Blížiaci sa pôrod

klarika124
20. feb 2023

Ahojte ☺️ Som prvorodička, čiže úplne neskúsena. Som v 37+5 týždni. Minulý týždeň som bola na kontrole, všetko v poriadku, žiaden náznak pôrodu. Ale už vyše dvoch týždňov mám bolesti v podbrušku, v krížoch a malého cítim už veľmi nízko. A od včera večera mám vždy pocit vlhkosti. Ak sa postavím, tak zrazu len akokeby niečo vyšlo zo mňa a mala som na nohavičkách takú malú akokeby mlacku. Včera som dokonca na intímke mala niečo žlté, ale brala som to ako možno výtok. Neviem či sa nemôže jednať o postupný odtok plodovej vody, že ako to mam rozlíšiť. Najbližšiu poradňu mam o dva dni, keďže moja gynekologička ma dovolenku a zastupujúci lekár mi cez telefón vravel, že nemám stresovať.

milanemila
20. feb 2023

@klarika124 moze to byt odtok plodovej vody a ak to teda trva uz viac dni urcite by som si to isla dat skontrolovat, spravia ti temesvariho test a budes mat istotu. Co sa tyka toho zlteho moze to byt kludne aj postupne uvolnovanie hlienovej zatky 🤷🏼‍♀️

luckajozko21
20. feb 2023

plodova voda je bezfarebna. Ak budes mat na intimke/vlozke nieco cire, skor bez vone, tak ju zober na urgent, oni to otestuju a uvidite

klarika124
autor
20. feb 2023

@milanemila práveže tie bolesti sú už dva týždne, ale na minulej kontrole mi doktorka vravela, že to sú len posličkovia. Až od včera mám neustály pocit, že niečo ide zo mňa po kvapkách a nedá sa to udržať. Nemám sa na koho veľmi obrátiť, tak skúšam tu či náhodou nemáte podobne skúsenosti.

milanemila
20. feb 2023

@klarika124 tie bolesti ak to nie je extrem by som brala ako bezne takto ku koncu tehotenstva, skor by som riesila ten unik tekutiny, kedze naozaj moze ist o plodovu vodu (moze to byt ale aj unik mocu 🤷🏼‍♀️). Ja by som trvala na tom, aby ma zastupujuci lekar vysetril. Daj si vlozku do nohaviciek a otestuju tu tekutinu, ci ide o plodovu vodu alebo nieco ine. Ja som napriklad bola s tym na gynekologickej pohotovosti a je to otazka par minut.

klarika124
autor
20. feb 2023

@milanemila veď práve, že brala som to v noci ako únik moču len, predsa cítim ako mi malý tlači na močový mechúr a celkovo, v noci ešte v polospanku. Len teraz ma to dosť prekvapuje, že sa to nedá ani udržať svalstvom, keď som si vedomá, že niečo ide. Tak uvidím ako to pôjde a budem to zrejme skôr cez nemocnicu riešiť ako cez zastupujúceho lekára.

luckajozko21
20. feb 2023

@klarika124 napr. ja som mala presne v takomto tyzdni este predpisany macmiror lebo tiez som mala vytok. Radsej este skoc k svojmu gyn, nech to pozre. Ak by to nebola plodova, tak to moze byt nieco taketo, tak nech sa pri porode 'nieco neprenesie' aj na babo (teraz mozno kecam, neviem ako to funguje, ale tak riskovat predsa nik nechce).
Rovnako som mala strasne tlaky dolu (ale podla vysetrenia sa porod este neblizil). Obisla som s macmirrorom a upozornovali ma nech si 'poriesim' zapchy kvoli zelezu, ktore som brala. Cize tie tlaky boli na koniec z tohoto. A rodila som na termin.

katka533
20. feb 2023

@klarika124 to je moc..ale dajte si vlozku a s nou na prijem , oni to pozru

katka533
20. feb 2023

@klarika124 a plodova voda ide neustále, tak mi hovorili, ak by to bolo

mima172
20. feb 2023

@klarika124 V tomto týždni som ja už mala porodené. Mne plodová neodtekala postupne ale mi praskla, no to co popisuješ môže byť kľudne postupný odtok plodovky. Daj si vložku, ideálne popôrodnú alebo akukolvek, len nie tie s plastovou úpravou na vrchu (always a spol) a chod sa ukázať na gyn pohotovosť, povedz, že tvoja Dr ma dovolenku a chceš si byť len istá, že to nie je plodová voda. Sestrička si od teba vypýta vlozku a spravi test na plodovu vodu (kvapne tam taky roztok a podla farby určí, či je to plodová voda). Tu platí heslo - radšej 100x zbytočne ako 1x a neskoro 🙂

ivka21
20. feb 2023

@klarika124 to zelené je asi plodová zátka. Kľudne do týždňa čakaj pôrod.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre