Ahojre,
Som prvorodička a neviem úplne co mam robiť..od 01:00 rana
cítim bolestí v podbrušku, ako pri menštruácii - stahy trvaju krátko cca30sek a su znesiteľne - typujem ze to su len falošné kontrakcie..no okolo 4:30 rano som zacala mat aj mierne spinenie, bolesti rovnaké opakuju sa asi 3xza hodinu, a malinká sa prestala nadranom.mrvit, takže aktuálne niesu pohyby...mam to riešiť a ist pre istotu na pohotovosť nech ma pozru,alebo ešte počkám doma kym sa to nezintenzivni? Nemocnicu mam do 5 min, len sa neviem rozhodnúť.termin som mala mat dnes..
Ďakujem za všetky rady
Ďakujem za všetky rady
@elenita okolo 6:00 rano este boli
nie pohotovost, rovno do porodnice
Špinenie ani tak nevadí tiež som to mala a poslali ma ešte domov ale to ze necítiš pohyby by som ihneď riešila. Bez na pohotovosť. Mne dr vždy hovorila radšej 5x zbytočne ako raz neskoro.
Držím palce a veľa zdravia.
@tehotna40 ďakujem ,tak idem teda
@henriett11 alebo aj rovno na príjem do pôrodnice. Spravia ti pásy, vyšetrenie a uvidíš čo povedia. Mne po vyšetrení o 3 hodiny praskla voda nestihla som ani prísť domov a šla som naspäť 😀 hlavne nech ste v poriadku.
@tehotna40 no na pohotovosti ma ani nepozreli,rovno
ma posielajú Hore na oddelenie 😀 asi preventívne....
@henriett11 aby si im tam nezačala rodit 😀 ak sa bude dat daj vedieť. Držím palce nech je všetko ok.
@henriett11 no vyborne. Ale mna v 32tt s krvacanim tiez poslali rovno na porodny sal. Takze uz si sla 😉 Drzim palce 🙂
@tehotna40 no tak komtrakcie mám každých 10 min a otvorená som na 4,5 cm...dufam na ze sa mi to nebude príliš naťahovať 🙏🏼 a nechavaju si ma uz tu 🙈 ďakujem vam za rychle reakcie a názory
@henriett11 no tak super, aspoň to budeš mat za sebou, nech všetko dobre dopadne a nech si zdravá aj ty aj bábätko. Držím všetky palce, posielam silu, budeš ju potrebovať.
@henriett11 super som rada ze to dobre dopadlo
@henriett11 Ahoj no co ako ? Všetko v poriadku?
@tehotna40 ahoj, no pprodila som az 5.7. rabo 00:20.ked som Prišla v podstate bolo vsetko v poriadku,len som bola už otvorená na 4,5 cm tak si ms tam nechali...ale porod som mala teda zly☹️ hodinu som uz hlasila,ze uz to urcite pôjde,oni ze mam počkať kym dorodi zena predomnou...takze hodinu som uz mala pravidelne kontrakcie,zacalo mi byt zle a mala som cakat..ked som uz konecne mohla, tak v polke sa zastavil porod, rodila ma velmi mladá doktorka, nemala som z toho dobrý pocitt....nakoniec museli volat primarku ,ta ma musela nastrihnut a malú vytiahnuť zvonom..uz bola pridusena,nedali nam ju ani do nsruce ,hned ju brali niekam orec 🥺 20 min nam s muzom nikto nic nechcel povedať, necedeli sme,ci vôbec žije alebo aky je stav...nakoniec ju doniesli, povedali ze jej museli dat masku na okysličenie, a ze bola pridusena...a ze musi na pozorovanie lebo podla nejakej tavulky je v 2.stupni co je stredne zle ..nskoniec sa jej chvalao do hodiny prilepsilo a do troch hldin uz vysli testy v normále...bo, naplakali sme sa na sále,co vam poviem ..teraz ju uz mame doma, je krasna,verim ze zdraca a teapime sa dnes max s prdikmi, a dúfam ze toto bude to najhoršie co ju stretne ...
@henriett11 ach, tieto slovenské pôrodnice, viem, čo ste si prežili mne malu previezli dokonca do inej nemocnice. Mňa za nou mohli prevazat až o 3 dni, tiež som prežívala úplný horor. S prdikmi sme si neskôr tiež prežili svoje, prejde to. Hlavne ze ste doma a zdravé. Prajem vám veľa zdravia 🙂
@tehotna40 ďakujeme ❤️❤️aj Vam všetko dobré 😘
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@henriett11 urcite pohotovost. Duplom, ked necitis pohyby. Kedy boli naposledy?