Bojím sa vyvolávania pôrodu

zuzka2103
26. nov 2018

Ahojte, vo stvrtok ma caka vyvolanie porodu na zacinam trpiet obrovskym strachom a uzkostou 🥶 . Viem ze ked bude po tom a maleho budem mat v naruci tak zabudnem. Ale ako stym bojovat.

ester177
26. nov 2018

@zuzka2103 asi nic neurobis. Skus teplu (horucu?) vanu alebo sprchu, mozno sa to pusti prirodzene. A ked sa uz tomu nevyhnes, a bude to trvat prilis dlho, ziadaj si sekciu. Ja som sa trapila takmer 3 dni, a skoncilo to extraktorom a ozivovanim. Prepac, nechcem ta vystrasit, ale nedovol, aby teba aj dieta trapili prilis dlho. Mne huckali do hlavy,.ze sekcia je zla, a potom ked uz bolo zle, tak nebol na nu cas.

evalin88
27. nov 2018

Ja som sa tiez bala strasne.. ale ked to zacalo uz na neaky strach nebol čas. Tiež som vedela presny termin. Ale ja som mala vačši strach z toho, že ma to chyti doma a ja najprv nespoznam že už rodim. Z toho presunu do nemocnice.. či pridem včas. To že som bola v nemocnici od začiatku porodu mi v tomto smere pomohlo. Prenašala som 6 dni, preto vyvolavali. Porod trval od podania tabletkty len 4,5 hodiny, oxytocin nelotrebovali. Ale kazde telo je ine.Mam kamosky čo rodili prirodzene 12 hodin.

janulka2811
27. nov 2018

Von musi ist,co bude bude,neries nestresuj.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ester177
27. nov 2018

@ptmt1011 nevyvolavany a vyvolavany porod je 100 ku 1, kto zazil oba, tak vie. Pretoze pri vyvolavanom ked nepostupuje davaju aj niekolko hodin maximalne davky oxytocinu, co pri normalnom je mozno posledne 2 hodiny, a mozno ani to nie. A dietatu urcite nie su prijemne 100vky kontrakcie opakujuce sa kazdu minutu 4 hodiny v kuse. Nedostava dostatok kyslika. A ked mu zacne vynechavat srdce, je to horor.

vierka1991
27. nov 2018

Podla mna je to velmi individuálne, ja som mala oba porody vyvolavane, a obe deti sa narodili do 2 hodin, takze ja som bola spokojna.

ester177
27. nov 2018

Ja nepisem, ze vyvolavany porod musi trvat 3 dni. Ja len pisem, nech to nedovoli, aby to tak dlho trvalo. Ze nech radsej trva na sekcii, ked to bude viac ako 2 dni.

maminkasisa
27. nov 2018

Ja som mala oba pôrody vyvolane a porodila som raz- dva. Je to individualne. Mozno je to trochu aj genetikou. Aj moja mama a moja sestra sme mali ľahke pôrody. Ja som mala cele tehotenstva komplikovane a pôrody "malina"

ester177
27. nov 2018

@maminkasisa genetika zohrava najviac. Ja so sestrou sme mali tazke porody po otcovej mame. Tehotenstva bez chybicky, ziadne nevolnosti. Velke plus je, ked je zena v termine alebo po, lebo priroda pomoze. Mne vyvolavali tyzden pred terminom a mala som silny zapal obliciek.

evalin88
27. nov 2018

@ptmt1011 pani !!!! A vladala si tolko. Kamoska snevladala po 12 hodinach ani podpisať.

zuzi0911
27. nov 2018

Neboj sa. Všetko bude v poriadku. Ja mam obe dcéry 4 dní vyvolávanie.
Naš sa čoho báť.

lusinda1989
27. nov 2018

Prvý pôrod som mala spontánny porodila som od prvej kontrakcie do 4 hodín prenášala som 10dni už som bola v nemocnici na druhý deň mali vyvolávať pôrod ale spustil sa nakoniec cez noc sam. Druhý pôrod som mala vyvolavany v 39tt kvôli VKT a mala bola aj veľká tak prvá vyvolavacka vecer kontrakcie prišli aj odišli na druhý deň okolo 10tej druha do druhej bezozmeny o pól tretej mi praskla voda sama od seba a mala sa narodila ani nie do troch hodín. Druhý pôrod bol náročnejší v tom že som nemala epidural a krpata mala 4050g a 53 cm ale dala som to bez nastrihu, natrhnutia a akéhokoľvek šitia (rodila som v Nemecku tam sa take nerobí)

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evalin88
27. nov 2018

@ptmt1011 mne ju nestihli pichnuť.. zanmbrala až na šitie.. tak to šlo rychlo ale zasa maly bol krpaty. Pred porodom som nechapala ako mozu chciet aby rodiace ženy chodili po chodbe alebo tak. Že vobec možu chodiť. .. všetci sa tvarili že ako prvorodička mam čas a nemože to až tak bolieť.. jasne nekričala som.... Aj doktorka očakavala dlhši porod.. odyšla že ma dojde kuknuť o 2 hodiny.. maly sa narodil cca o 20 minut.. možno 15

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikafad
29. nov 2018

Neboj sa nestresuj hlavne ...ja som mala obidve pôrody vyvolané ..prvý trval dlhšie napichalu má vo štvrtok tak nič z toho nebolo tak potom v sobotu opakovali a už sa podarilo a druhý pôrod bol za pár hodín 🙂

luga_luga
29. nov 2018

vela stastia a prajem, aby to dovtedy prislo prirodzene - mala som vyvolavany, nebudem pisat viac, ale som tu, zijem, mam zdrave dieta 🙂 drz sa!

nicky_zara
29. nov 2018

😂😂😂 Sexu si sa nebála? To babo nejak musí von... Myslím ze každá sa svojim spôsobom boji.

angela85
29. nov 2018

@zuzka2103 ja mám čerstvú skúsenosť a môžem porovnať vyvolávajú vs nevyvolavany. Bolesti boli rovnako bolestivé,ale už na druhý deň ti to bude všetko jedno,keď budete zdravý. Bolesť bude pomaly ustupovať a za dva týždne po pôrode budes už fit a dosť bude možné že ťa bude skôr trápiť nevyspatost a únava. Mňa vážne ona bolelo oba a dosť aj dĺžka bola rovnaká aj šitie. Tak som si myslela že bez vyvolania bude menej bolestivy

klaudulenka
29. nov 2018

@zuzka2103 mne vyvolavali pri dcerke...zacali mi velke bolesti,odpustili mi aj vodu a nakoniec to i tak skoncilo sekciou..

bianka532
29. nov 2018

susede pred tyzdnom vyvolavali porod 6 dni... na 6 den konecne porodila ale bola hotova...

kofoluska
29. nov 2018

@evalin88
@ptmt1011 Ked musis tak musis. Rodila som dva dni (nevyvolavany porod, EPI som odmietla). 🙂 Bol to masaker, ale holt co? Neporodim? Nejak som toho lenivca zo seba dostat musela :D

@zuzka2103 Neboj sa a hlavne sa nestresuj dopredu. kazde telo je ine, kazde inak reaguje. Kazda z nas inak vnima bolest, ma iny prah bolestivosti. Kazda z nas preziva ten svoj porod inak. Ci vyvolavany porod viacej boli alebo nie je tiez individualne - opat zalezi na vnimani bolesti konkrétnej zeny. Tak ako tak, dieta sa narodit musi. A Ty mas v sebe urcite dostatok sily na to, aby si to zvladla, ver mi. Kazda jedna to musíme zvladnut. 🙂 Drz sa.

bianka532
29. nov 2018

@ester177 presne mas pravdu. takto minuly tyzden vyvolavali jednej 2 dni a nakoniec si vyziadala sekciu bola v ukrutnych bolestiach doktori chceli pokracovat vo vyvolavackach a roztahovani krcka balonom napustenym vodou strasne bolesti a dieta nakoniec skoncilo po sekcii v inkubatore este tyzden lebo sa pri porode napilo zo stresu plodovej vody a nakazilo nejakou bakteriou. urcite ak musi vyvolat tak to skusit ale ak to nebude postupovat isla by som sekciou... a tie co nerodili vyvolavackou sa im lahko pise, kontrakcie kazdu minutu 2 dni v kuse...

trdelnik234
29. nov 2018

Ahoj Zuzka, aj ja som sa bala. Mne bol vyvolavany porod dorazne odporucany prednostom oddelenia kvoli komplikaciam na strane matky. Este sme ani neboli po TP. Jedine, co som si vydupala bolo, ze este pockame tri dni, ci to nepojde prirodzene a kebyze nie, tak dojdem vo stvrtok rano. Strasne sa mi tam nechcelo. Nakoniec to bol najrychlejsi a najlepsi porod. A to som na prijme plakala, necitila som sa na porod pripravena. Za necelych 10 hodin bolo po vsetkom, navyse vsetko sa da zorganizovat, pripravit a za mna 100% lepsie rodit cez den ako v noci. Takze necitaj hrozostrasne probehy o vyvolackach ukoncenych extraktorom a sekciou, zbytocne sa zvysujes hladinu stresu a nepomoze ti to. Porod nie je wellness pobyt, ale da sa to urobit znesitelnym. Aky je dovod na vyvolanie?
Inak pomaha sex a zvysena telesna aktivita, ak by si chcela teda aj nejake tipy. Dopadne to uricte dobre, len si zazlumvni epidural, ocenis.

trdelnik234
29. nov 2018

Inak teraz som si vsimla, ze asi budes rodit v Trnave. Mas tam niekoho zazmluvneneho?

vanda83
29. nov 2018

@zuzka2103 ahoj, ja som mala.vyvolany porod, hrozil mi cisrak (kvoli vysokemu TK) a toho som sa viac bala. Resp. Co bude po nom. A bolo to uplne v pohode, mala som zazmlub.lekara a ten yo zmanazoval tak ze o pol druhej mi pustil vodu a o 7mej vecer bolo babo na svete. Velmi rychle to bolo a v pohode, ak by som mala taky problem s TK aj pri druhom urcite by som nevahala
Drzim palce!

evalin88
29. nov 2018

@kofoluska ja som nakoniec radsej chodila nez lezala.. vlastne som stala cely čas až kym som nedošla na salu.. premiestnovali ma z jedneho poschodia na druhe z rizikoveho na porodne.. a vozik ziadny ani nic.. este som ich cakala lebo bol akurat obed.. predtym mi to prislo nepredstavitelne ze otvorena na 8 centy mudem chodit 😊😊😊

kofoluska
29. nov 2018

@evalin88 Jj, ja som hodne casu travila na fitlopte v sprche, horuca voda to aspon trochu urychlovala. Potom som chodila po izbe. Nakoniec som ale po tych dvoch dnoch uz bola tak K.O., ze som celkom uvitala porodnu salu :D Nakoniec maly bol von na tri konrtakcie, sme si potom robili srandu, ze som tlacila ako parna lokomotiva :D (uz sa zbiehal personal vratane anesteziologicky na pripadny cisarsky, lebo sa zastavilo otvaranie, ale nakoniec nebolo treba). Nuz ale ked uz som vedela, ze za chvilu bude po vsetkom, tak som zmobilizovala sily hadam aj od sestriciek a lekarky a manzela :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre