Aniball - skúsenosti

timikii
1. mar 2022

Ahojte . Rada by som sa vás opytala na vaše skúsenosti s aniball? Mám o toho už dosť prečítaného ale rada by som niekoho osobnú skúsenosť . Veľmi pekne ďakujem za odpovede

kuriatkocervene
1. mar 2022

@timikii u mňa sa žial neosvedčil ... cvičila som každý deň od 36tt, robila som aj masáž hrádze. Cvičenie s aniballom ma dosť bolelo a bolo mi to nepríjemné, sem tam som z toho aj krvácala. Samozrejme celý návod som si preštudovala a cvičila podľa neho ... nacvičila som za cca 5-6 týždňov len 25 cm ... viac sa mi nedalo ... pôrod dopadol tak, že ma museli ajtak nastrihnúť a ešte k tomu som sa aj vnútri celá potrhala, takže štichov bolo dosť 🤦🏼‍♀️.
Takže za mňa osobne by som s tým už pri ďalšom tehotenstve ani necvičila, pre mňa to bolo zbytočné trápenie ... kúpila som si ho samoztejme skrz super recenzií, môže byť, že niekomu naozaj pomôže 🤷🏼‍♀️, no moje dve kamarátky čo rodili v podobnom termíne ako ja, tak s aniballom necvičili vôbec a mali možno 2-3 štichy ...

lesnajahodka
1. mar 2022

Ja som dlho uvažovala, zakúpila, použila možno 5x, dvakrát za sebou som krvácala, tak som ďalej nepokračovala. A koniec koncov si myslím, že pri pôrode toto máličko nijak nepomohlo.

sejbipi
1. mar 2022

Ja tiež nemám najlepšiu skúsenosť. Okrem aniball som si robila aj masáž hrádze, ale tiež zrejme moc nepomohol, bol nástrih aj veľké poranenia. K tomu mi bolo veľmi nepríjemné s ním cvičiť, dokonca mam pocit, že som sa kvôli aniballu demotivoval ku pôrodu a začala mať väčšie obavy, zneistil ma. A tie tlaky a bolesti k tomu… pôrod bol úplny rozdiel a viac bolelo cvičenie. Dala som asi 25cm, šla som veľmi opatrne a pomaličky. Pri ďalšom bábätku 2x porozmýšľam o kúpe.

nikola1211
1. mar 2022

Ja mám pozitívnu skúsenosť ...cvičila som od 37 týždňa pri prvej nacvicila som 31,5 CM a skončila som len z jendym stehom nebyť toho že mala išla rúčkou dopredu skončila by som bez zranení hneď som fungovala sedela lietala a vedela som ako predýchať tlak a ako tlačiť a dosť mi to aj po psychickej stránke pomohlo že som niečo robila pre pôrod čiže ja môžem len odporučiť ☺️

sandra432
1. mar 2022

@timikii tak ja si ho zas nemôžem vynachváliť.
Prvý pôrod na tri zatlačenia a malý bol vonku.
Ja by som s ním ale určite necvicila , ak by ma to bolelo.
Cvičila som od 37tt raz za 2 dni , od 38tt každý deň , nacvicila som 31cm a po pôrode som ostala s 2 kozmetickými stichmi.
Mne anibal pomohol predychavat , ovládať svalstvo , ja som si pri Tom pomáhala zrkadlom aby som videla či to robím správne a ako postupujem a najviac mi vyhovovala poloha v pololahu... nevravím, už tie posledné cvičenia boli také ťažšie , lebo predsa 31cm je dosť, takže tlaky som cítila posledné 4 dni , ale dopriala som si čas , predychala som to, vypudzovanie mi už šlo skvelé a aj pôrod bol super rýchly.
Mňa to opäť čaká až v júni ale určite budem cvičiť opäť.

ailiba
1. mar 2022

@timikii ja som tiež cvičila. Aj tak som sa roztrhal vnútri, aj s na strihom, ale podľa mňa to trosku pomohlo. Na začiatku 18cm, dala som na tuším max 25cm. Maly mal hlavičku 38cm🤷‍♀️. Ale určite budem teraz pri druhom cvičiť opäť. Možno to znovu trosku posuniem. Podľa mňa treba skúsiť.

greta2017
1. mar 2022

Ja si osobne myslim ze ten Aniball ked ti uz nepomoze co sa tyka poraneni tak ta pripravi aspon priblizne co za tlak a pocit je tam dole mat nieco co che ist von. Ja ako prvorodicka som si to nevedela predstaviť a zo zaciatku som bola skepticka lebo mi to neslo ale naucila som sa dychat a to je veeelmi dolezite. Dychat a sustredit sa na konkretne svaly panvy a podobne. Za mna Aniball urcite ano.

nikolani
1. mar 2022

@timikii Odporúčam pozrieť skupinku o cvičení s Aniballom https://www.modrykonik.sk/group/6626/
Nájdeš tam veľa skúseností žien. Mne osobne nevyhovuje, cvičenie ma bolí, takže pre mňa bohužiaľ vyhodené peniažky. Ale veľa žien si pochvaľuje 🙂

saxana000
2. mar 2022

Za vyskusanie nic nedas.ublizit nemoze..ja som nacvicila viac ako bolo treba ale aj tak ma trosku strihli.jeden maly vonkajsi steh vnutri ani skrabanec.po porode som sedela v tureckom sede na posteli a zahojio sa vsetko rychlo..
Dalej ak si prvorodicka budes vediet techniku ako mas tlacit..za mna ano.

jarka26011
26. dec 2022

Skúsenosti najlepšie. dve deti odrodene bez stehu, dcéra mala vyše 4 kíl 🤗 a ja som po oboch fungovala hneď 🤗

terry658
26. dec 2022

@timikii ja mám tiež dobrú skúsenosť. Dve deti cez 4 kilá. Iba pri prvom jeden kozmetický steh. Druhé bez poranenia.

ana13
24. feb 2023

@ailiba 38 cm hlavičku ??

ailiba
24. feb 2023

@ana13 pardon 36cm (preklep😅)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre