Asi mám diastázu

katulka1141
31. máj 2020

Ahojte mate niekto podobnu skusenost. Hladam radu. Ako si pomoct a zmiernit bolest. Asi tak tyzden som si nahmatala pod pupkom, ze sa mi zacina robit akokeby medzierka(myslim si, ze je to diastaza) postupne sa to zvacsuje a strasne ma to pali vo vnutri. Mala je ulozena Kp a tam kde citim bolest je jej hlavicka. Celkovo mam na pravej strane brucha nove strie. Je nieco co by mi to palenie brucha zmiernilo? Krem alebo neviem co.

lalaboo
31. máj 2020

@katulka1141 mne sa urobila diastaza a okrem toho sa mi zas roztrhol pruh (prave ten pruh bola taka paliva bolest), ktory som mala operovany pred par rokmi... ja nedam dopustit na kinesiotaping, davam si brucho pravidelne zatejpovat, zopar dni som polepena, potom niekolko dni bez. skus si najst nejakeho fyzioterapeuta, ktory ma skusenosti s kinesiotapingom pre tehotne.

katulka1141
autor
31. máj 2020

@lalaboo dakujem. Dufam, ze to nie je hernia. Vyhladam si niekoho

lalaboo
31. máj 2020

@katulka1141 aj keby to bola hernia, tak to nie je az taka katastrofa 🙂 do porodu sa aj ja budem snazit drzat to brucho nejako pokope, po porode mam nachystany brusny pas, tak potom sa uvidi co dalej 🙂

katulka1141
autor
31. máj 2020

@lalaboo len tie bolesti su dost zle. Inak by mi to ani nevadilo

lalaboo
31. máj 2020

@katulka1141 viem, je to neprijemne. ale mne sa hned ulavilo, ked ma zalepili. to pnutie bolo ooovela mensie.

majamat
1. jún 2020

brusny pas existuje aj tehotensky, je sice pod bruchom,a le vdaka nemu sa tie tkaniva bruska tak nenapinaju. sestra taky pouzivala a dokonca sa da otocit naopak a po porode nosit ako brusny. teda ak sedi velkost.
ňco sa tyka hernie, ja mam pupocnu herniu od tehu a pocas tehu som o nej nemala ani ponatia, vobec som ju necitila.
co sa tyka diastazy, ta je prirodzena v tehu, jednoducho sa svaly v tehu roztiahnu, dolezite je skor to, co sa stane po porode. do 6m by sa mali stiahnut.

katulka1141
autor
1. jún 2020

@majamat ja mam kompresne pancuchace tak estw aj pas nosit velmi teraz nehrozi. Ja dufam, ze potom sa to stiahne. Dakujem urcite si ho kupim

majamat
1. jún 2020

@katulka1141 no drzim palce. ja veru z bruchom bojujem. je to take divne, lebo ked skusam diastazu, ani neviem, nemam pocit, ze by bola este taka velka, ale brucho amm neprirodzene velke na svoju postavu, este aj pupok mi trci a myslim ze aj viac ako kedysi, obcas ma to boli, ci picha, ked mam take viac nafuknute brucho, podarilo sa mi dat par kg dole, aj ked amm stale este velku nadvahu,a le brucho sa moc nepohlo. mozno trosku. som uz dlho po porode, ale ak by som s tym chcela nieco robit, tak musim este viac schudnut., inak su aj cviky na diastazu a hoci nemaju trvaly efekt, ale ked sa zregenerujes z porodu, mohli by pomoct na to, aby sa svaly dali lepsie dokopy.
zakladom je vtahovanie pupku smerom ku chrbtici. mozes to robit tak, ze vtiahnes a uvolnis a toto opakujes. tych cvikov treba urobit denne tusim aj okolo 1000, ale nemyslim si, ze by to bolo take nevyhnutne. skor je idealne naucit sa chodit s takym vtiahnutym pupkom. aj taky cvik je, ze vtiahnes, niekolko sec. vydrzis a uvolnis a potom zas., no musis nosit aj pas. ak by si ho nenosila, znovu sa uvolni. no tyka sa to diastazy,a le ja pas uz moc nenosim, obcas stahujuce nohavicky, ale vseobecne vyzeram stihlejsie, ked chodim rovno a snazilm sa mat brucho napnute tymto sposobom, ze je pupok vtiahnuty. proste nechodim tak volne,a le napnuta a tym mam brucho pevne a vyzeram stihlejsie. a teda bez pasu,a le toto treba robit prakticky stale a niekedy sa mi neda, ci uz koli nafuknutemu bruchu, alebo velkej unave.

a nesmu sa zatazovat tieto predne brusne svaly - ziadne brusaky a cviky podobneho typu, z lahu sa dvihat po tom, co sa prevalis na bok. takto by sa svaly zbytocne zvyraznili a brucho moze byt vacsie.

heln
1. jún 2020

ahoj, síce veľmi nepomôžem, ale v niektorých krajinách nosia ženy opásané šatky cez bruško, takto v tehotenstve, aj po pôrode, pomáha to potom stiahnuť brušné svaly, teraz neviem či by ti to pomohlo od bolesti, ale mala by si aspoň oporu pre brušné svaly. Skús si to pogúgliť, možno ti to trošku pomôže.

katulka1141
autor
1. jún 2020

@majamat dakujem za super rady. Drzim ti palce, aby sa ti podarilo ju aspon zmiernit.

katulka1141
autor
1. jún 2020

@heln dakujem skusim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre