Ahojte maminy tak začnem po poriadku. Ráno som sa zobudila na to že ma hrozne pichá v podbrušku,krížoch a vystreluje to aj to jedneho stehna asi po 2min. To prešlo. Ale od vtedy ma bolí brucho aj kríže a pociťujem aj to pichanie až do slabín aj mierny tlak hlavne pri chodení,vstávaní,otáčaní na posteli. U dr som dnes bola ten len skonštatoval že je mimi dosť nízko ale neotváram sa a že mám brať viac magnezia a predpísal mi guajacuran ktory som si zatial nevybrala mám ho brať len ak to bude nevyhnutné a mať kludový režim. Je pravda že včera som vydrhla celý byt tak možno zato.... tak sa chcem opýtať mali ste niektorá niečo podobné? Za každú skusenosť bidem vďačná
@miushik765 ano ah ja som to zazila, hlavne pri namahe, dlhej prechadzke, v poslednom stadiu uz vsetko boli, tlaci, picha, treba vydrzat 🙂
Tie bolesti sa budú len zhoršovať, pôrod sa blíži a telo sa naň pripravuje.. viacej oddychuj...
Ja som mala bolesti a pichanie v rebrach v 7 mesiaci sa mali v brusku posadil a hlavu mi strcil pod rebra nemohla som spavat to bolo hrozne skusali ho otocit ale nic nakoniec som rodila sekciou ☺ale ano to je priprava tela na porod ☺
Mňa to celý deň bolí aj keď ležím ...hrozne to pichá aj keď sa postavím aj nohy mám akoby unavené :( no ja neviem
Dosť to pichá aj v lahu ... v celom bruchu az do slabin a krizov
@miushik765 hlavne sa nenamahaj a oddychuj najviac ako sa da!!!
@michellia Ležím celý deň ale aj tak to bolí no skôr pichá akoby sa mi rozťahovali panvové kosti
@miushik765 magnézium je potrebne najneskôr 4 tyzdne pred pôrodom vysadit a nie nasadit, ako zial mnohi lekari radia. magnézium brani maternici riadne pracovat a v konecnom dosledku dieta kontrakciami porodit. zaroven sa novorodenci rodia zavisli od magnezia a kedze nedostanu svoju davku, tak maju abstaky, z coho vyplyvaju problemy s dojcenim. tvoj stav je vec pretazenia a signal tela, ze treba spomalit a konat v súlade s pocitmi v tvojom tele. inak su to vsetko príznaky zacinajuceho porodu. takze upokojit, oddychnut, plus studena voda...radia ceske PA
@beton Magnezium beriem len sem-tam aj to len 1tbl. Dnes som si vzala 2 ale nepomohlo... Oddychujem dufam že to s miminkom potiahneme čo najdlhšie. Ďakujem za rady
@miushik765 inak denna davka magnezia je 7 mandli ...tak to mas lepsie. tie asi ani vysadit nemusis :o))
Ahoj aj ja som mala takí problém a potom som sa začala otvárať no a keď že to bolo skoro tak som ležala V nemocnici napichali má magneziom a rodila som 4 dní po termíne hlavne veľa oddychuj a nerob nič namáhavé
Baby a brali ste niektorá aj ten Guajacuran? Lebo ja už 3 deň a to len len ležím pomaly ani chodiť neviem čo ma celý spodok bolí a stále váham či si ho vziať... ja som totižto dosť proti užívaní liekov aj v normálnom stave nie ešte v tehu. Tak budem rada za odpovede
@miushik765 no co kocka ako sa citis? 🙂 uz je ti o nieco lepsie?
@michellia No stále som pokope... sem tam nejaka kontrakcia ale oveľa slabšie ako ráno a chodia si ako chcú. Sprcha nepomohla ani sa nezintenzivnili ani neprestali. Stále mi odchádza ten hlien s primesou krvy a vela lepkavého výtoku tak čakaam čo sa bude diať
@miushik765 Plus som na 4cm otvorená. Ráno som mala bolesti z križou do podbruška až na cele brucho a do nôh celkom pravidelne potom to prešlo.... a takto cely deň
@miushik765 pozeram ze uz zlaticko mas na svete 🙂 gratulujem a prajem velmi vela zdravicka a nech radost robi 🙂
@michellia Ďakujem pekne 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Si par tyzdnov pred terminom, to, co popisujes, je normalne. Dodrziavala by som odporucanie lekara.