Akú konzistenciu má plodová voda?

6. feb 2024

Ahojte. Som v 39tt.
Mne je normálne trápne toto písať 🫣😂 Ale... Akú konzistenciu má plodová voda? Je to normálne voda, alebo má nejakú špecifickú konzistenciu?
Dnes má celý deň bolí v podbrušku, ako pri menštruácii. Najprv to bolo také že v pohode potom to na niekoľko hodín prešlo. A teraz večer znova. Ale je to stála bolesť, nie je to na intervaly. Proste bolí a hotovo. Ktomu mám ešte aj výtok, bez farby, trošku slizký ale skôr vodnatý... V nedeľu mi odišla hlienova zátka, výtok mám odvtedy, no do dnes to bolo len ráno a dnes celý deň. 🤷🏽‍♀️🙄 Tak ja teraz neviem, či je to začiatok pôrodu. Alebo sa len telo pripravuje na blížiaci sa pôrod. Do nemocnice nechcem ísť zbytočne, keďže som si istá že sú tam hnusné sestričky ktoré sa budú tváriť otrávene, ak o nič nepôjde.

trgypadl
6. feb 2024

Nikto sa otravene tvarit nebude, ak je to voda skontroluju to, natocia zaznam, vysetria a ked bude vse ok pojdes domov, radsej skontrolovat ako nieco podcenit💞

viestta
6. feb 2024

Daj si cistu poporodnu vlozku a odvez sa do porodnice. Skontroluju ci je to plodova voda. A sestricky sa mozu tvarit otravene, no a? Je to nejaky neprekonatelny problem?

bolarazjedna
6. feb 2024

Ako radia baby, chod do nemocnice s vložkou, skontrolujú roztokom, či je to plodová voda. Na diaľku to nikto určiť nevie. Plodová voda veľakrát odteká po troška, nenapadne (nie vždy prúdom). Ak je to plodová voda, znamená to, že plodovej obaly sú už narušené. Musíš byť sledovaná, dieťatku môže hroziť infekcia, ak sa nenarodí, aj preto ak od odtoku vody nenastúpia kontrakcie, zvyčajne do 24hod pôrod vyvolajú.
Radšej nech sa tvária sestry otravene, než aby bolo tvoje dieťatko niečím ohrozené.

autor
7. feb 2024

@bolarazjedna
@viestta
@trgypadl
Ďakujem vám za odpovede ☺️ Tak včera som zaspala nakoniec. Keďže bolesti som nemala žiadne, povedala som si že to nič nebude.
Dnes to celé pokračovalo, tak som išla už do nemocnice. Už som si brala aj všetky veci, išla som na istotu. No poslali ma domov 😂😂😂 že to nie je plodová voda a nech doma oddychujem 😂😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre