Ahojte baby zachvíľku sa mi blíži pôrod a ja som sa začala hrozné báť ale až tak že každý deň na to myslím doteraz mi to tak neprišlo všetko bolo okej ale teraz keď viem že sa to blíži tak sa hrozne bojím ako to zvládnem aká to je bolesť a tak prosím vás trosku ma ukľudňite som prvorodička
Zvládneš to neboj- tak aj ako milióny iných žien.... Ked to šlo dnu nejak to musí vyjsť aj von 😉😜😜
Prajem pekný pôrod neboj das to 😊
Strach je uplne prirodzeny. Ved mas porodit dieta cez miesta, z ktorych bezne nic nevychadza 🙂 ja som sa tiez bala, snazila som sa sustredit na babatko. Ze ho konecne uvidim, najviac som sa tesila na maly jazycek 🙂 samozrejme ze to boli. 11 hodin kontrakcii, vyvolavacky, tlacenie uz som nevnimala. Maly bol na tri kontrakcie vonku. Materstvo je desive. Odrazu mas zodpovednost za maleho cloviecika a vsetko je nove, ine a divne.
Uzivajte si spolocne chvile sestonedelia, navstevy pockaju, vylety pockaju, musite si na seba zvyknut. Aj babatko malo stres z porodu a ten tiez potrebuje prekonat.
Mna caka druhy porod o 3 tyzdne a tiez zazivam zmiesane pocity. Je to prirodzene.
Drzim palce nech to dobre dopadne.
Nezabudaj , sme zeny a my zvladneme vsetko. 😉
@lia_nka uprimne bolest je hrozna, neskúšaj si to predstavit, neda sa to ale vies sko sa hovori ze ked zbadas svoje dieta ktore si v sebe 9 mesiacov nosila tak na bolest si uz ani nespomenies. Je to pravda, aspon u mna bola, nehovorim ze nedoznievali este nejake mierne bolesti ale synceka som mala hned po porode na hrudi a bol to ten najkrajší pocit na svete. Opakuj si ze cim horsie ti je tym bližšie si k svojmu babatku😊
@lia_nka netreba sa báť, myslieť hlavne na bábätko. A vlastne potom keď uz vynde tak už budeš rada,že proste je. A uz ta nebudu zaujimat veci ale budes sa tesit na dietatko.
Netreba sa báť, bude všetko v poriadku, hlavne strach premenit na lásku.. Prajem, aby vsetko bolo v poriadku
@lia_nka je to sialena bolest ale dobra sprava je ze mas prestavky... Odporucam aplikaciu na kontrakcie, da sa to stiahnut, mne to dost pomohlo, trochu to zaujme mysel a cca vies kedy ta bolest prestane. Asi kazda mama bola raz vyhukana prvorodicka 🙂 Dufam ze Ta nebudu nutit rodit v tom polosede s nohami hore, odporucam normalny lah a normalne rozkrocene nohy. Drzim palce a potom napis ako to dopadlo... Ak budes stihat.
@lia_nka ajnha som sa bala. Ale ked som zacala po 2h vnimat ze toto su ozaj kontrakvcie tak som sa uz nestihla báť. 😀 islo to same.
Veľmi rada by som Ti poradila ale žiaľ nedá sa. Ja som rodila cisárskym. Dokonca tu na koníku som založila fórum (som na vzdychárni a bojím sa- tak sa volá) a pomohli mi tiež baby tu. Poznám ten ooooobrovsky strach. Ale páči sa mi čo som čítala tu že kontrakcií je plné vreco a vždy keď jedna prejde tak z vreca ubudne. Skús to tak.... povedať si ok, zasa o jednu menej. A tiež tie reči ,,myslí na bábätko, keď ho uvidíš tak ti tá bolesť úplne vyfučí z hlavy" Naozaj je to všetko pravda. Do bodky. A to píšem ja, žena, ktorá nikdy deti nechcela a teraz by som svojej dcére bars aj stiahla mesiac z oblohy aby sa usmiala. Neboj sa. Dáš to. Si žena s veľkým Ž, si už teraz matka. Môžeš byť na seba pyšná už teraz. Držím palce a naozaj sa potom pochváľ svojím bábätkom, budem čakať a tešiť sa 🙂
Ozaj a moja dcéra sa volá Lianka 🙂 asi aj ty sa tak voláš podľa nicku ❤️
Precitaj si o prirodzenom porode, hypnoporode. Alebo chod este na kurz. Treba si to vela nastavit v hlave, naucit sa dychat do brucha, partnera naucit robit masaz, do porodneho planu si dat ze chces rodit v polohe aka ti vyhovuje, pripadne pouzivanie fitlopty.
Najhorsie mamicky su take ktore sa vobec nepripravuju, nestuduju, len cakaju "ved nejako to vyjde". Ano vyjde, ale od toho vela potom zalezi aku spomienku budes mat.
@lia_nka ja som rodila teraz vo februari a dala som si epidural, takze to nebola ziadna strasna bolest. Porodila som bez nastrihu, takze aj hojenie bolo rychle. Jedine neprijemne boli 3 dni falosnych kontrakcii pred porodom, ale dalo sa to predychat. Treba hlavne zhlboka dychat a hlasne vydychovat - nic nezadrziavat a hupat sa v bokoch, to mi velmi pomahalo. Celkovo mam dobru spomienku na porod. Nestresuj a ver, ze to bude uplne v poho. Drzim palce, nech to ide ako po masle 🙂
Daj si epidural.
Iste to velmi boli,ale treba len vydržať. Ja by som to nedala,som vzdy za sekciu,ale ja som histericka na bolest
Pozeram ze mas este 50 dni do porodu. Pockaj este chvilu do terminu a uvidis, ze uz ti bude to brucho a vsetko tak strane liezt na nervy, ze sa nebudes vediet dockat, kedy uz konecne porodis😀 ale nie, je normalne, ze sa bojis, kazda sa boji. Ale uvidis, ze to zvladnes a vsetko bude ok ..ja hovorim, ze porod je podla mna ta najlahsia cast materstva 😂
@lia_nka neboj nic.. Mna to tiez za chcilku caka a riez som prvorodicka.. Zvladneme ro neboj. Ja sa skor obavam roho co pride potom.. Ci budem vediet co s nim a tak 😂
Porod je prirodzeny a sme stvorene na to aby sme ho zvladli. Treba sa pozitivne naladit. Pri porode je najvacsim nepriatelom strach a stres, tie blokuju priebeh porodu. Pred porodom treba pracovat ajma so svojou myslou. Precitaj si pozitivne afirmacie k porodu http://annakohutova.cz/ebook-zdarma/
@lia_nka Ja som plakala muzovi na ramene o polnoci 3 noci pred porodom lebo som sa strasne bala. Mne pomahalo sa vyplakat, potom strach presiel. Ked prisiel den porodu uz som sa nebala. Som verila ze sa to to nejako vymrvi. Mala som planovany vyvolany porod ktory sa skoncil sekciou lebo kontrakcie nezacali. Kamaratka vravela ze porod je najhorsia bolest, ktora sa najlahsie zabudne.
Vzdy ked ta prepadne strach, zamestnaj si mysel niecim inym co rada robis... zavolaj kamoske, vylusti krizovku, precitaj si prispevky tu na fore alebo moje najoblubenejsie bolo ist kupovat vecicky pre babatko.
Vela stastia🍀
Mne pomohol odburat strach kurz hypnoporodu.
Nastuduj si hypnoporod 🙂 je to skvele, mna druhy porod ktory mi nevyvolavali, vpodstate nebolel. Teda bolel trosku ale po kazdej kontrakcii som sa usmievala ze fuu, to je pecka. Prvy vyvolavany to bol na samovrazdu, tam som stracala vedomie. Porod je aj o hlave a tvojom nastaveni... Preto je hypnoporod fajn, uvolnis sa
Ja som sa tesila a presne to aj vyslo, 8 hod porod bez zasahov, akurat co vyvolali takym motuzkom v krcku. Inak to islo samo a povazujem to za zaujimavu skusenost. Po porode dala par slukov coly a islo sa dalej. O dve hodky som behala jak veverica. Neni sa coho bat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lia_nka som 2 mesiace po pôrode, tiež som sa bála, chcela som rodiť cisárskym ale nakoniec som rodila prirodzene, pôrod mi začali vyvolavať lebo malý sa nehýbal kontrakcie som myslela že umriem ale tlačenie už bolo v pohode na druhý deň ráno som už behala po pôrodnici po cisarskom by som asi nebola tak skoro fit, 36 hodín bolestí ale stálo to za to, druhé už dúfam že sa vypíta samo 🙂