Bábätku podľa sona zaostáva veľkosť hlavičky

ruzicka418
20. máj 2020

Ahojte už 2 týždeň chodím na rizikovú poradňu kvôli tomu že mojej Dr ukazovalo že mala zaostáva veľkosťou o 3 Tyzdne, no ako som prišla do nemocnice kam ma ona poslala na vyšetrenie tam im ukázalo ze je menšia ale ze ma hlavičku menšiu od tela, stretli ste sa stým niekedy? Ak áno aké babetka sa vám narodili všetko bolo ôk? Veľmi sa bojím ze niečo snou nebude v poriadku keď jej pomalí rastie hlavička Dnes som si pichla poslednú inekciu do brucha ktoré mi predpisalai aby mala narástla

jankapepe
20. máj 2020

@ruzicka418 bola si na sono aj u iného doktora??

ruzicka418
autor
20. máj 2020

@jankapepe moja gyn to sledovala pravidelne každé dve týždne, ukazovalo jej len ze je menšia a teraz chodím na sono do nemocnice tak im ukazuje aj to ale aj tu hlavičku

jankapepe
20. máj 2020

@ruzicka418 mne sa stalo čosi podobné....na sone mi doktorka povedala že hlavička zaostáva o skoro 3 týždne...s všetko ostatné o takmer 2......vystrašila spomenula že aj potrat zo zdravotných dôvodov stihame......odporučila hospitalizáciu a presne tie injekcie na rast.

Zapol sa vtedy vo mne materský inštinkt a hlavne som vedela že tie 2 týždne odchýlka je u mňa úplne ok....lebo presne som vedela kedy mala vznikla 🙂
Na druhý deň som šla na sono k inému doktorovi. Spýtal sa na deň počatia ktorý vôbec nesedel s pravidlami pravdepodobnej ovulácie....spravil sono.... výsledok: dieťatko je o pár dní menšie ....hlavička o cca týždeň zaostáva.....pozrel na manžela 😁 spicata mala úzka hlava.....aha jasné už teraz môžte vedieť že nie je po susedovi......spravil po 2 tyzdnoch kontrolné sono.... všetky parametre o 2 týždne viac ....

Dieťatko je a bolo plne zdravé s hlavou po manželovi 🙂
Dúfam že tvoj prípad bude podobný

jankapepe
20. máj 2020

@ruzicka418 skús sono u iného doktora

ruzicka418
autor
21. máj 2020

@jankapepe už som skoro 38 TT tak neviem ktorý by ma vzal :/, moja Dr ma útesu je ze jej ukazovalo že je ménsia celkovo že sa nemám báť, ale ja mam stoho zlý pocit

dzina007
21. máj 2020

@ruzicka418 tiw sona a meracky niesu presne. Hlavne ak maju starsie stroje.
Mne na morfo ultrazvuku u Grochala v Martine povedal odhadovany termjn porodu o 9 dni neskor ako TP a ja som prrnasala naozaj 10 dni.
V nemocnici mi maleho merali okolo 39 tyzdna a vraveli ze bude velky a ze ked budem prenasat dlhobtak mam rata ze bude mat cez 4 kila.
Syn aa narodil o 10 dni neskor ako bol TP s tym ze 5 dni sa ho snazili vyvolat ale ani oxytocin mi nezabral. A nakoniec krpec vuzeral este ako nedonosenec a nemal ani 3 kg.
Takze fakt tieto sonoa v 38-40 tt niesu presne.

janulla1
21. máj 2020

Ja by som tým sonam tiež až tak neverila hlavne v tých posledných týždňoch, moji chlapci mali zase stále väčšiu hlavu ako mala byť, ale tak muž v rodine sú hlavati 😂 neboj sa všetko bude dobre, a ináč presne ako písala
@dzina007 na morfo UTZ som mala termín skoro 2 týždne skôr a tak sa aj narodil, kvôli tej hlave ma strašíli tiež, že aj veľký bude a mal 3300g a je zdravý, drzim palce 🙂

ruzicka418
autor
21. máj 2020

Ďakujem dievčatá za podporu dúfam ze bude všetko ok

maminuska
21. máj 2020

@ruzicka418 dcéra mala hlavu obvod 32 cm pri narodení čo je podpriemer, celé tehotenstvo som mala napísané v tehotenskej knižke s výkričníkom , menšia hlava. Dnes má 10,5 roka, hlavu má rovnako veľkú ako jej dvojročný brat , a je normálna , zdravá , len s čapicami 3-6 rokov. Vyvíjala sa úplne normálne.

katulka1141
22. máj 2020

@ruzicka418 ahoj mne to bolo povedane na sone v 20tt.ze hlavicka a telo nesedia. Podstupila som testy na infekcnom a nifty. Vsetko negativne. O 2 tyzdne na sone u mojho bol rozdiel menej ako 2 tyzdne. Teraz cakam co bude toho 9 idem na 3d zase v 30tt.u mna je velmi zla viditelnost a aj cyklus mavam velmi dlhy. Moj dr sa vyjadril, ze jemu sa zda, ze teemin mam mat o 9 dni neskor. Kto vie.

ruzicka418
autor
23. máj 2020

@katulka1141 držím ti palce nech všetko dobre dopadne

laskamojajeidna
23. máj 2020

Všetko bude v poriadku. Neboj sa. Sama budeš prekvapená,aké krásne dieťatko sa ti narodí. Nastav si psychiku inak. V druhom ťehu má tiež strašili,že dieťa bude veľké cez 4 kilá a môže mať cukrovku.,.a dieťa malo pod 4 kilá a cukrovku nemá. Lekár je len lekár a nie Pánboh. Neboj sa. Pokoj hlavne pokoj v tehotenstve. Modli sa modlitbu tehotnej matky k sv. Dominikovi.

ruzicka418
autor
23. máj 2020

@laskamojajeidna ďakujem krásne za pekne slova

katulka1141
23. máj 2020

@ruzicka418 dakujem ti. Ja som to uz po nifty brala s rezervou. Lebo akoze ked ja sama neviem presne kedy som otehotnela ako to mozu na usg vidiet a este ked tvrdi, ze je zla viditelnost.?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre