Blížiaci sa pôrod a strach, že či zvládnem starostlivosť o bábätko

martinamala123456
11. mar 2019

Ahojte, zachvilu sa mi blizi porod a ja zacinam panikarit.
Nemam strach z porodu ale z toho co bude potom, ci sa budem vediet postarat o maleho,prebalit, nakojit celkova manipulacia ma desi. Mam strach aby som mu nejako neublizila.....neviem uz zacinam saliet z toho...mali ste aj vy taketo pocity?

22patricia22
11. mar 2019

@martinamala123456 ahoj strach je úplne bežný, neboj hneď ako už budete doma automaticky budeš vedieť čo a jak. všetko príde samo, máme to proste zakódované. bude to v poriadku.

mirkava
11. mar 2019

@martinamala123456 mala som rozne pocity a aj strach 😉. Urcite to zvladnes. Prve babo?

nadja23
11. mar 2019

Urcite zvladnes,ja som pred porodom ziadne babatko nedrzala v rukach a potom to islo samo 🙂 akekolvek pocity su teraz normalne,ale urcite budes vediet,co robit..

diewcatqoo
11. mar 2019

@martinamala123456 ahoj, mala som podobne pocity. Nikdy predtym som totiz nedrzala tak male babatko a bala som sa, ze mu ublizim. Na prvykrat som dokonca malemu ani nevedela obliect dupacky, co sa mi tak triasli ruky :D
Neboj sa, ono to pride nejako samo. Po tyzdni uz budes super mama ;) ak ti mozem poradit, hlavne si nacitaj a napozeraj nejake videa o kojeni. Pretoze ono to vobec nemusi byt tak jednoduche, ako sa zda. A ak si netrufas, tak na prve kupanie si mozes zavolat niekoho skuseneho - maminu alebo nejaku kamosku, ktora uz ma deti. Ukazu ti ako na to, prip poziadaj o pomoc sestricky v nemocnici, nech ti to ukazu.
Nepanikar, nikto uceny z neba nespadol. Uz to, ze si robis taketo starosti, znamena, ze to neberies na lahku vahu a ze budes super mamina ;) drzim palce a prajem pohodovy porod a rychle zotavenie ;)

martinamala123456
autor
11. mar 2019

Dakujem baby za povzbudenie, hned sa citim lepsie 🙂😊

mijunik
11. mar 2019

@martinamala123456 ahoj, ja som sa vopred obávala, že synčekovi pri umývaní utrhnem "vercajg"... 😂😂 Hned pri prvom umývaní som sa upokojila - zistila som, že "ono" je to výborne pripevnené... 😄😄 Celkom sranda je strihanie nechtíkov, ale aj to sa dá zvládnuť. Neboj sa, starostlivosť o dieťatko zvládneš. 🍀

hama007
11. mar 2019

@martinamala123456 ja som mala tiež paniku. Doteraz si pamätám, keď mi dali dcéru do rúk a ja v krči či ju dobre držím, jakeby to bolo včera a to prezliekanie keď sa ovracala chcela som ju prezliecť, no to bolo slimačie tempo, každý jej pohyb ma desil 😄 hneď ako sa pomrvila som ju kontrolovala či som jej neublížila. O plakaní ani nehovorím. Akonáhle spustila mi sťahovalo žalúdok, až na vracanie. 😆 Ach jaj, teraz je už skoro polročná nezbednica. Stačí jeden pohľad a viem čo ju bolí a čo chce 🤗 momentálne neviem kto je na koho viac naviazaný - či ja na ňu alebo ona na mňa 😀 nebojte sa, z neistoty sa časom stane istota 🤗

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre