Ahojte dnes mam za sebou prvé cvičenie s aniball.
Najprv som si nevedela zaviest balonik ani len taký vypustený, ani troska nafúknutý, ale po viac ako pol hodine a uz so slzami v očiach sa mi to podarilo... Začala som s cvičením, samozrejme som si balonik stale pridržiavala ľavou rukou, lebo by vyšiel von . Bola som uvoľnená, necitila som žiadnu bolesť ani nič nepríjemné. Vo vnutri som balonik nafúkala na 5 stlačení čo je cca podla merania 21,5cm ako bolo to v pohode rozmýšľala som ci nedat aj 6 stlačenie, ale nechcem to preháňať ... Ale vypudiť som ho nevedela na 5 stlačení lebo to bolelo a niesom typ ze za každú cenu a hlavne na prvýkrát... Čiže som ho vypudila len na 2 stlačenia, čo je podľa merania 18,5cm. Možno by som zvládla aj na 3, ale to som už nedavala balonik zas do vnútra... Povedala som si že na prvýkrát okej.
Ako ste to mali vy? Na prvýkrát? Zajtra sa chystám pokračovať a budem sa snažiť balónik vypudiť na 3 stlačenia, alebo na 4 podľa pocitu. Cvičila som tak, že ked sa mi podarilo zaviest si balónik do vnutra, tak som sa uvoľnila, pridrziavala som si ho a začala pumpovať pomaly. Najprv bolo prvé stlačenie, troška pauza, potom druhé po chvíľke tretie počkala som par sekund a vypustila som z balonika vzduchu. Takto som to opakovala do 5teho stlačenia, asi cca 40minut. Potom som balónik vypudila von na tie dve stlačenia.
Budem rada za akékoľvek rady , a vaše skúsenosti.
Pozerala som sa do papierov od gynekologičky, kde sú údaje o bábätku. HC ako obvod hlavičky má - 32,05cm neviem na isto, či sú tieto merania presné, len ma desí to, že ešte budem musieť veľa nacvičiť, aby som dokazala vypudiť aspoň vobec 25cm...
@ada12345 ako ja to beriem úplne v pohode cvičila som prvýkrát a radsej menej ako sa poraniť. Akurat mam problem s tým ze v návode píšu ako vtiahnuť balonik do vnutra a ako ho vytlačiť. Ja si ho musim ale cely cas pridržiavať, lebo by vyšiel von, hlavne pri tom keď pridávam stlačenia musím držať lebo by zo mňa vyletel doslova😁
neda sa mi nespytat - preco to zeny robite? pchat si balonik do vaginy, vytlacat to, pripravovat sa tyzdne (ak chapem spravne), ked porodom sa cesty prirodzene otvoria a za par min je dieta von.
Bojite sa ranky pri nastrihnuti? Naozaj ma to zaujima co je toto za trend, ktoremu nerozumiem..
@ivonadusa
ahoj, keby sa u kazdej zeny jednalo o mini ranku, ver ze by nikto ziadne baloniky neriesil. Pokial si ty ziadne poranenie nemala, je to super. Kamaratka po vaginalnom porode 6 tyzdniv sediet nevedela, pri jej siti plakala lutostou skoro aj dr ktora ju sila. Ona mala po porode v posteli problem otocit sa, sediet, postavit z postele. Na izbe bola pani po cisarskom, ta este v ten den behala uplne v pohode.
To preto zeny “ trenuju” aby sa vyhli tym vacsim zraneneniam, pripadne ich nasledkom.
@ivonadusa tak nie všetky ženy porodia bábätká ktoré majú 2,4 kg a 42 CM 🙂 môj predčasne narodený mal takmer tri kilá, ten v termíne štyri a keďže som dostala neskúseného lekára nestihol spraviť nástrih, druhý syn má roztrhol až po konečník 🙂 každá matka sa chce zvládnuť postarať o svoje dieťa tak, aby sa nikto nemusel starať ešte aj o ňu.. som tretí krát tehotná a v 36 tt je odhaad na 3200g takže predpokladám, že znovu dôjde k nejakým trhlinam, radšej si chcem svoje prostredie pripraviť na to, aby som po pôrode mohla riešiť len bábätko, nie to ešte nejaké nepríjemné rany na intímnych miestach ktoré nám to budú celé len komplikovať
@ivonadusa po prvom pôrode som si povedala že takto teda určite nie ...na prvý pôrod som sa pripravovala jogou a dychovymi cvičeniami a pôrod skončil zvonom ...dotrhana som bola strašne a zážitok na ktorý nerada spomínam... Na druhý pôrod som sa pripravovala len aniballom a to bol krásny pôrod a úžasný zážitok, presne som.vedela ovládať svoje telo pri pôrode a dokázala som spolupracovať a porodnikmi..presne som vedela kedy mám kontrakciu a aj ako mám tlačiť...z druhého pôrodu mám úžasný pocit a vnútorné som sa vďaka tomuto pôrodu vysporiadala s tým prvým pôrodom...
Túto pomôcku hania väčšinou ženy ktoré s ňou nemajú osobnú skúsenosť. No ja to viem porovnať a tie pôrody boli neporovnateľne, okrem toho som to konzultovala aj s gynekologickou a odobrila mi to a ako pôrodník mi povedala že ženy čo cvičia s aniballom oveľa lepšie spolupracujú pri pôrode.
