Ahoj,
mohli by ste mi prosim napisat ako to prebiehlao po 25 t pri dvojickach ? Uz mi opuchaju nohy,nic nevladzem, citim pohyby ovela castejsie len jedneho babatka...
Koklo pred terminom sa narodili a kolko ste boli v nemocnici+ kto ste mali cisarsky-ako to cele prebiehalo pocas a po ked ste boli v nemocnici a potom doma?
Velmi pekne dakujem!🙂
napis si do temy
https://www.modrykonik.sk/forum/dvojcata-a-trojcata/dvojicky-druha-cast/
tehu bola narocnejsie nez pri prvom synovi...
od 27 do 35 tt v nemocke, po sekcii 3 tyzdne s babatkami v nemocke..
ja uz neviem, kedy mi opuchali nohy. asi okolo 30 tyzdna. rodila som prirodzene, v 37+2 tt. od vyvolavacky do konca porodu prebehlo 21 hodin. bola som prvorodicka. a na druhy den som si deti zobrala domov 😎 (zijem v holandsku)
ahoj ja som v 25 týždni, zatial v pohode ale možno to bude tým že som predtým vela športovala a aj teraz sa snažím robit vsetko a aj sa snažím hýbat, chodiť na prechádzky, ležať by som nevydržala
pohyby cítim dosť intenzívne, ja som nemala ani nevolnosti, proste v pohode
Ahoj ja som 28.tiz.a uz mi opuchaju nohy a boli ma velmi chrbat.ale inak pohoda.drzim palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, tak u každého je to podla mna individuálne. Mne začali opúchať nohy až nejak v 34 týždni aj to nie stále. A robiť som mohla hoci-čo, nič mi nevadilo, len okolie ma upozorňovalo, že mala by si sa šetriť, nečup, radšej si klakni a tak. No s pohybmi to bolo zaujímavé, lebo raz sa vrtel jeden potom druhý a niekedy obaja naraz 🙂. Ja som rodila v 37. týždni a lekár mi povedal, že som mala mať po pôrode už dávno, že môžem byť rada, že som tak dlho vydržala 🙂..V nemocnici pred pôrodom som bola až 1 deň, lebo ma prijali a hneď v ten deň, chceli robiť cisársky a nakoniec povedali že až ráno. Počas pôrodu, som necítila od polky tela dolu nič, lebo som mala EPI, ale inak krásne to bolo. Sestrička čo bola pri mne mi hovorila všetko čo so mnou robia, aj ma upozornila, že teraz Vám trošku zatlačíme na bruško a bum malý bol vonku. Po cisárskom 24 hodín ležíš na chrbte, nehýbeš sa, dostávaš infúzie lebo nemôžeš jesť, akurát ti dajú feniklový čaj aby sa ti obnovili vetry 🙂. Dostávaš aj niečo od bolesti, lebo keď prestane tá Epi účinkovať tak to je bolesť ako hovado 🙂 ale zvládneš to.Neviem či všetkým ale mne pichali fraxiparine, počas pobytu v nemocnici po pôrode a to som tam bola 6 dní na 7 som išla domov. Rana sa hojila v podstate rýchlo.Tuším na ten 7 deň keď som išla domov mi vybrali steh a ešte deň pred tým som bola na ultrazvuku, či je všetko v poriadku po pôrode, či sa to dáva do pôvodného stavu 🙂.24 hodín po pôrode príde za tebou rehabilitačná sestra a učí ťa ako pomaly vstať, po cisárskom. No priznám sa, mala som dosť problém, lebo mňa to bolelo ako sviňa a bolo mi stále na odpadnutie. Potom ideš do sprchy a šup na izbu kde budeš normálne. Doma nič zvláštne. Po šestonedelí na kontrolu na gyndu ale už musíš mať po prvej mrchani 🙂.. Inak nič zvláštne u mňa nebolo, neviem možno niekto mal iný režim. Tak príjemný zbytok tehu a všetko nech dobre dopadne. A krásnu dvojitú radosť 🙂