Ahojte baby, máte niektorá skúsenosť s nafukovacím balónikom Aniball? Veľa báb ho odporúča (teda najmä maminky z oblasti Youtube) a nie som si istá či tiež do toho ísť a ku koncu tehotenstva trénovať, aby bola hrádza uvoľnenejšia a aby som si skúsila tlačenie. Aký máte na to názor vy alebo váš doktor?
@monca_24 ja som sa pri prvom bála, aby som nevyvolala pôrod skôr, nechala som to tak, ale bola som šitá a dlho sa hojila. Teraz pri druhom chcem určite skúsiť... 🙂
Ja len odporúčam. Pri pôrode samé chvály 'ako krasne tlacim', nebála som sa, jeden kozmetický steh o ktorom som ani nevedela, malý sa narodil 3:39 a ráno som v pohode ranajkovala po sediačky. Určite sa chystám cvičiť znova. 😉
Odporucam, ja som bola max.spokojna
Bola som prvorodicka , porod netrval dlho.nebola som nastrihnuta, 2 kozmeticke stehy . Aj pri samotnom tlaceni maleho som nemala problem na 3 zatlacrnia bol von presne som vedela ako mam tlacit aby to bolo efektivne s tym balonikom si to natrenujes.a po porode som v pohode sedela na posteli s malym. A ako kazda zena po porode ma isty strach ist na zachod tak ani s tym som problem vobec nemala. Za mna urcite ano.
Musim este dodat ze spociatku som mala s cvicenim s balonikom problemy vobec ale vobec mj to neslo.az som bola zufala ze ja to proste nedam. Nastastie som to nevzdala a cvicila kazdy den a ono to postupne slo az som nacvicila na tych 29-30 cm.
ja osobne vrelo odporucam, druhy syn mal 4690g a 56cm, a dala som to bez nastrihu. Cvicenie mi dodalo viac sebadovery v tlaceni. Nieje to vsak o len o nastrihu a tlaceni, podla mna je velmi pozitivne, ze zena posilni panvove svalstvo.
@monca_24 ja som sa najprv mojej doktorky nepýtala, začala som s ním cvičiť, čítala som xy pozitívnych recenzií, takže som sa rozhodla skúsiť.. aj preto, že som prvorodička a nevedela som si celkom predstaviť ako tlačiť atď, teraz keď s ním cvičím, viem, ako dýchať a taktiež ktoré svaly použiť pri vytláčaní.. nakoniec som sa doktorky opýtala na názor a povedala, že určite odporúča, bola pri pôrodoch 3800g detičiek, kde maminka bola bez akýchkoľvek zranení a aj pôrodníci to vedia oceniť, že rodička spolupracuje a vie tlačiť.. začiatky sú ťažké, ale netreba sa nechať odradiť, ono to postupne pomaličky pôjde 😉 ešte som neporodila, takže neviem povedať či aj mne pomohol, ale už teraz viem, že minimálne psychicky som aj vďaka nemu pripravená 😉
@monca_24 ja som nepoužívala, pri porode sa ma sestrička dotkla na partiách kde mi povedala, ze treba tlacit... Ani som nevedela kedy som maleho vytlačila, pri odchode z pôrodnej sály som sa citila fit, chcela som odist po svojich... Nerozumiem ako suvisi cvicenie so sedením a chodením, normalne som fungovala akoby som ani nerodila hned
Urcite ano,prva bez anibalu naatrih az po samu r.ť....zle hojenie,bolesti,zapalilo sa to tam...och mesiac kym som bola ok
Druhy porod s anibalom,bez jedineho nastrihu,par hod po porode som behala ako srnka...nik nechapal...vrelo odporucam
Sto ludi,sto nazorov... Ale za mna,aniball odporucam. Niektore povie, ze na co cvicit s dakym balonom a potom su potrhane a sitie je... (su aj vynimky). Aniball pomoze roztiahnut hradzu a je to aj psychicka podpora. Aspon pre mna bola a mala som dobry porod bez nastrihu.
Na to su nazory rozne. Napr, ze slonica si tiez nesada na hrube konare, aby lahsie porodila 🙂 tiez zalezi ako je vedeny porod. Ked to teba budu liat oxytocin a potom ti PA skoci na brucho, doktor ta preventivne nastrihne az po rit, tak ti je cela priprava k nicomu.
Pri prvom som necvicila, nastrihli ma az ku konecniku. Potom rozne problemy. Dieta nemalo ani 3kg
Pri druhom som cvicila, ani skrabanec, dieta 3,5kg.
Pri tretom pri prvom pokuse som dala 30cm, na druhy den 34cm, tak som cvicila len tak obcas, aby sa nepovedalo a mala som jednu malu oderku bez stehu. Dieta tiez 3,5kg
Ja som cvičila s Aniballom poctivo a mala som dosť nacvičene aj hradzu som si masírovala. Vôbec som si ani nepripuštala, že by mi mali robiť nastrih .Pôrod mi museli vyvolať kedže som 9 dni prenášala a tak isto ma museli nastrihnuť kedže malý sa tam nejak zasekol ,ale doktor ma chválil že super tlačím presne ako to ma byť no mne bolo úplne nanič ,Kedže ma strihli nebolo to moc štichov, ale bolesť dosť a to važil syn len 3200g takže je to individualne ,zaléží od okolností. Po pôrode som stále na to myslela čo mohlo byť inak ,ale doktor aj muž😂 vraveli že proste sa to inak nedalo 😒
Veľmi pekne ďakujem za skvelé ohlasy baby, určite si ho zaobstarám 😉 a od koľkého týždňa sa s ním môže cvičiť?
Zeny a kde ste si ho zakupili, v e- shopoch, ci ho dostat aj v lekarskych potrebach?
Pri prvom som cvičila s epinom, poctivo, 10 cm, ale nepovedala som pri pôrode nič a aj tak ma tak nastrihli, že tú jazvu cítim doteraz. Pri druhom som sa na to teda vykašľala, necvičila som nič a doktorka ma nenastrihla a šitie som potrebovala kozmetické, o dve hodinky po pôrode som behala ako laň. Čiže za mňa - aj tak záleží na pôrodníkovi, či strihá hlava nehlava alebo je ochotný to nechať na prírodu.
Ja skusenost nemam, oba porody som zvladla bez cvicenia.
Prvy bol tahsi aj som bola sita(nemala som nastrih maly ma,, roztrhol,,ramenom) mal 3500g porod dlhy 26 hodin s oxytocinom.
Druhy porod bol bez nastrihu, roztrhania, trval 4,5 hodiny, bez oxytocinu a maly mal 4200g nemala somani trhlinku.
Nie v kazdej slovenskej nemocnici automaticky robia nastrih, zalezi ozaj podla postupujuceho porodu.
Neviem, povedat, ci zeny, ktore cvicia su vzdy bez poranenia.
Ale podla mna je zbytocnos, stacilo mi ze som sa,, trapila,, s vytlacenim 1x na ostro. Nie to este kazdy den tlacit,, balonik,,von🙂🙂🙂
Ja som necvicila a ako prvorodicka som nemala ziadny nastrih ani steh 😊
Je to velmi individualne...ja som cvicila, no bolo mi to nanic. Maly isiel von otoceny, neschadzal v porodnych cestach ako mal, stale mi ho vtahovalo dnu...nakoniec som bola rada, ze som ho vobec porodila bez vakua ci kliestov. Vnutri som bola roztrhana od jeho ramien, nastrih von pritom taky hrozny nebol.
Takze zalezi. Ak porod pojde, ako ma, cvicit sa oplati. Ja este zvazujem ci sa na to pri druhom dietati vobec dam.
@jan44du ja som dala najviac 27cm. Ale aj som dosť neskôr začala cvičiť.
@jan44du mne sa tiez stalo ze som par dni oztala " visiet" na rovnakom obvode.neslo to dalej. Uz som si myslela ze to dalej nepojde tak som sa zmierila s tym ze aspon nieco som nacvicila. A nadalej som kazdy vecer aspon 10 -15 min.cvicila. skusila som este ci nepojde aspon o cm viac. A aj ked velmi pomaly ale slo to. Ono to povoli po dnocj cvicenia. Za kazdu cenu to urcite nenafukujte a nevttlacajte ak mate pocit ze to proste nejde. Mala som nacvicenych do tych 30 cm a maly mal obvod hlavicky 32 cm. Nebola som nastrihnuta. Takze stalo mi to cvicenie za to.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som ho pouzivala a ani jeden steh..prva aj druha doba porodna extremne kratke, tychly porod, o 4 hodiny uz s babom po chodbe na rukach co ma prisiel muz pozriet a 7 dni po porode odbehnute 2 km..urcite odporucam 🙂 naucis sa aj tlacit a mne to pomohlo aj na psychiku pred porodom 🙂 taka lepsia pripravenost