ATB, a bolesti vystreľujúce do nôh v 36tt

ajam85
19. máj 2019

Prosím pomôžte mi! Som v 36 tt. Predvčerom mi lekár naordinoval ATB pre silný kašeľ. Ten spôsobil to, že ma strašne začalo bolieť na ľavej strane rebier, ležala som totiž hlavne na tejto strane. Dnes večer mi kašeľ spôsobil ako keby nejaký blok....náhly výstrel bolesti v rebrach a odvtedy nemôžem vstať na nohy bez bolesti, kašlem s neskutočnými bolesťami a celkový môj dýchací systém je obmedzeny. Samozrejme ma vzali na pohotovosť kde mi stielka výživa, magnezium. Viac mi pomôcť nemohli. Prosím, je tu niekto, kto by mi vedel poradiť? Naozaj sú tie bolesti silné.

klaudia_kaja
19. máj 2019

@ajam85 no treba douzivat ATB ak nerobia tráviace ťažkosti... A postupne to prejde, si vysilená CZ kašľu, skús mocosolvan mastičku, tuším sa to tak volá ponatieraj celú hruď... Rebrá tá môžu bolieť aj z toho že ti maternica na je tlačí to isté som mala už u koncu ani najesť som sa nemohla... Držím palce, ale ak to neprejde konzultuj to s lekárom

sapa20
19. máj 2019

Pichá ťapri nádychu na hrudníku?Čo užívaš na kašeľ?
Môže to byť len svalovka od neustáleho kašľa a plus to , že maternica tlačí ale aj zápal pľúc. Ak neustupuje bolesť išla by som zajtra k obvodnému.
Svaly je dobre natierať alpou.

arcticcode
19. máj 2019

Poznas podbel? Teraz ho mozno najst uz len na vyssich miestach, ako su tatry. Z kvetov urobis caj, za lyzicku medu do neho a vypit taky horuci, ako vydrzis. Dva trikrat denne a je po kasli

ajam85
autor
19. máj 2019

@klaudia_kaja ďakujem za radu, veľmi si to cenim

ajam85
autor
20. máj 2019

Ďakujem Vám za rady, vyskúšala som všetky, ale teší všetkým ak sa niekomu niečo podobné udeje, je potrebná hlavne trpezlivost. Mám seknuty medzirebrovy nerv a keďže chytenie priedušky bez kašľa neidu je to o to náročnejšie. Nikde Vám nijako nepomôžu, pretože sme dva v jednom, ohroziť bábo by som ani ja sama nechcela. No lenže tá bolesť je priam krutá, zatiaľ som nespala dve noci a pri každom zakaslani padám do kolien. Ak by som mala ísť rodiť, jediné sekciou:((... Musím ale podotknúť, že pomáha suché teplo, ktoré ale tiež kvôli bábätku nesmieme prehanat, tak isto podbelovy čaj ako ste radili, alpovy zábal a trpezlivosť. Čo bolí to prebolí...pomaly sa to zlepšuje...a verím že ešte také dva dni a odkaslem si i ja bez sĺz v očiach. Samozrejme nasadiť kludovy režim. Ďakujem vám ešte raz za rady, mi bojujeme ďalej, ale s väčším optimizmom ako to bolo v sobotu v noci.

sapa20
20. máj 2019

@ajam85 na ten nerv odporúčam masáž profesionála. Mne to pomohlo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre