Ahojte chcem sa spýtať či pomohol aniball aj ked ste nepouzivali pravidelne len kazdy 3-4den raz denne ,15min.- 20min.
@babovka2321 boli aspoň minimálne?
Co ci boli minimalne? Neviem povedat, ako by som vyzerala bez nastrihu, no museli mi uz pomoct dieta vytlacit, preto nastrih. Ale urcite budem s aniballom cvicit zas pred porodom.
@babovka2321 myslim nastrih lebo pri prvom som nepoužívala vôbec len caj a som bola dost dotrhana
Tak podla doktora bol nastrih tak na 3 stehy. Okrem toho som nemala ine dalsie poranenia.
@babovka2321 to je super nie ako ja ,som mala viac ako 10 kedze aj zvnútra ma šili
Pocvic, uvidis, mozno pomoze. A mozno aj bez toho bude porod lepsi, kedze to uz bude druhe dieta.
ja nemam pocit ze mi to pomohlo ....
Aniball nezarucuje vyhnutie sa nastrihu. Za mna je to super pomocka a trening na ten pocit ze nico tam dole chce vyjst von. Lebo dovtedy to bol pre mna samozrejme uplne novy pocit. Je to super pomocka na naucenie sa dychania a pracovat s panvovym svalstvom. Mozete mat nacvicenych aj 30+ cm a aj tak moze byt nastrih. Dietatko sa moze "zasprajcovat" v porodnych cestach rucickou napriklad a porod moze skoncit aj nastrihom popripade instrumentalne.
@greta2017 som 38 tt a mam 23cm nacvicenych len tak hádam pomoze
sesternicinej dcére pomohol, dieťa malo 4380kg a ona ani steh, žiadny nástrih
Ja som pri druhom až cvičila, prvý presne ako ty,dlho som si nevedela sadnúť. Pri druhom som kúpila toto a nacvicila len 24 CM a bol iba jeden steh 👍
Ja som napriklad necvicila vobec, pri prvom rutinny nastrih, ostala mi tam potom taka previsajuca koza, doktor to nazval kozna riasa, v podstate esteticka zalezitost, ale citila som to sitie dost dlho. Ze pri druhom pripadne opravia, no lenze, pri druhom a tretom som nemala nastrih, ani natrhnutie, ziadne sitie, tak som nechcela, nech sa mi do toho nebabru radsej 😅.
No, tieto veci su veeelmi individualne...moze pomoct a nemusi. Ja mam celkovo hypermobilitu a ocividne sa mi to vie tam natiahnut dostatocne a nemala som velmi velke deti. Tak aj ten prvy nastrih asi bol zbytocny 🙄. A to bez cvicenia s balonikom. Ja si myslim, ze sesternici by ani cvicenie nepomohlo, je malicka, len troska vyssia odo mna (mam 152 cm), mala velke deti a nastrih musela mat prvy aj druhy raz. Ale necvicila teda.
@123369 auuu to strašne vtedy bolo 🙈 ja mam nacvicenych 23cm a pijem k tomu caj tak som zvedavá ci troska pomoze aspoň nechcem byt zas tak zosita lebo to bol des dost dlho ma to bolelo
Áno, keď som si sadla,ako na ihli a nehovorím o záchode 😲 tiež som sa toho bála po druhy krát. A druhá malá bola ešte o pól kg ťažšia a chvála Bohu len 1 steh. Neviem či to bolo anibalom alebo že už bol druhý pôrod.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pouzivala som denne a nastrihu som sa nevyhla 🙂