Ahojte, som 36tt a zadovazila som si Anibal,tiez o tom vacsinou chvaly pocuvam ale dnes ma zaskocil moj gynekolog nazorom, ze on by to.urcite neodporucal z dovodu, ze si to "tam dole" uplne vytaham a ze sa mi to uz potom naspat nikdy nevrati...mate niektora skusenost aj ako to dopadlo po porode, rekonvalescencia atd...vsade vidim iba diskusie tykajuce cvicenia pred a ako to pomohlo pri porode.
Ja skúsenosti nemám a ani ich mať nebudem, keďže si myslím, že stojí za zváženie to, že jediná kvalitná a rozsiahla klinická štúdia o používaní týchto pomôcok (konkrétne EpiNo), nedokázala absolútne žiadny benefit. Počet pôrodných poranení bol rovnaký u oboch skupín, u tej, ktorá s tým cvičila, aj u tej, ktorá nie. Dokonca u skupiny, ktorá cvičila, bol väčší počet poranení análneho zvierača, ale rozdiel nebol štatisticky významný.
Gyndos to mozno mysli dobre, ale myslis, ze je lepsie hojenie nastrihu a mozne trvale nasledky po nom?
@rybka16 ono to velmi pomoze aj psychicky. Nie len fyzicky. Aspon teda mne.
@myjusiatko Jasné, veď ti to neublíži, ale ani fyzicky nepomôže. Keď v tom vidíš prínos v tomto smere, tak v pohode. Len tu často vídam ženy, ktoré majú pocit, že je to zázračná pomôcka, a skrátka nie je.
@rybka16 s tym plne suhlasim. Zazracna nie je. Verim, ze by som porodila bez poranenia aj bez neho. Pretoze som mala porod bez urychlovania a svojim tempom a v mnou zvolenej polohe. To je to dolezite.
Obavam sa, ze v klasickej slovenskej porodnici je velka sanca, ze dr smikne ci zena cvicila, ci nie. A vyber polohy a svoje tempo (neriadene tlacenie) je tiez skor utopia... :/
Mne to super pomohlo. Porodila som 4380 g bábo s 38 cm obvodom hlavičky bez poranenia. Žiadne šitie, ani "roztahanie". Gynekolog mi znie ako nejaká stará škola. Za mňa určite veľké odporúčanie. Je tu aj taká skupina, v nej je kopec názorov žien
@myjusiatko ja by som sa samozrejme velmi rada vyhla nastrihu alebo ho aspon minimalizovala ale verim ze aj keby bol,,ze sa to proste zahoji..aj keby to dlhsie trvalo. Moje babo vyzera ze bude mensie, odhadom okolo 2800g vzhladom aj na doterajsi vyvoj a moju drobnejsiu postavu cize tiez to.zvazujem ci sa mi ten Anibal oplati. Ale este dalsia vyhoda vraj je, ze zeny vedia lepsie ovladat a pracovat so svalmi pri porode ked Anibal pouzivali.
@rybka myslim ze zazraky naozaj zas cakat netreba, to asi suhlasim a zvazit aj moznost ze si mozes daco privodit aj cvicenim
@bluka dakujem za info to som presne chcela vediet ako to je s tym roztahanim😛 a pri vacsom babatku si urcite dobre spravila
@dinora8 no vies. Dr povie, ze nastrih treba a zena bude suhlasit, lebo si nebude ista. Tak to chodi.
Kdezto ja som do toho sla s tym, ze som nechcela za ziadnych okolnosti strihat, s vedomim, ze sa mozem natrhnut a tym padom ma potom dr nezneistel. Tak mozno odporucam si aj toto v hlave zrovnat, co je pre teba prijatelnejsie. 🙂
Cvicila som a porodila som doslova na 1 zatlacenie bez poraneni, moj gynekolog bol za cvicenie. Mne pride absurdne a absolutne nelogicke tvrdenie tvojho gynekologa, ze si to tam dole roztahas balonikom ked dieta, ktore odtial vytlacis je niekolkonasobne vacsie no nie?
@rybka16 Uplne s tebou suhlasim. Necvicila som so ziadnym balonikom. Porodila som bez nastrihu, roztrhania, žiadne sitie. Syn bol na svete za 40min od najväčších bolesti. O cca 19.30 mi prepichli plodovu vodu a o 21.10 bol na svete. A že vraj psychická podpora v baloniku? No mojou psychickou podporou bol muz a tiez predporodna priprava kde nas vsetko naucili.
ahoj, mam za sebou 2 porody - pri prvom som necvicila, lebo som vedela dopredu, ze bude vyvolavany v 39t. Dcerka mala 3860g a mala som nastrih, aj ked nie rutinny. V druhom tehotenstve som sa do cvicenia pustila a porodila som syna so 4690g bez nastrihu, neviem ako by to dopadlo bez cvicenia. Cvicenie vsak nieje len o vytlacenych cm, ale dava moznost nacvicit si tlacenie a posilnuje panvove svaly, to je podla mna najvacsi benefit. Neviem si dost dobre predstavit, ako tvojej kamoske mohol nafuknuty balon vyliezat sam, pretoze vytlacit 28-30cm dava naozaj zabrat 🙂
@dinora8 tak ja mam za sebou dva prirodzene pôrody a aj tie mali na svaly poriadny vplyv 😅 A podľa mna oveľa väčši ako balónik a cvičenie s ním. Ja som necvicila tie max obvody. Najviac som mala tusim 28-29 cm ale fakt mi to super pomohlo ked porovnám s prvým pôrodom kedy som necvicila. Hlavne som vedela sko tlačiť a ktore svaly zapojiť. Ale aby som bola úprimná hojenie a rekonvalescencia svalov po pôrode je velmi individuálna. Niektore ženy su hned fit ine potrebuju čas a cvičenie aj po pôrode na to mimochodom tiez slúži balónik len vtedy nenafukujes veľke obvody a nevytlačia von ale len trenujes panvové dno. Každopádne mna fascinuje ze najviac negatív vzdy vyslovia ľudia co s cvičením nemaju osobnú skúsenosť. Väčšina tých ci cvičila to chváli 😁
@dinora8 ja som vďaka aniball porodila bez akéhokoľvek poranenia a nastrihu ako prvorodicka. Som 2 mesiace po pôrode, rozťahana nie som, sex ako pred porodom. Za mna ho jednoznacne odporúčam!
@29simona29 Ako vies,ze vdala anibalu? Ty vies ako by si porodila bez neho?
Zeny,zase to tak nepreháňajte. Ano,kazda podla vlastneho uváženia. Ale ako som uz napísala - ako prvorodicka som o nejakom baloniku ani nepocula a porodila som ako som uz napisala a z ničoho som sa tyzdne ci roky nespamatavala. Hned po porode som sa starala o syna. A to nie som sama.😉
Neboj sa roztahan.urcite nebudes😉 ja som.bola tam dolu.vzdy uzka, aj pri sexe som mala problem ze ma to bolelo a slo to len s kopou gelu. Takze ked som sa dozvedela ze som tehotna hned od zaciatku som hladala moznosti ako si porod ulahcit.googlila som na aniball recenzie a nelutujem ze som ho pouzivala,aj ked na konci uz v s nevolou. Po porode sa vsetky sestricky cudovali ze nemam nastrih!!a ked som sa porodnika spytala ze jak je to mozne vravel ze som bola pekne elasticka,koza uz vedela ako na to.A mimochodom, ved aj na bruchu sa koza roztiahne niekolkonasobne,a je tak zopar mesiacov a potom sa vrati do normalu.a s balonikom je len obcas na par minut,takze... 😉
Ja napríklad nerozumiem čo je take tragické na tom nastrihu? Vysvetli mi to niekto? Veď mnou prejde dieťa.. to vnútorné šitie je podľa mňa vacsi Brutal ako tie 4 kozmetičke stehy čo mám z nastrihu, ktorý som ani necítila
@evittam netvrdím, že nie, ale ešte som o podobnom prípade nepočula.. neberiem ti to, že sa to dá aj bez cvičenia, ale prečo aspoň neskúsiť si pomôcť? Minimálne po psychickej stránke to mnohým pomohlo a ak už mi to pomôže aspoň z tohto hľadiska, tak viem, že to nebolo zbytočné a budem mať dobrý pocit, že som niečo spravila pre lepší pôrod 😉
@nadazdi ze ho mat vobec nemusis. 🙂
@dzulik_ Uz je tu o tom diskusii viac nez dost kde písali aj zeny co aj napriek cvičeniu maju nastrihy a nepekne sitie. To,ze ty si o niečom nepocula neznamena,ze to nie je. A ako som uz napisala-psychicka podpora bola pre mna predporodna príprava kde nas vsetko naucili a hlavne moj muz.😉 Jednoznačne sa treba hlavne ukludnit a nemysliet cele tehotenstvo na to co bude alebo nebude a užívať si tehotenstvo a nečítat katastrofalne scenáre o porodoch. Ako sa hovori-..."dnu to islo lahsie ako to pôjde von a von ist musi"...😁😉
@evittam veď v poriadku, ja som vyjadrila svoj názor, mala som to napísať presnejšie, ale to ti tu nebudem vysvetľovať.. každý sa pripravuje inak, ty predpôrodnou prípravou, niekto aniballom, to je okej. Len nemusíš v každej diskusii presadzovať svoje názory ako tie najlepšie a presviečať len o svojej pravde.. 100 ľudí, 100 názorov
@myjusiatko Ale kľudne môžeš.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dinora8 porodila som bez poranenia. Roztahana nie som. 🙂 vratilo sa vsetko ako ma byt. Len treba fakt cvicit pomalicky a opatrne pridavat, nech sa neporanis.