Boli ste tiež v 36 týždni otvorená na 4 centimetre?

motylicek123
11. mar 2012

ahojte babule, mam taku otazku, bola som na poradni v 36tt v porodnici a primar skonstatoval, ze som uz otvorena na 4cm a cervikalne skore mi dal az 10 bodov, poslal ma domov s tym, ze o tyzden nastup do nemocnice, mali ste niektora taky pripad ako ja? myslim, ze to vyriesila vyvolavackou zatial sa drzim

misik1
11. mar 2012

nemala som nic podobne,len je to dost divne,ze az take hodnoty a este si doma...neviem kedy to bolo,ale ak tyzden este vydrzis,tak to bude zazrak...

katana11
11. mar 2012

noooooooooooo mna pustali z nemocnice na 3cm otvorenu a za 2hod. uz som bola aj naspet ale rodit 😅 tazko povedat uz ma velke CS takze tam uz ani krcok nie je a na 4cm hmmmmmmmm? tiez nedavam tomu vela ak tak este polez hore ritkou aby si potiahla co to... pokial ti nepraskne plodovka alebo nezacnu bolesti tak drzat pokope este budes ale ci den -dva -1tt hmmm? 😵

lucy1990
11. mar 2012

Ja som mala presne toto iste, v 36. tyzdni a otvorena na 4 prsty. To som bola na prvej kontrole uz v nemocnici kde som mala rodit. Hned mi doktor vypisal prijimaci listok a sup na porodne saly. Tam som si 2 dni polezala na vzdycharni a isla som domov, tiez si mysleli ze je to na spadnutie a nakoniec som porodila az o tyzden, ale bola to riadna rychlovka 🙂 drzim palceky 🙂

nela82
11. mar 2012

hmm,sa divim co robis doma? 😕 U nas by si hned skoncila v nemocnici....Ja som bola uz v 34 otvorena na 4 cm-no hospitalizaciou sme to zvladli a dotiahli do 38 tt 🙂 No mala som prisny klud na lozku 😔 No akonáhle sa vysadili lieky a mna pustili domov-na druhy den som utekala rodit 😉

edie63
11. mar 2012

Ja som aj den pred porodom bola zatvorena, akoby som ani nesla rodit. 😀 Ale bola tam jedna mamicka, ktoru prijali do nemocnice, pretoze bola na 3cm otvorena, ona sa cudovala, ze co to od nej chcu, pretoze nemala ziadne bolesti, ale pocula som ako ju posielali IHNED na porodnu salu. Takze ja nechapem, ako ta mohli poslat domov. Drzim palce! 🙂

tehula
12. mar 2012

pokial neodtiekla plodova voda, a nemas kontrakcie, tak kludne mozes ist domov. Rodi sa aj tak az pri 9-10cm takze dobehnut stihnete. U prvorodicky necakaju taky priebeh. A ruku na srdce, nie je lepsie cakat na porod doma ako v nemocke ? 😉

stanislavao
12. mar 2012

neobavajte sa, pokial vam nic nieje, neodtiekla voda, nemate kontrakcie, tak sa nic nedeje. ja som bola na 4 cm, ale zacali mi kontrakcie, tak uz ma domov neposlali.

babul83
12. mar 2012

Ja som bola na 2 cm asi od 34 týždňa a mala som mať kľud a nenamáhať sa. Rodila som až v 38 týždni po odtečení vody, ale málo som bola otvorená, len na 6 cm, tak my trošku dopomohli. Ako tu písali rodí sa až pri 8-10cm. Ak si bola dokonca u primára myslím, že vie čo robí.

sotia
12. mar 2012

ešte keby si aspoň týždeň vydržala, bude dobre.Načo by ti vyvolávačku dávali, ved ked to pojde, tak skor samo sa to rozbehne. Pokiaľ ti naozaj neodtečie voda, alebo nebudeš mať kontrakcie, môžeš byť doma. Len sa snaž ležať a mať kľud minimálne ten týždeň ešte.

