Ako zvládať tehotenstvo v lete s veľkým bruškom?

sisinka8
3. máj 2012

Prosim poradte mamicky, ako si pomoct v letnych horucavach s velkym bruskom? Dakujem 🙂

lucinocka
3. máj 2012

ved ty si uz 30 tt, uz mas len trosku🙂 zato ja si uzijem leto v plnej parade :( termin mam az 5.10

majcika
3. máj 2012

Ja zvladam v pohode, vela pijem cistej vody, ovocie a lahke jedla, oddych, v pripade horucavy sprcha 🙂

jasminet
3. máj 2012

vylozene nohy, zmzlina v ruke, tien a nehybat sa 😉 a vydrzat vydrzat vydrzat 😀

danjelca
3. máj 2012

no aj ja sa toho obávam a do 5. augusta v práci-bez klímy...neviem čo bude..

kajkape
3. máj 2012

Veeeľmi ťažko 🙂 syn sa narodil v júli (máj, jún bolo teplo) a dcérka v októbri, takže celé leto pred sebou a ešte som bola aj na rizikovom..... Rada? hm, veľa veľa piť, hlavne čistú vodu, aj keď už nevládzeš, vždy po ruke vreckovku alebo malý uterák a vlhčiť zátylok, tvár, čelo, často vykladať nohy a tieň by mal byť tvoj naj kamarát... po byte zásadne len v spodnom prádle a medzi ľudí vždy vzdušné a hlavne bavlnené oblečenie... držím palce, nech to zvládneš (aj aj všetky tehuľky...akurát včera som "na vás všetky" myslela, že chúďatká, takéto teploty...a že som rada, že už to mám za sebou 😀 😀 😀 )

lenuska20
3. máj 2012

ja som rodila v októbri, takže som si bruško v lete užívala naplno, cez deň som sa aj 2x sprchovala so studenšou vodou, ked som bola vnútri, tak som mala väčšinou ventilátor pustený, vonku som len v chládku sedela a pila hektolitre studenej vody....ale nebolo to nič také strašné a dalo sa to v pohode zvládnuť 🙂

dara76
3. máj 2012

ja som si leto s bruskom uzivala termin som mala 26.8 😵 . Chodili sme sa kupat, cez obed som bola doma v chladku. Mam uplne uzasne spomienky na to leto. Rady? Pit vela vody, jest zeleninku, ovocie a hore nohy, ked sa da 🙂 Ja som horsie prezivala prve tehotenstvo, to som rodila vo februari a v lete som bola v 1tr. - to mi bolo strasne zle a horucavy to len ztazovali.

rora
3. máj 2012

ja som rodila v septembri a treti trimester som mala jul-august-september. no islo ma slaktrafit. vacsinu dna som bola radsej bud doma, alebo len v chladku, cez den som si davala studenu (ladovu) sprchu na nohy, lebo mi opuchali, tiez som pila vela vody. neviem co ine este poradit, hlavne trpezlivost 🙂

tea333
3. máj 2012

ja cakam uz druhe augustovciatko, takze viem o com pisem - nechod nikam kam nemusis, nerob v teple zbytocne narocne aktivity, bud v tieni, casto sa sprchuj, nohy kludne do studenej nohy ak opuchaju. kup si ventilator, lahko sa obliekaj (naj su iba tenke saty), dodrzuj pitny rezim..a nejaky nanuk tiez pomoze 😀
mna polutovala uz aj pumparka minule, ze to neni nic moc s takym bruchom v teple..no 😀

dibik
3. máj 2012

ja som prezila cele leto s dvojickovym bruchom doma na PN, vychadzka dvakrat denne... 🙂 takze to nie je az take zle. v septembri som mala povinne nastup do nemocky a rodila som az v oktobri. a prezila som 🙂. treba sa setrit, nechodit von, ked je privelmi teplo, pit vela, vela tekutin, to je dolezite. a doma si treba poriadne vyvetrat rano, ked je este chladnejsie, pozatahovat rolety, zaluzia a pustit ventilator 🙂. ak budes chodit do prace je to horsie... to velmi nezavidim....

31majka12
3. máj 2012

Pripajam sa k dievcatam...ja som tiez rodila v auguste a to som 2 tyzdne prenasala..
termin som mala 1 augusta ...a rodila som 15.
Ja som kvoli problemom v tehu nemala vychadzky...ale vzdy okolo tej 7 som sla von...kusok na cerstvy vzducch,k vode...alebo si ocistit dusu na vecernu omsu...
Ale pit vela vela vody ,,hlavne cistej,ziadne mineralky...lebo mne dost opuchali nohy.
A zbytocne sa nestresovat...
Ja som dokonca este ked som sla z poradne,skocila na nakup do tesca..aby som si nielen nozky utuzila ale aby aj babo malo trosku viac pohybu... 😀

akika722
3. máj 2012

moj mladši je 5.august
tehu v lete-katastrofa,aspoň pre mna bola 😅
vela vela vela tekutín,ovocie,zelenina,nohy vyložene,vlažna sprcha,vonku som chodila až podvečer aby so mnou nekleplo niekde 😅
a ak sa nedalo a musela som -mam 2deti,tak v tieni a v ruke s flaškou vody 😉

tilly
3. máj 2012

moj starsi sa narodil 30.8. a mal 4,5 kilecka, cize som sa nanosila 😀 😀 😀 😀 tak ako baby radia, vela vody, lahke jedlo, ovocie a tak... a uzivaj si, dalsie leto bude este narocnejsie 😀

ja som mala to stastie, ze mame doma klimu a bazen, cize som sa ako tulen ani nepohla z domu, kym som nemusela, ale v podstate az do konca som chodila do prace, tam sme klimu nemali, to bolo narocne, ale dalo sa to prezit...

druhy bol novembrovy, ale vtedy bolo az do konca septembra strasne teplo... to som si uzivala, ani neviem ako, bolo mi teplo, ale nejak mi to nevadilo, uzivala som si... vedela som, co ma caka potom (po porode), tak som bola rada, ze som rada 😀

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislavao
3. máj 2012

ja som rodila 7.9. a 16.9. a vobec mi to v lete, ani v horucavach problemy nerobila. v auguste som chodila este do roboty, v juli este chodila plavat, v juli sme sa stahovali, takze malovat, stahovat, umyvat a zijem. brucho mi nevadilo. nebola som na priamom slnku, ale naozaj som ziadne problemy nemala. netreba sa poddavat a stale rozmysalt o tom, "ako zvladnem horucavy". nie ste chora, ale tehotna a vladnete to normalene, ako aj inokedy horucavy. ak vam opuchaju nohy, tak si ich nechajte co najviac vylozene.

majka35
3. máj 2012

ja som rodila v decembri aj v auguste a to letné tehotenstvo bolo re mňa paradoxne ľahšie ... nemusela som sa navliekať do svetrov, kabátov, čižiem, v lete som nosila minišaty, šľapky a pri svojej staršej dcére som ani na 5 sekúnd nepostrehla, že som tehotná ... dá sa to zvládnuť úúúplne v pohode 😵

pink_lady
3. máj 2012

nohy v lavori so studenou vodou 😀

lydulka
3. máj 2012

v pivnici. 😀

sea23
3. máj 2012

rodila som 29.7.a letne horucavy som zvladala uplne v pohode,na zahrade v lehatku a plavkach 🙂

vevet
3. máj 2012

Ahoj, ja som rodila tiež v júli (23.7). Kedže som so starším musela chodiť von, zdržiavala som sa potom viac v tieni, veľa som pila a nosila vzdušnejšie a tenšie oblečenie( v rifliach a nepriedušných som sa veľmi potilla a cítila zle. Pomože i osvieženie - sprcha alebo domáci bazén počas dňa ( do jazera by som moc nešla, kvoli prip. infekciam). Ťažko sa to znáša ale dá sa to vydražať.

sladkasue
11. júl 2012

ja som mala drobca zaciatkom septembra, takze to brusko v lete som si uzila🙂 treba urcite dobru naladu, volne tricko, najlepsie po neho plavky a byt pri vode... je tam predsa iny vzduch - ako sa parit doma... popripade ovlazovat sa - kupanie ako take som vylucila, doma, v bazene ci na prirodnych jazerach...
a ked uz doma, tak pri telke, v posteli, s ventilatorom a zvlhcovacom vzduchu a tym tehotenskym vankusom na kojenie - alebo ako sa to vola... proste leharo 🙂
inak, ak nieco potrebujes este vybavit, tak skoro rano a potom vychadzaj az po stvrtej hodine von 🙂

kamonika
21. júl 2012

Ahoj,ja cakam druhy krat v septembri.Pred 9 rokmi sa syn narodil 8meho a druhy syn sa ma narodit az 25 😉 Tehotenstvo sa da v lete vydrzat,iba pi veeela vody a nevycerpavaj sa zbytocnostami.Ja som ku koncu nevedela spavat,aj koli teplu aj koli brusku,tak dufam,ze tento krat to bude lepsie.Ak sa ti da,co najviac si vykladaj nohy a vsetko bude o.k. 😵

ann1979
17. mar 2016

Ja som rodila 28*7* dá sa to prežit 🙂 , i ked mi opúchali nohy, potila som sa, zavše mi bolo z horúčav zle. Zatiahnuté okná,pitný režim a sprcha sprcha sprcha... teraz budem v druhej polovici augusta. Snád to nejako prežijem, musím. Prvá dcéra má už 16r.tak verím, že pomože tak ako doteraz 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre