samozrejme strasit, čím silnejsie a pravidelnejsie kontrakcie, tym skorsí pôrod, touto myslienkou som si ulahčila pôrod velmi.
takze drzím palce nech je všetko ok a hlavne vela oddychovat
dik kocky za prispevky! Moj maly meral od polovice tehu o skoro dva tyzdne viac, takze ak by sa vypytal na svet v nejakom 37-38 tyzdni tak by to nemalo byt az take zle - uz teraz je maly valibuk. Pocitam, ze uz teraz ma okolo 3kg, 25/04 mal 2600g. Ale najradsej by som bola keby vydrzal do 39 tyzdna, kedy mam naplanovanu sekciu. Uvidime, dufam, ze vsetko pojde ako ma. 😀
Zelam pekny vikend vsetkym
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj @moonlight777, ja som približne v tomto období začala mať brucho tvrdé a ťažké ako kameň, trvalo to takmer celý deň, bolo to bolestivé, nepohodlné a tiež ma to vystrašilo, ale lekár povedal, že je to ok, maternica sa chystá na pôrod a ak cítim nejaké pohyby bábätka (a bolo ich pomenej, veď miesta už bolo v brušku málo), tak je to bežné. Treba to vydržať a hlavne veľa odpočívať. Už to dlho nepotrvá, neboj 🙂