@ivonadusa ja ho pouzivam hlavne aby som aspon z casti vedela ake to je . Nacvicit si dychanie som prvorodicka a vobec neviem co to obnasa. Viem porod bude iny, ale aspon priblizne chcem vediet aký to je pocit a hlavne mne osobne to dodava ten pocit ze som pre to nieco robila cize po psychickej stránke ai myslím ze je to tiez dobra vec. Nevidim nic zle na tom si to akoby nacvicit ...
@ivonadusa a inak mne ide hlavne o to vypudenie vcera sa mi podarilo len 18,5cm ale je to len zaciatok zeny co potom dokazu vypudit aj 30cm nacvicenych nemyslite ze je to lepsie pre nich? Ako potom pocas porodu sa potrhať, alebo ze ich budu strihat? Ako píšu baby vyššie po porode sa chcem starat o malu nie aby sa este o mna niekto musel starat. Kamoska mala prvý porod s nastrihom a tyzdne ani sedieť nemohla... Ja osobne som taka ze ak som v nepohode niečo ma boli dost ma to vie potrápiť cize nechcem aby moja mala zo mna citila tu bolest a hnev lebo babatka citia taketo veci...
@vemi23 ja som prvy raz dala 17,5cm, obvod hlavicky mal nejak 34cm pri porode, ja som nakoniec nacvicila 31cm. Ale to bolo dva dni pred porodom tych 31cm. Stacilo to bohate , trosku ma vonku skrabol rukou, ako ju mal pri hlavicke. Vobec sa nestresuj, nikdy som nejak z toho cvicenia nemala problem, nesla som cez nejaku bolest. Prijemne to neni, ale nesmie to byt nejake bolestive. Mas este cas a hormony tiez pracuju svojim tempom. Mne to pomohlo psychicky, prestala som sa bat porodu a aj ma velmi chvalili, ze som tazsi porod zmakla uplne super. Mala som z toho skrabanca tri stichy, ani jazvu nemam nejak viditelnu. To bolo ozaj drobne poranenie.
@ivonadusa dcéra mala pri pôrode 4650 gramov a 54 CM. S balónom som necvičila a potrhaná som bola riadne. Už som dva roky po pôrode a stále cítim dolu pichanie. Teraz, keď čakám druhé bábo stále mi to vŕta v hlave, či by mi to predsa len nepomohlo. Takže "strach" je odpoveď na tvoju otázku. Tak sa bojím ďalšieho pôrodu, že si to asi kúpim 😂
@kiki68 ved ako ja isto nejdem na silu necvicim dnes budem druhýkrát len cize uvidime snad sa mi podari aspon skor ten balonik zaviest ako vcera pltrvalo mi to 40minut 😂 uz som myslela ze koncim ale potom sa podarilo ... Presne aj po psychickej stránke som chcela hlavne aniball cize tak
@ivonadusa
To uz ti neviem povedat ale napriklad aj rychly vyvolany porod to moze sposobit. Stava sa to aj prvorodickam, ako tej mojej kamoske. Dalsia bola po vaginalnom porode taka znicena, ze rok potom s mm ani nespala.
To by ti najlepsie vedel odpovedat gynekolog porodnik/ porodnicka. Niekde proste strygaju uz z rutiny ani nemusia.
Ina kamoska napr sa 3 x natrhla a treti raz ju sili pod plnou narkozou, stvrte nic
@ivonadusa prednedávnom sa v skupine na facebooku pytali žien že čo hodnotia ako najhoršie najbolestivejsie čo sa týka pôrodu...a bez prehanania tak 9 z 10 žien napísalo že šitie....takze ak sa dá nejaka prevencia proti natrhnutiu tak preco nie ..a to nehovorim o tom ze aniball pomáha posilnit svaly panvoveho dna čiže tiež prevencia pred únikom moču a žena ide určite s o niečo väčším sebavedomím aj rodiť keď vie s tymi svalmi narábať 🙂
@dejna_ tak dnes som vytlacila 20,5cm ako si cvicila? dnes som vo vnutri nacvicila 8 stlačení a vytlacila som 4 stlačenia cize 20,5cm . Zacinam tak ze prvych 20minut len vo vnútri cize striedam od
1-8 stlačení a vypustim balonik a tak dookola a potom sa snažím vytlačiť balonik ale iba raz treba vytlacanie opakovať?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Vôbec sa s tým nestresuj. Cvič keď tak tak, aby Ťa to nebolelo a nekrvácala si (vtedy treba prestať). Aj keď nacvičíš hoci len do 22cm, tak to bude ok. Najdôležitejšie je, že si vieš pri cvičení precvičiť/precítiť presne tie svaly, ktorými potom vytlačíš pri pôrode dieťa,a teda ich budeš vedieť presne použiť. Hlavne nesleduj tzv. majsterky sveta, čo zvládli neviem aké super hodnoty nad 30cm a podobne. Mnohé ženy to nedajú, to je fakt. A tie sa tým samozrejme nechvália, chvália sa väčšinou tie, čo dosahujú maximá. Dokonca existujú ženy, čo majú tak pevnú hrádzu, čo sa skrátka nedá rozcvičiť a ten nástrih potrebujú.