ivetkab.
12. mar 2012

@motylicek123 No, ja som deň pred pôrodom bola otvorená na jeden palec. Druhý deň som prišla do pôrodnice, pretože som sa necítila dobre a to som už bola otvorená na 5palcov a o 2 hodiny bola na svete naša krásna dcéra. U každého pôrod prebieha inak a aj otváranie. V každom prípade buď "vždy pripravená". 😀

katren
12. mar 2012

ja som bola na 2 cm od 4.mesiaca a vydrzali sme do konca....ale kludovy rezim a nenamahat sa.... 😉

bombaa
12. mar 2012

ahoj motylicek,to si dobra,ja som bola v 27tyzdni a bola som otvorena na 4cm.Vydrzala som sice s tym ze som tri tyzdne lezala v nemocnici a dali mi pesar,aby sa to dalej neotvaralo,a potom ked mi ho vytiahli tak sa mu von moc nechcelo 🙂

renab
12. mar 2012

Bola som otvorená na 6. Tiež ma chceli nechať v nemocnici, ale podpísala som papiere, že odmietam a nakoniec som ešte týždeň prenášala. Ale keď naozaj začal pôrod, tak to bolo šupom. Otvárať som sa začala skôr pri všetkých troch tehotnostiach a rodila som vraj ako "černoška".

simona112
12. mar 2012

No ja som čakala dvojičky a v 34tt mi pri kontrole povedali, že by bolo dobré prijať do nemocnice, ale keďže to bolo nejak 3 či 4 dni pred Vianocami ma poslali domov s tým, že keby niečo tak rýchlo prísť. Tak teda dobre. Prišla som na kontrolu o týždeň a opäť sa opakovalo to isté, s tým, že sa blíži Silvester, tak nech som ešte doma a keby niečo tak prísť. O týždeň som bola znova a napísali mi papier na prijatie do nemocnice ale až o týždeň čiže som si mala ešte doma oddýchnuť a keby náhodou niečo tak prísť. Keď už nastal deň prijatia do nemocnice (ja som bola v tom že si ešte pár dní poležím) tak doktorka čo ma prijímala sa normálne zhrozila, zavolala primára, ktorý si ma zobral do nejakej zvláštnej vyšetrovne a pýtal sa ma, ako je to možné že som ešte celá, prečo som neprišla skôr atď, že už som mala v 35tt byť dávno po pôrode, vzhľadom na to, v akej polohe boli krpci a podobné veci, No a na ďalší deň, som už ležala na stole a prišli na svet moje poklady 🙂

martinkatinka
13. mar 2012

Ja som ani v deň porodu nebola takto otvorená 😀

ianitka
13. mar 2012

bola 🙂 a hned som sla na porodnu salu 😀

lucka1987
13. mar 2012

no bola.. na 4 cm.. o 20 minut na to bol Marek na svete 😅 sak to si uz dokazes potom nahmatat hlavicku zospodu

gubcikova
13. mar 2012

ležala som na izbe 2týždne s babou,ktorá bola otvorená na 4cm.v 35ttja som bola na 1cm v 33tt(ja ale ako druhorodička)prepustili nás spolu domov.ona bola v 37tt stým,že stav nezmenení.mňa v 35tt stav taktiež nezmenení.ona sa vrátila o týždeň rodiť.ja som šla rodiť v 39tt na 2cm otvorená už pri 3min.kontrakciách.

kozsarovak
13. mar 2012

Ahojte, čakám prvé bábo na 27.3. Nemám ešte skúsenosti s pôrodom. Ako ste zistili, že ste otvorené? Pri SON-e gynekológ to vidí? Lebo ma ináč ešte nevyšetroval.

zuzusa30
30. máj 2012

kocky ja pisem z nemocnice...taham to uz 7 tyzden a teraz som uz tyzden otvorena na 7 prstov som 36+3 tak uvidime dokedy sa udrzime..od 24 tyzdna som lezala doma lebo ma zasivali, ale v 30 tt som bola otvorena na 3 prsty tak som tu a hoci mam prisny kludovy rezim a mesiac mi tiekli infuzky tak aj tak som sa postupne otvarala...chcem len vsetky povzbudit, ze sa to da zvladnut....tak drzte palce, nech este drzime s malou pokope 🙂

bebiss
8. sep 2012

Ahojte, taktiež pripájam svoju skúsenosť... Od 29 tt som bola hospitalizovaná v nemocnici - otvorená na 1,5 cm, po troch týždňoch už na 4 cm. V 34 tt ma prepustili domov, kde som bola presne 11 dní a opäť som sa musela vrátiť do nemocnice, nakoľko sa nález stále zhoršoval - bola som otvorená na 6 cm... Po piatich dňoch strávených opäť v nemocnici som sa otvorila na 8 cm, takže lekárka skonštatovala, že už asi nie je nad čím uvažovať a vyvolali mi pôrod - malý sa narodil v 36+1 s váhou 2770 gramov, bez akýchkoľvek problémov 🙂 Nakoľko som vôôôbec necítila, že sa otváram, aj môj pôrod bol takmer nezbolestný, museli mi pichnúť oxitocín, aby som vôbec mala nejaké kontrakcie a vedela kedy mám malého tlačiť, pôrod trval presne 15 minút, na tri kontrakcie bol vonku 🙂 Sestričky na pôrodnej sále sa smiali, že taký pôrod ešte nemali, aby som nič necítila a išla rodiť... 🙂

ninarigova
19. okt 2012

Ahoj moja ja cakam 4 babo.Moj 1 porod bol bezbolestny ,prenasala som 3 tyzdne.Snazili sa mi porod vyvolat a vsak nic,nic a nic.Tak ma lekar otvaral.Narodil sa mi krasny syncek s vahou 3875g.Moj 2 porod bol nesmierne rychli,citila som len jemne pichanie v podbrusku,kym moja mamina stresovala a vyvolavala sanitku ja som sa na nej smiala.No poviem vam o 8.00 som bola v nemocnici a 8.5 sa mi narodila krasna dcerka s vahou 3550g 2 tyzdne pred terminom.Moj 3 porod bol hroooooozny,chodila som otvorena na 3 prsty cele 2 mesiace.3 dni pred terminom som dostala kontrakcie,lekary si pockali 3 dni na termincakala som na cakacke kym mamicky prichadzali a odchadzali ja som stale cakala na otvaranie .Ked mozem povedat uuuplne namna lekary kaslali,ich odpoved bola vsak vy ste tretorodicka viete ako to chodi.Na 4 den mi dali namiesto 1 cipku 2 cipky na otvorenie,kontrakcie sa okamzite vystupnovali.Po 3 dnoch na cakacke a 2 cipkoch, ja som bola tak znicena,slaba ale oplatilo sa narodila sa mi krasna vytuzena ,planovana dcerka s vahou 3720g.Teraz cakam 4 babo som 29t 1t uz otvorena na 3cm.Zatial ma neposielaju do nemocnce mam mat klud a vylozene nozky.Posledny tyzden mam navali a tvrdne mi brcho,v pondelok idem do poradne tak som strasne zvedava. 🙂

trinity333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nicky07
28. okt 2012

ja som bola na na 2cm v 24tt a v 30tt na 4cm. nechali ma doma a tešila som sa z každeho dna čo sme prekonali a boli bližšie k bezpečnej hranici 36tt. Brala som Mg a mala som klud na lôžku. A nakoniec som rodila v 40/6 indukciou. Proste sa to zaseklo a malemu sa už von nechcelo. :D A to som ten posledny týžden robila všetko len aby som porodila a nič :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre