Dobrý deň,poprosím Vás viete mi poradiť...Som v 30 týždni a gynekológ mi povedal ze bábätko je veľké na 29 týždeň. Stalo sa Vam to niektorej? Znamená to,že bude menšia alebo dobehne ešte tie chýbajúce cm?
Dakujem
je to uplne bezne, ze podla merani su vacsie/mensie - jednak presne nevies kedy prislo k oplodneniu a hlavne meraju to podla tehennej kosticky, obvodu bruska atd. a nemaju uplne moznost si drobca "vybrat" poriadne zmerat a vratit spat 😃 kym lekar nic nevravi, vsetko je v poriadku - na buducom merani uz moze byt vsetko inak 🤷♀️ alebo skratka bude mensia, pri dievcatkach sa to stava
@lucka010 moja dcerka mala rozdiel az 3 tyzdne. Je krasna a zdravucka rocna slecna. Narodila sa sice s mierami 2600g a 48cm ale vsetko dobehla aj vahovo aj vyskovo (9600g a 74 cm). Podla pediatricky ma idealnu vahu aj vysku na svoj vek. To je len orientacne. Neboj sa, tyzden je nic. 🙂
@lucka010 týždeň je nič, môj bol o 3 týždne väčší, narodil sa o 3 týždne skôr, ale mal len 2700g,takze im to vôbec nevyšlo 🤷♀️
@lucka010 ja som bola vždy menšia. Narodila som sa mala, v škole som bola menšia, menštruáciu s dostala v 9 triede, posledná a ešte v 9 triede mi vypadol mliečny zub :D . A tu som, zdravá, všetko som dobehla tak v 20 rokoch :D teraz mam 170 cm... chcem tým povedat, kazdy sme iný, naozaj nerieš 1 týždeň,raduj sa z bábätka
bežne mi to tak rozprávali. raz bolo bábo menšie, raz väčšie.... kto vie aké majú presné prístroje...
Cca 2 hodiny pred narodením mi bolo povedané, že syn bude menší. 51 cm a rovné 4 kg. Toľko k presnosti určenia váhy a rozmerov pred narodením 😀. Neboj sa, bábätko je určite v poriadku.
@lucka010 netrap sa, pri mojom prvom sa sekli v odhade o CELE KILO. Traja rozni lekari vratane primara 🤣 Toľko k tomu ake je to presne. Po porode dosiel primár ze nejako sa ten vas syncek zmensil. 🤦
:D :D ách tie merania, aj ja som mala podľa doktorky "menšie" dieťa a povedala mi že snáď tie 3 kg pri pôrode bude mať... prišla som rodiť a tam na kontrolnom sone že 4010g :O ... a narodila sa malá mala 3490g a 51 cm... to sú tak nepresné čísla kludne rátaj pol kila hore dole :D
Ten gestačný vek (velkost/“vek”bábätka) sa môže líšiť od týždňa v ktorom si (podľa dátumu menzesu) aj ak máš kratší/dlhší cyklus ako 28 dní. Ja mám cyklus kratší a celé tehotenstvo mi hovorili, že je malá popredu až skoro dva týždne…narodila sa dva dni pred termínom ako totálne štatisticky priemerné bábo 50cm a 3500g 😉
Staci,ze lekar pohne miskou 1mm a uz to vyjde inak-mne v den porodu hovorili vahu 3880g a velkost 41+0 maly sa narodil s 3550g a 50cm a bol 41+2 a teda posledne 2 mesiace vsetci ake velke babo bude,ze teda nebude najmensi a bla bla a to vzdy ma iny dr pozeral…
@lucka010 ty si ako dajme tomu ako 10 ročná merala a vážila presne podľa tabuľky??? Keď zapneš zdravý rozum, myslím, že odpoveď nájdeš.
@lucka010 okre toho, že sa tu sa jedna o meranie nie úplne presne vsakze, si v nemocnici na infuziach? Povedal doktor niečo o neprospievani? Keď nie, tak reálne neviem, čo riešiš
@maciatkolulu ty si velmi empaticky clovek a vies sa vzit do strachu tehotnej zeny🤦♀️
@judit47 prepáč, strach z čoho??? Doktor jej povedal, že je problém? A keď ju alicka487 ubezpeči, že je to ôk, je to OK? No ja neviem. Strach a stresovanie je horšie ako pozerať doma fotku z utz a papiere čítať aj od zadu a potom sa stresovať. Normálne som napísala a to také nununu pri tehotných mi tiež príde uletené. Véd zdravý rozum snáď v tehotenstve ostáva a aj schopnosť s Dr komunikovať. Kebyže je menšie o dobrých pár týždňov atď, ok,to by už Dr ale riesil ale preboha jeden týždeň?
@maciatkolulu vsetko sa da napisat s citom ,,ked zapnes zdravy rozum….,, nieje odpoved v ziadnej situcii vhodna😂😂ale kludne sa tak bav s ludmi urcite si v okoli s tymto pristupom oblubena😂
Pekny den.
@judit47 vieš ono niekedy je lepšie napísať "keď zapneš zdravý rozum" ako sa maznat. Ver tomu.
@maciatkolulu veľmi inteligentná žena 🙈 radšej nekomentujte ak chcete takto písať! Nununu nemusíte písať,stačí normálne chovanie a normálne písanie!!
Ďakujem všetkým za odpovede 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucka010 ahoj..prosim Ta len sa nestresuj..je to uplne v pohode..moja mala bola pozadu o 2 tyzdne..potom ma zacali strasit, ze bude malinka a bla bla..premeriavali ju kazdy tyzden..nakoniec sa narodila 49cm a 2980g..takze v pohode..bola "drobnejsie"babätko oproti tym "4kilovym valibukom"..no nezaostava v nicom..dobre to bude, neboj❤