Dobrý večer žienky, chcem sa spýtať či je normálne že ma neskutočne bolia kríža ? Najviac keď dačo doma porobím, upracem alebo navarím tak mi to striela až do pravej nohy tá bolesť.
Mám taký istý problém pri prvom nič a teraz pri druhom som ako dôchodca takto ma križe veru ešte neboleli a dufam že už viac ani nebudu
ja som si to odzila tiez.. ale pomohol mi dojciaci vankus, taky plneny gulickami, ktorym som si podlozila hlavu, brucho a polozila cast medzi nohy a spala som na boku. Tak som spala vlastne do porodu... Prajem nech to cim skor prejde 😉
Žiaľ áno, hlavne pri prvom som posledné týždne ani nespala práve pre bolesti krížov, bolo to strašné
@visnacka verím ti, poznám to veľmi dobre. Mne bolo najhoršie pri prvom,keďže telo si zvykalo na novú situáciu a syn mal skoro 5 kg. Pri ostatných to tiež bolelo ale našťastie už nie až tak hrozne. Zato po spinalkach keďže som rodila cisárskym mám v danej oblasti nenormálne bolesti, až tak že týždne sa neviem ani pohnúť.
@visnacka tiež som na tom rovnako..drobec je zrejme nejak tak uložený že viac tlačí na kríže alebo nejaký nerv...
@visnacka pozor na teplú vodu...aby nespustila pôrod predčasné..
@arasidka123 bez tej teplej vody ale umrem na bolesť križov 😖 ja sa po kupeli citim otolko lepšie
@visnacka tepla vana aj mne velmi pomaha, tiez som v 30tt. V sobotu sme skladali dvojposchodovu postel, potom som sa nalozila do vane s detskou penou a teplomerom, dobre som sa vyspala s tym dlhym vankusom a vcera som normalne fungovala. Este pomaha aj fitlopta a plavanie.
Voda max 38 stupnov 😉
Tiež ma veľmi boleli kríže, ledva som chodila až mi nohy brneli. Po pôrode mi zistili aj vysunutú platničku, čo bolesť stupňovalo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@visnacka mna pri druhom synovi tiez boleli. Rano som vstavala z postele ako dochodca. Niekedy sa inak nedalo a musela som aj po stvornozky z postele. Ledva som chodila. Musela som si robit viac prestavok na oddych. Preslo to az porodom.
Ak sa ti to nezda, povedz to dr. na poradni.