Bolesti v krížoch v 39. týždni

kikuska56
25. okt 2020

Ahojte žienky od rána mám bolesti v krížoch nepravidelne aj sem tam tlak na konečník myslím si že mi včera odtiekla hlienova zátka bol to hustý hlien sa ťahal ako sopel bez prímesí krvi bol biely až nazltly zatiaľ mám aj nepravidelne tvrdnutie brucha maličká na poslednej poradni vo štvrtok už bola príliš nízko v pôrodných cestách doktorka ma nemohla ani vyšetriť lebo to brutálne bolelo a keďže je to moje druhé tehotenstvo už tak neviem či mám ísť a zbytočne keď je situácia aká je momentálne na SK tak tam lezat zbytočne nechcem ak to nieje ono poraďte prosim ráno vyšiel teraz tiež taký hlien zo mňa lepkavy

lyci
25. okt 2020

@kikuska56 pokial viem, tak do nemocnice sa chodi, ked mas problemy, ktore nemas alebo pravidelne bolesti vyvolane stahmi maternice, ktore tiez nemas. hlienova zatka moze odist aj par dni pred samotnym porodom. ale jasne, ze uz sa to blizi a treba byt pripraveny okamzite startovat. ale rozhodnutie je na tebe

malebiele
25. okt 2020

@kikuska56 zavolaj si do danej nemocnice kde mas rodit a uvidis co ti povedia

kikuska56
autor
25. okt 2020

@lyci však bolesti krížov mám od rána aj tlak na konečník ale kontrakcie som myslela že mám nepravidelne

lypka
25. okt 2020

@kikuska56 Asi sa to už začína, sleduj aké časté máš tie kontrakcie a záleží od toho ako ďaleko máš pôrodnicu, aby si stihla dôjsť, držím palce.

kataina
25. okt 2020

bolesti krížov som mala aspon mesiac vopred. Hlienova zatka Ti može odisť aj týžden vopred. Do nemocnice som šla ked som mala kontrakcie každych 5 minut. Rodila som 38+0 tt

kikuska56
autor
25. okt 2020

@kataina a plodová voda vám odtiekla? Lebo mne nie teda aspoň nebi možno odteká pomaly

kataina
25. okt 2020

neodtiekla, dokonca mi ju až v nemocnici prepichli aby odtiekla

kataina
25. okt 2020

tu frekvenciu kontrakcií si normalne meraj hodinkami. Kontrakcie môžu byť aj malo bolestive, napr ako pocit tlačenia na stolicu

kikuska56
autor
25. okt 2020

@kataina lenže je to moje druhé tehotenstvo po 3 rokoch tak som už aj zabudla ako to vyzerá 🤣ako kontrakcie mám len sú nepravidelne a dokonca si skorej myslím že mi to ide do krížov a slabín keďže je maličká už strašné nízko a bojím sa aj toho že či nebude mať dáke následky že pomliaždenu hlavicku keď tak tlačí

kikuska56
autor
25. okt 2020

@kataina a myslím si že ona mi tou hlavičkou skorej bráni v odteceni

kataina
25. okt 2020

tak radšej by som išla do nemocnice zbytočne, ako by si mala niečo zanedbať. Skus si lahnut na chrbat a v klude poležať či sa tie kontrakcie upravia, aj babo sa môže inak uložiť...

kikuska56
autor
25. okt 2020

@kataina skúsim tak alebo dám sprchu

kataina
25. okt 2020

@kikuska56 daj potom vedieť, ked "sa dačo udeje". Držím palce 🙂

pbra40
25. okt 2020

@kikuska56 ja som tak mala pri druhom porode tiez. vsetko islo do krizov. ja by som isla do porodnice. my sme isli a bola som uz na prijme na 5cm otvorena a porodila do 1.5 hodony po prijme. drzim palce

kiki68
25. okt 2020

Na tu hlavicku treba drepovat, ja pocas porodu som musela hodinu a pol drepovat a maly sa pekne uz ulozil a presiel. Ta panvova kost ho drzala. Tiez daj horucu sprchu, bud to potom zacne alebo uplne polavi. Ale asi to uz bude kazdym dnom ten porod.

kikuska56
autor
25. okt 2020

@pbra40 a voda vám odtiekla?

lyci
25. okt 2020

@kikuska56 no a aky mas najkratsi interval medzi tymi nepravidelnymi kontrakciami?

nela6
25. okt 2020

@kikuska56 ja som sa pri druhom porode zobudila na bolest v bruchu a o 15min zacala. druha doba... voda mi. ale. neodtiekla, keby ano, asi nevydrzim do nemocnice a narodilo by sa. aute 😁

kikuska56
autor
25. okt 2020

@lyci niekedy 30 minút stvrdne tak na minútu Max 2 potom pauza a potom ako kedy

lyci
25. okt 2020

@kikuska56 to by ta asi este naozaj otocili domov. daj si tu sprchu v klude a potom pomaly chodte pre istotu

kubkovamama
25. okt 2020

@kikuska56 ahoj, zrejme by ta ešte vrátili domov alebo by si dlho čakala na oddelení alebo na vzdycharni.Ak nemáš pôrodnicu ďaleko,vydrz ešte kým budú kontrakcie pravidelne a častejšie.Voda ti vôbec nemusí odtiecť.Pre mňa osobne bolo príjemnejšie stráviť doma v pohode čas aký opisujes ty,trvalo to cca celú noc 10hod možno?Keď sa to začalo stupňovať na 7-5min tak som išla,cesta autom 30min a stihlo sa všetko v pohodičke,psychika a pokoj robia veľa pred pôrodom.Ale ak máš strach a pocity ti hovoria,že treba tak samozrejme chod.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre