Bábätko v 33. týždni je stále hore hlavičkou

23. jan 2022

Ahojte, stalo sa Vám ze dieťatko bolo v 33tt ešte hore hlavičkou a do pôrodu sa pretocilo? Lekár mi hovoril, žeby už malo byť v tomto týždni dolu hlavičkou, ale niekedy sa stane, že sa otočí až tesne pred porodom. Aké sú vaše skúsenosti? Chcela som sa pripravovať na prirodzený pôrod (najmä s aniballom) a teraz vôbec neviem, či ho kúpiť a pripravovať sa aj tak alebo nie. Co by ste robili vy?

bosorka2302
23. jan 2022

Nepretocilo. Rodila som koncom panvovym prirodzene.

autor
23. jan 2022

@bosorka2302 smiem sa spýtať ci bol pôrod bez komplikácií? I keď bol koncom panvovym? Lebo toho sa popravde bojím, ale som prvorodička, čiže neskúsena.

alisaela
23. jan 2022

Sú nejaké domáce triky na to, aby sa bábätko pretočilo. Skúsiť môžeš, za to nič nedáš (napr. Oprieť sa kolenami napr o gauč a ruky dolu na zem,...) ak je to dievča, rodí sa prirodzene KP(ak je všetko OK) u chlapcov na SR zatiaľ plánovaná SC. Vo svete sa rodia prirodzene aj chlapci.

bosorka2302
23. jan 2022

Bol lahsi a velmi rychly ako prvy porod. Len maly bol drobec. 47cm/2700 . Inak v pohode mne vadilo ze sa na mna pozerali mladi doktori a porod viedol docent kde im zaroven aj vysvetloval co a ako. Isla by som cisarskym inak len maly na vypytal na svet skor a necakane. Ledva som stihla prist do porpdnice. Inak pri porode sa asi vylucuju nejake hormony pokoja alebo co. Lebo oba tehktwnstva som sa bala porodu a ked to prislo tak som bola uplne kludna

sara555sara
23. jan 2022

Vraj ak sa neotoci do 36tyzdna, tak je minimálna šanca. Hoci zároveň mi bolo povedané, že šanca je tu vždy. Ja som prvorodička KP a vidia to všetci len na sekciu. Ale ta sa dá vždy odvolať, keď sa dovtedy otočí 🙂

any_soj
23. jan 2022

Ja som strašne chcela prirodzene rodiť a hoci sa nepretocila, riešila som kus aj annibal, pre istotu (počula som o prípadoch že deň dva pred cisárskym). U mňa do prirodzeného pri KP nechceli ísť kvôli anamneze a hoci všetko bolo ok, prietoky, ctg, dcéru vybrali pri cisárskom fialovú a oživovali, vďakaBohu len pár sekúnd. Podľa výsledkov krvi mala kyslíkový problém už skôr, len proste to nijaké vyšetrenie nezobrazilo, prirodzený pôrod by nebola prežila.

andrea_prestastna
23. jan 2022

Ja som 34tt a mala je priecne, uvidim co bude, syna mi pretacali strasne to bolelo cize ja radsej chcem cisarsky ako pretacanie, uvidim ako to bude lebo syn sam otocil den pred porodom zas hore hlavou cize verim ze este sanca na otocku je

es2021
23. jan 2022

Mne sa otocil neskor, lekar vravel ze uz neni sanca. Tusim 36. Este by som nezufala a radsej cvicila.

sasesoe
23. jan 2022

Ahoj, moji sa pretocili az okolo 36-37tt. Ale uz som spekulovala i nad tym dat si otocit v nemocnici v Trencine. Urcite odporucam predporodnu pripravu, cvicit s anibalom - ale hlavne zamerat sa na sposob dychania a tlacenia (mnohe to ucia opacne a potom zena nevie co robit). Urcite komunikuj s lekarom a ries porodnicu, kde/ako chces rodit.

mihulam
23. jan 2022

Mne sa pretocil syn tyzden pred porodom hlavickou hore. Vecer pred porodom hlavickou nadol a na druhy den poobede sa narodil, mal 4,320kg.

mihulam
23. jan 2022

..este dodam ze syn je aj bol vzdy velmi sikovny , aktivny a silny. Je to nas silak.

fok
23. jan 2022

Ahoj, mne sa maly otočil až v 36 týždni. Dovtedy bol striedavo KP a priečne 🙂
Necvicila som… nechala som to na osud som toho názoru že to babo ne v takej polohe akej mu je dobre a pre niečo tak je… čiže ak sa má otočiť tak sa otočí neboj sa a keď sa neotoci tak má na to nejaký dôvod.

cimage
23. jan 2022

Mne dr povedal, ze do 35tt sa moze otocit, ale uz som pocula, ze aj v 38tt sa niekomu otocilo babo.

ada55333
24. jan 2022

Mne sa mala otočila v 34tt dole hlavou a ostala tak do pôrodu

theodora123
7. feb 2022

Mne sa otocilo dieta, co bolo povodne hlavickou dole, opacne, po jednom incidente so skrinou, cca v 32 tt. (aj som to citila, aj mi povedali na ultrazvuku, ze uz je zadockom dole) Nastastie mi porodna asistentka, u ktorej som robila predporodnu pripravu, poradila skvely cvik - indicky mostik. (len na nete ho neopisuju spravne) Lahnes si na tvrdu podlozku ( napr. karimatku), ruky vedla seba a nohy vystrete. Vankus si podlozis pod zadok (nieco ako valec, ja som si dala tehu vankus), aby sa ti zdvihla panva o cca 10-15 cm. Zostanes tak asi 5min. Musi byt pre istotu niekto pri tebe. Pokial mas placentu vpredu, je to pri tomto cviku vyhoda. Ja som tento cvik robila len raz a to 4 min (je to trochu narocne na krize), hned po cviku som citila, ze sa dieta akoby kyvalo do strany a do hodky som citila ako sa pretocilo! Zrazu som citila tie iste pohyby ako ked bol predtym dole hlavickou. O par dni som mala kontrolu na ultrazvuku a naozaj je uz otoceny spravne.🙂 Dietatu treba niekedy pomoct. Lekarka mi samozrejme ziadny cvik predtym neporadila, a ked som jej povedala o tomto, nulovy zaujem, iba zasemetila, ze to mohlo byt hocicim inym...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre