Aniball - reálne skúsenosti

beatrice1111
25. jan 2022

Ahojte má niekto prosím reálne dobrú skúsenosť s pôrodom s aniballom? Viem,že taká diskusia tu už je len chcem nejaké aktuálne postrehy,som v 37tt mám ho doma a odhodlávam sa s ním začať cvičiť,ďakujem za odpovede. 🙂

prvosienka88
25. jan 2022

@beatrice1111 ahoj, ja som začala tiež cca vtedy, cvičila som s ním asi dvakrát a mala som pôrod bez nastrihu a iných poranení

lenuska9999
25. jan 2022

@beatrice1111 tu sa pripnem ak môžem

cherry_cherry
25. jan 2022

@beatrice1111 Ja som cvicila s nim pri oboch tehotenstvach. Nikdy sa mi nepodarilo dostat sa na nejake strasne vysoke cislo, nikdy som nesla tak aby to bolo bolestive. Fakt pomalicky a ked dalej neslo, tak neslo. A teda bilancia:
prvy porod: 3 stehy, uplne minimalny nastrih, na druhy den som sedela v tureckom sede, malu som porodila na 3-4 zatlacenia
Druhy porod: bez nastrihu, 1 kozmeticky steh, rovnako bola vonku na 3-4 tlacenia, rovnako som na druhy den uplne v pohode sedela. O ziadnych tych poporodnych vankusoch sa mi ani nesnivalo.
Takze za mna urcite ano.

ailiba
25. jan 2022

@beatrice1111 ja som tiež cvičila od 36 tt. No, trosku pomohlo, ale ja som nedala viac ako 22cm...maly mal 38cm hlavičku... Tak ma roztrhol aj vnútri aj nástrih bol. V každom prípade si myslím, že sa oplatí cvičiť. Aj keď len trosku pomôže. Teraz čakám druhé a budem cvičiť zas. Možno to bude lepšie. Určite ti to odporúčam.

lucijalucy
25. jan 2022

Pomohlo mi to veľmi naučiť sa správne dýchať a tlačiť. Ako príprava fajn. Pri pôrode mi nepomohli nacvičené centimetre, nakoľko dieťa ma potrhalo. Ale ako vravím. Bola som kľudnejšia pri pôrode a som vedela som dobre spolupracovať.

54tinka54
25. jan 2022

@beatrice1111 moja gynekologička, ktorá má za sebou aj niekoľkoročnú prax na pôrodnici mi hovorila, že aniball je len marketingový ťah na tehotné ženy a že to nepomáha.. že sú to zbytočne vyhodené peniaze, že potreba nastrihu závisí hlavne od geneticky danej elasticity ženy a tiež od dieťatka a od iných faktorov pri pôrode.. dala som na ňu a aniball som nekupovala.. pri pôrode som bola nastrihnutá a mala som jeden maličký vnútorný steh.. ale to som asi obišla ešte dobre, synček mal 54cm a 4160g

ivka21
25. jan 2022

@beatrice1111 pri prvom som necvicila dávala som si malinikovy čaj a lanové semiačka bez nastrihu . Druhého som sa bála ako čert ale stihla som cvičiť až 1x. A musím povedať že mi to pomohlo. V istej chvíli počas pôrodu nesmieš tlačiť aj ked más pocit ze musis... A pri tom anibale som sa to naučila. A teda druhý pôrod bez nastrihu a stichov.

vilma7
25. jan 2022

Ja som tiež cvičila a oba pôrody bez nástrihu, pothrania. Len v druhom som mala jeden steh, lebo slečinka letela rýchlosťou stíhačky, ale ubrzdiť sa ju nedalo. Som ani tlačiť nemusela, išla sama 😀😀😀 tak ma plieckom trošku natrhla. Bolo to na jeden steh.

aurora33
25. jan 2022

@54tinka54 tak môj mal 4 230g 54 CM. Bolo to moje prvé dieťa cvičila som a veľmi mi to pomohlo. Aj sama gynekologicka keď som chodila na prehliadky mi vravela že to tkanivo mám ako ,,tretorodicka" že vidno že cvičím. Cize ja to odporúčam a veľmi.

54tinka54
26. jan 2022

@aurora33 valibuk 🙂 a ja len píšem, čo mi povedala moja dr… dala som na ňu, ale priznám sa, že pri prípadnom druhom tehotenstve skúsim aniball a uvidíme

aurora33
26. jan 2022

@54tinka54 mne napríklad moja neporadila keď som sa jej na to pýtala, vravela že s tým ešte nemá skúsenosti tak si netrúfa radiť. Tak som to len tak vyskúšala a nakoniec som rada 🙂 po pôrode som šla znova tak prehliadku tak mi povedala to čo som už vyššie napísala. Jasné aj genetika robí svoje, ale za pokus to podľa mňa stojí. Aj vaše bábätko bolo veľké takže super že ste to dali len s jedným stehom.
Napríklad moja mamina pracuje ako pôrodná asistentka už vyše 30 rokov a neodporúčala mi to, že načo, telo hormóny vedia čo robia a že či nemám kde dávať peniaze :D nakoniec bola sama prekvapená ako som to zvládla tak tiež uznala že niečo na Tom bude 🙂

nikola1211
26. jan 2022

Pri prvom tehotenstve som cvičila nacvicila som 31,5 CM skončila som z jedným stehom lebo mala išla rúčkou na Supermana ...anibal určite odporúčam teraz v druhom tehotenstve budem znova cvičiť 🙂

mila06
26. jan 2022

@beatrice1111 ja som tiez cvicila ale iba pri prvej a mala som iba jeden steh, takze odporucam, druhu a tretieho som rodila tiez bez nastrihu ci potrhania ale uz som necvicila lebo mi skoro pri oboch odišla zatka aj par tyzdnov pred terminom. Este spomeniem ked som pri prvej cvicila aj som si na anibale nasla krv, hned prestala cvicit, konzultovala som lekara a vraj to je ok praskla mi daka cievka lebo je to tam dole riadne prekrvene ku koncu...tak anibal odporucam a vsetko dobre prajem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre