Ahojte žienky od rána mám bolesti v krížoch nepravidelne aj sem tam tlak na konečník myslím si že mi včera odtiekla hlienova zátka bol to hustý hlien sa ťahal ako sopel bez prímesí krvi bol biely až nazltly zatiaľ mám aj nepravidelne tvrdnutie brucha maličká na poslednej poradni vo štvrtok už bola príliš nízko v pôrodných cestách doktorka ma nemohla ani vyšetriť lebo to brutálne bolelo a keďže je to moje druhé tehotenstvo už tak neviem či mám ísť a zbytočne keď je situácia aká je momentálne na SK tak tam lezat zbytočne nechcem ak to nieje ono poraďte prosim ráno vyšiel teraz tiež taký hlien zo mňa lepkavy
bolesti krížov som mala aspon mesiac vopred. Hlienova zatka Ti može odisť aj týžden vopred. Do nemocnice som šla ked som mala kontrakcie každych 5 minut. Rodila som 38+0 tt
neodtiekla, dokonca mi ju až v nemocnici prepichli aby odtiekla
tu frekvenciu kontrakcií si normalne meraj hodinkami. Kontrakcie môžu byť aj malo bolestive, napr ako pocit tlačenia na stolicu
@kataina lenže je to moje druhé tehotenstvo po 3 rokoch tak som už aj zabudla ako to vyzerá 🤣ako kontrakcie mám len sú nepravidelne a dokonca si skorej myslím že mi to ide do krížov a slabín keďže je maličká už strašné nízko a bojím sa aj toho že či nebude mať dáke následky že pomliaždenu hlavicku keď tak tlačí
tak radšej by som išla do nemocnice zbytočne, ako by si mala niečo zanedbať. Skus si lahnut na chrbat a v klude poležať či sa tie kontrakcie upravia, aj babo sa môže inak uložiť...
Na tu hlavicku treba drepovat, ja pocas porodu som musela hodinu a pol drepovat a maly sa pekne uz ulozil a presiel. Ta panvova kost ho drzala. Tiez daj horucu sprchu, bud to potom zacne alebo uplne polavi. Ale asi to uz bude kazdym dnom ten porod.
@kikuska56 ahoj, zrejme by ta ešte vrátili domov alebo by si dlho čakala na oddelení alebo na vzdycharni.Ak nemáš pôrodnicu ďaleko,vydrz ešte kým budú kontrakcie pravidelne a častejšie.Voda ti vôbec nemusí odtiecť.Pre mňa osobne bolo príjemnejšie stráviť doma v pohode čas aký opisujes ty,trvalo to cca celú noc 10hod možno?Keď sa to začalo stupňovať na 7-5min tak som išla,cesta autom 30min a stihlo sa všetko v pohodičke,psychika a pokoj robia veľa pred pôrodom.Ale ak máš strach a pocity ti hovoria,že treba tak samozrejme chod.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kikuska56 pokial viem, tak do nemocnice sa chodi, ked mas problemy, ktore nemas alebo pravidelne bolesti vyvolane stahmi maternice, ktore tiez nemas. hlienova zatka moze odist aj par dni pred samotnym porodom. ale jasne, ze uz sa to blizi a treba byt pripraveny okamzite startovat. ale rozhodnutie je na tebe