Bojím sa, že keď sa dieťa narodí, tak sa už nikdy nevyspím

10. dec 2020

Ahojte čakám svoje prvé babatko a samozrejme obavy stres čo bude ako bude aj teraz či robím všetko dobre aby bola v poriadku stále sa kontrolujem ale ide o jednu vec ktorej sa strašne bojím keď sa narodí malá a to je že sa nevyspim ja mam z toho až trému že sa bude v noci stále budiť a ja sa nevyspim a budem nervózna strašne cez deň strašne sa toho bojím 🙄

ledgerka
10. dec 2020

Studuj ohladom spanku a zaspavania. Vele zalezi od dietata, ale vela veci sa da aj pokazit nevedmostou. Napriklad ak budes uspavat na rukach, pri kojeni alebo na fitlope :D potom sa najskor nevyspis. Ja som mala vela nastudovaneho, a aj tak sme spravili nejake chyby ktore sme potom 2 mesiace napravali.

taga
10. dec 2020

Tak sa toho neboj, proste sa na to priprav a ber to ako hotovu vec 😉 lebo to tak na 95% bude.. vyspi sa teraz a uzivaj si to

s_a
10. dec 2020

@ledgerka vieš poradit nejaké knižky čo ti pomohli? 🙂

thoughtfulweirdo
10. dec 2020

Ale vyspis. Len je mozne, ze budes musiet upravit svoje spankove navyky. Napriklad moja v prvych mesiacoch prespala suvisle celu noc, ale v jej podani to bolo od 19tej do 4tej. Ak som ja sla spat o polnoci, samozrejme som sa nevyspala, ale ked som sa prisposobila a lahla si o 20-21, stihla som sa krasne vyspat aj ja. Neskor sa jej spanok pokazil, ale pri prvom sa da pospat si aj cez den, ak bude spinkat v postielke 🙂 vopred si nerob stres.

goodidea
10. dec 2020

Tak sa dajme tomu nevyspis cca dva roky z celého života ( aj keby čo je unreal ) ale treba sa nastaviť pozitívne hlavne ... A keď budeš najmenej vládať si spomeň koľko žien túži po bábätku a čo by za to dali vymeniť sa s tebou..

brona235
10. dec 2020

Ja som s ariadila heslom: ked spi dieta, spi aj ty. To znamena, ze cez den som kludne spala aj 3-4 x. Vtedy ked aj moje deti... a doteraz si niekedy s nimi cez obed zdriemnem. 🤷‍♀️

lucilaines
10. dec 2020

Moj syn ma uz cez dva roky a tiez sa toho uprimne bojim 😅a to on uz aj spi celu noc, ale pred siestou je hore a ja sa v noci uz automaticky budim, idem ho zakryt a podobne. Ja uz sa s tym zacinam zmierovat, ze najblizsie sa poriadne vyspim niekedy na dochodku.

asia83
10. dec 2020

Pokojná matka=pokojné dieťa. Myslím vnútorný pokoj. Moje deti od dvoch mesiacov spia CELÚ noc. Do dvoch mesiacov bola dcéra hore raz na mlieko, syn dvakrát na mlieko. Aj som dojčila aj dokrmovala Sunarom. Takže nie každá matka sa nevyspí. Akurát že vstať nemôžem kedy chcem. Zvyknete si.

ledgerka
10. dec 2020

@s_a fora na modrom koniku kde sa zeny stazuju ze cele noci nespia :D na chybach druhych sa da velmi vela naucit :D. Citala som vela zahranicnych clankov o spanku, asociaciach a zaspavani takze knihu ti neporadim. Od 3 mesiaca ideme podla littleones, mozes si ich pohladat. Zaplatis cca 50 eur a mas pristup k super materialom a presnym dennym rezimom podla toho ako dieta rastie. Za mna uplne top, najlepsie vyhodene peniaze. Dobec sa podla toho naucil sam bez placu zaspavat, aj ked to trvalo mesiac. Pekne spinka cez den aj cez noc a hlavne ja sa nenervujem tym ze ake bude dnes zase zaspavanie.

cuttina
10. dec 2020

Ja som spala prveho pol roka skoro stale. S malou v posteli. 😀 Prvy polrok bol proste super, babatko skoro stale spi a ja som sa pridala. Neboj, automaticky sa tvoje telo prisposobi dietatku. Aj hormony ti velmi pomozu. 😊

zo_ja
10. dec 2020

Mne dcérka prvý mesiac a pol spala super...síce sa budila každé 3 hodiny, ale po nakojeni spinkala vždy ďalej. Potom sa to trošku pokazilo, ale naštudovala som si tematiku spánku bábätiek a od 4 a pol mesiaca mi dcérka spinkala super...najprv 3 zobudenia v noci, potom 2, potom 1 a od 11 mesiacov mi prespáva celú noc 🙂. Režim máme taký, že spinká od 19h do 7h...od narodenia som sa ju snažila tak nastaviť, takže veľa závisí aj od toho, ako budeš, resp. nebudeš režimovať.

deti95060810
10. dec 2020

načo sa stresuješ ....ešte ani nevieš ako to bude - možno bude bábo spinkať celú noc, a ty už si v koncoch....🙄

tami2014
10. dec 2020

Nevyspis sa, ale organizmus si na to zvykne.

danieli
10. dec 2020

Chapem tvoj stres inak ja som chodila prvy rok vzdy ako mumia, normalne som mala este aj myslenie spomalene😂, rychlo to ubehne a aj keby si sa nevyspala rok dva, zvladnes to a este sa aj nasmejes s babatkom, to je iny zivot, stres bokom caka ta skvele dobrodruzstvo

denden77
10. dec 2020

ja som si prve tyzdne nariadila chodit spat najneskor o 21, aby som sa stihla trochu vyspat.. budila sa kazde 3 hodiny na mlieko.. a zrazu sa zacala budit menej a menej.. a radsej ti nenapisem kolko spi teraz v 3 mesiacoch, lebo to zakriknem 🤣 hlavu hore, dozenies na dochodku 🤣

hanka1505
10. dec 2020

Joj...ak sa tohto bojis tak to rob ako ja pri prvej, cele 600nedelie som spala ked aj ona spala a boly sme obe spokojne😍ziadne upratovacky bytu ked zaspala, pekne som si odpocinula a bolo. Pri synovi sa to uz nedalo, lebo starsia dcera, a teraz v maji tretie🙂 takze neboj, aj ked je to prve babetko bude to ok a odpocinies si neboj.hlavne sa z toho nestresuj ❤️

danieli
10. dec 2020

@tami2014 obdivujem tvoj organizmus, moj si nechcel zvyknut, cely moj zivot trpim ako kon ked sa nevyspim😂 chapeme sa, istym sposobom si privykne na iny rytmus

s_a
10. dec 2020

@ledgerka ďakujem 🙂 len tak dobre po anglicky neviem

lucimax
10. dec 2020

@s_a nám veľmi pomohol režim Jiny Ford. Už len informacia, že do 3 mes ma dieťa tri denne spánky, potom 2 a od cca roka len jeden popoludňajší spánok považujem za kľúčovú info..ktorú prvorodička nema z kade vedieť. Alebo že od zobudenia za hodinu a pol, dve už musí ísť novorodenec opäť buvat atď...super prehlad bol.v tej knihe, vedeli sme si plánovať návštevu..vedeli e.kedy bude asi spinkať, kedy bdiet..kedy bude fresh po zobudení a kedy už mrnkava...lebo bude treba spinkať. Jasko že sme nedosiahli úplný ideál, ale mali sme aspoň niečo, o čo sme sa vedeli oprieť, k čomu sme sa stále snažili priblížiť. Nám to fungovalo. Drž sa.

s_a
10. dec 2020

@lucimax ďakujem, pozriem to 😊 lebo náš zatiaľ spinka tak hocijako len neviem či sa mesačnému bábätku už dá nastavovať pomaly režim alebo je to ešte zbytočné a nevie sa to ešte teraz naučiť

lucindav
10. dec 2020

Vies co ja som si myslela ze ked nebudem spat 6 hodin v kuse, tak asi zomrem..a bola som naozaj biedna lebo mala bola nespavec az do 2 rokov..ale nejako si to telo zvykne..u mna mozno skor v hlave bol problem..ale presne, aj ked uz deti spia, tak ja sa budím stale na nieco aj sama od seba 😂😂 maly ked sa narodil a spinkaval tak po 3 hodiny, tak uz to bolo uplne v pohode. Uz mi vobec nevadi ten nesuvisly spánok a citim sa oddýchnutá aj tak 🤷🏻‍♀️ mama sa proste prispôsobí 😉

ledgerka
10. dec 2020

@s_a hlavne si pozri aka ma byt pauza medzi spankam. Nam sa to nejako cele pokazilo v 3 mesiaci ked sme zacali bojovat. Ani za svet som ho nevedela dat doma v posteli na obed spat. Potom som zistila ze ho davam velmi neskoro. Teraz ma 6 mesiacov a je hore 2.5 hodiny kym odvakcne. Ked mal 3 mesiace a nechcel a mi spat po 3 hodinach tak som si myslela ze nie je unaveny a on chudak uz prepol do rezim kedy uz nevedel od unavy zaspat. Este je dobre budovat zvyky pred spanim a robit stale to iste v tom istom poradi. To sa u nas uplne najviac osvedcilo.

walteaa
10. dec 2020

A podla mna netreba ziadne knizky ani teorie, ale uplne jednoducho staci pocuvat instinkty a srdce😊 aj ked sa nevyspis, je to len kratky cas v zivote, ktory tak rychlo utecie...vobec sa nicim nestresuj, uzi si kazdu chvilku s babatkom, hoc aj prebdenu noc...lebo raz ked budes nevyspata celu noc cakat, kym ti pride domov, budes len s laskou spominat na stare zlate casy, ked to bolo este len babatko😄

lucimax
10. dec 2020

@s_a dá sa to. My sme začínali v šiestom týždni. Ono v tej Jine Ford ide o to, že 12hodin je akoby noc a 12 hodín deň. My sme si nastavili deň 7- 19 hod. Do 3 mes spinkanie dopoludnia jeden spánok, na obed druhý väčší spánok a v podvecer ešte tretí polhodinovy. Niekedy sme zaspali nie 19, ale 19.30...ale toto sme považovali za plus mínus všetko v norme. Každá mamička si nájde svoj systém, nám vyhovoval maximálne tento. Papa

diaalex
10. dec 2020

Neboj nič 😉 mna všetci, doslova všetci strašili, že sa nevyspime a poviem ti, že prvý mesiac bol náročný a ako dovrsila 1. mesiac začala sa budiť 1x papat o 3tej a potiahla este do 9tej a od 6 mesiaca prespí celu noc od 20:30 do 7:30 napapa sa a este potiahne do 9:00 😉

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tatisna
10. dec 2020

Zvyknes si...

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzudrnda
10. dec 2020

Nemusi to tak byt. Zavisi od babatka. Mne mama hovorila,ze bracho plakaval a o mne nevedela. Vraj dievcata su pokojnejsie. Mam syna a spinkaval ako dudok. Napapany,spokojny, budila som ho doslova na kojenie,inak by potiahol celu noc ako mimco. Az pri zubkoch sa to malo zhorsilo. Tes sa a netrap vopred niecim co teraz neovplyvnis. Stres skodi najviac a spi vela 🙂

sazumak
10. dec 2020

Máme tri dcéry a všetky boli ako cez kopirák ohľadom spánku 🙂 Spali super, ani výbuch z dela by ich nezobudil...vyspali sme sa vždy skvele.

tretiedieta
10. dec 2020

ano mas pravdu,uz sa nevyspis, ja mam 8 r. a 5r. deti a od kedy su na svete tak som sa nevyspala. Celu noc chodim kontrolovat, prikrývat, dávat cikat, regulovat teplotu v izbe atd.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre