Baby prosim pomoc ak tu niekto je. Som prvorodicka v 36+5, kazdy bozi den stresujem, ze netusim kedy to na mna pride a ako. Zajtra ma caka prva poradna v nemocnici, pred tyzdnom som bola zavreta a vsetko bolo okej.
Aj teraz zazivam strasne menstruacne bolesti v podbrusku, opakuju sa, ked mam tie bolesti tak mi neskutocne treba na velku, hnacky nemam.. Ide mi to akokeby do stehien, cela sa trasiem prave od stresu. Krize ma nebolia myslim a ani brucho netvrdne, aspon teda je take ako vzdy. Da sa to predychat ale naozaj to boli. Zapla som si aj aplikaciu na pocitanie kontrakcii a ta mi napisala aby som isla do nemocnice, ale mne sa to nezda, mozno som to aj zle zaznacovala neviem.. Lebo mna to boli stale ale niekedy pride viac a tak.
Vraj pomaha tepla sprcha, ale to si ju mam teraz davat zakazdym, aj v noci? Je 4:30 a teraz tu mam sramotit so sprchou? Ma manzel zabije😂
Baby ja naozaj neviem co robit, nechcem chodit do nemocnice zakazdym.. Co ak to nerozoznam a porodim doma?😢 Kolko mam cakat? Kamoska mi vravela, ze jej napr ani nepraskla voda a len kontrakcie mala, cize realne naozaj neviem co mam cakat.
Strasne sa bojim a prepacte ze tu mozno zakladam temu ktora tu uz bola x krat ale naozaj neviem co robit..Boze ked sa nic nedeje nech uz je zajtrajsok a viem co a ako na poradni.
Ja by som pre istotu sla do nemocnice ak si si nie istá, bolesti su pravidelne a silné alebo tam aspoň zavolaj.... A samozrejme aj do sprchy.
Ze ta manžel zabije keď potrebuješ ísť do sprchy lebo máš pôrodné bolesti? Vazne?
A ano, pri pôrode je veľký tlak na konečník, ako keď potrebuješ ísť na veľkú..
Držím palce, nech je všetko ok..
@tamta bola som aj skusit na velku a stolica isla ale normalna nie hnacka ale tie bolesti pokracuju.. 🥺 ja uz mam take paranoje, kazdy den sa mi nieco podobne stane ale niekedy to trva kratsie, niekedy dlhsie a stale som taka, ze dokelu ako a kedy to pride. Skusim tu sprchu asi veru lebo uz to trva dlhsie
@lneviemmeno ono sa hovorí, ze ak po sprche bolesti ustanu, su to poslickovia. Ak neprestanú, rozbieha sa ti pôrod. Tak určite skus.
@tamta presne to som sla napisat 😊
@lneviemmeno drzim palce 😉
@lneviemmeno Skus si dat este magnezium. Ja mam predcasne kontrakcie od 20 tyzdna, beriem magne. A to mi vzdy pomoze. Som v 38 tyzdni a prave som si dala dalsie, lebo nemozem spat, z nevyspatia som uzkostliva a ide na mna stres a z toho zas zacina boliet brucho - presne tie menstruacne bolesti… Tie menstruacne bolesti mozu byt falosne kontrakcie z vycerpania a stresu, ale aj porodne… Magnezium upokoji mysel aj predrazdenu maternicu a mozes ho brat do ukonceneho 38 tyzdna. Daj si kludne 2 tabletky a snaz sa nestresovat, skus prist na ine myslienky, pospat si…
Ak ti do 1-2 hodin nepolavi, ale bolesti sa budu stupnovat a budu v intervale kratsom ako 5-6 minut, tak do nemocnice. Oni ti daju pasy, pozru krcok a budes vediet na com si a budes aspon kludnejsia 🙂
@tamta
@elenita
@evka_28
dala som si asi 10min teplu sprchu, dlhsie som nedala, lebo ma strasne bolia nohy, kolena a teda pockam ci zaberie, ale zeby v tom momente vsetko preslo nemozem povedat.. Ale myslim, ze to je lepsie aj ked stale podbrusko boli ale menej 😢 a magnezko este uzivam, beriem rano 1 tbl a vecer 1 tbl, gynekolog ze to mozem takto uzivat az do konca. Boze uz nech je zajtrajsia poradna a viem ako som na tom, ten tyzden cakat je mega dlhoo🙏🏼
@lneviemmeno Daj si este aj teraz to magne, kludne mozes aj viac ako 2 tabletky denne. Ked aj sprcha pomohla, mozno to mas z takeho stresu a vycerpania… a fakt klud! Ak sa nevies upokojit, chod na pohotovost, oni ti hned povedia na com si, a budes kludnejsia. Ja som takto bola parkrat, ked magne nezabralo - krcok skrateny, ale zavrety a na pasoch nepravidelne kontrakcie, tak mi dali infuziu magne a cele sa to upokojilo a sla som hned aj domov…
ja beriem este stale Magnosolve a plus 2-4 magneroty. A ked to nedam, tak cez den som ok, ale vnoci sa zobudim na bolenie brucha… tak dam magne 2-4 tabletky a brucho sa do 1-2 hodin upokoji… Som zvedava, co bude buduci tyzden, ked to vysadim 🙂
@lneviemmeno ak si nie ste istá vybehnite do nemocnice.. vyšetria vás a budete pokojnejšia
@evka_28
@budulinka12 baby mne ta sprcha asi nepomohla lebo znovu to zacalo.. stale aj po toalete mi treba na velku, bolesti mam v kolenach strasne ale krize nic.. neviem pockam este nejaky cas a ked neprejde asi pojdeme do nemocnice, uz aj manzel je hore a tiez nevie co 😂😂
@lneviemmeno choďte teraz. Na čo chcete čakať? Radšej vždy skor ako by sa malo niečo stať
prosim vas ale mozu byt kontakcie take, ze ich viem predychat? lebo je to velka bolest ale nie ze by som umierala. manzel, ze co videl vo filmoch tak tie zeny placu od bolesti a ledva ziju a ja si tu cakam a obcas zafunim. Ale naozaj neviem ako mahu vyzerat, ci maju byt mega mega mega silne ze neviem zit alebo mozu byt aj taketo..
@lneviemmeno áno kontrakcie môžete vedieť predýchať.. film je film realita vyzerá častokrát úplne ináč.. ja som rodila tak, že som celý čas vedela predýchať kontrakcie a len som čakala na ,,väčšiu” bolest… nebolelo ma ani raz brucho všetko mi išlo do bedier a krížov.. pôrod môže vyzerať rôzne, preto ak si nie ste istá choďte do nemocnice
@lneviemmeno Niektore zeny maju taketo slabe. Ja som prve rodila 12 hodin, a prvych 4-5 hodin boli kontrakcie take v pohode, ze som bez problemov predychala, a po 5tich hodinach nastupili extra bolestive, ze som nevladala ani rozpravat...
Baby od 3:50 to mam, sprcha to tiez nezastavila, su to take silnejsie menstruacne bolesti, potom chvilku ustupia ale neprestanu uplne.. pojdeme asi do nemocnice, mozno to mam v hlave a ukludnia ma alebo prave naopak.. otazka: mam si brat aj tasku ci netreba a manzel by ju donesiel keby nieco? mam ich konkretne 2
@lneviemmeno zoberte si rovno veci.. keď si vás tam pripadne nechajú budete ich mať už so sebou. Držím palce
@budulinka12 dobre, dakujem.. dufam, ze to este nie je ono a len to mam v hlave, predsa este nie je moj cas. Nemocnicu mam 20min od domu tak uvidime ako, dam potom vediet
@lneviemmeno radšej naozaj chod do nemocnice. Ja som mala pri druhom takéto kontrakcie ale z vyvolavacky. Od prvej kontrakcie som rodila do 4 hodín a ani som nevedela že už idem rodiť iba som sestričke vravela že mi treba ísť na veľkú a ona má hneď supla na stôl a do 3 min bol maly von.
Ale rodila som predčasne takze bol malinky. Drzim palce.
@lneviemmeno ja som pri prvorodenom mala take bolesti, nevedela som , ze uz to je ono, iba som volala s mamou a spomenula som jej to a ona na mna vybehla, ze okamzite choďte do nemocnice 😄 tak ale mne sa to nezdalo, reku fajn, idem sa este osprchovat, a v sprche som uz mala špinenie. Nemocku sme mali tak na 45min, strasne snezilo k tomu. Po príchode do nemocnice pichli vodu, a maly bol do 1,5hod . Kontrakcie boli znesitelne, oproti druhemu pôrodu ovela miernejsie. Drzim palce 🍀💪
@lneviemmeno toto už kľudne môžu byť znaky pôrodu, ja som tiež nemala extra silné bolesti a im to na pásoch ukazovalo tie najvyššie kontrakcie
@lneviemmeno držím palce
Môj posledný porod obrovské bolesti v nohách, podbrusku ....išla by som do nemocnice
@lneviemmeno ako? Si v nemocke? Podla mna asi to aj zacalo. Tie prve kontrakcie lahko predychas, ale oni sa mrsky stupnuju.... takze po case budu silne.
lezim na CTG akurat, ja tomu nechapem. Doktorka ma pozrela zo spodu, ze krcok 3,5cm, zatvorena, babatko je este vysoko.. ze skor to vidi, ze sa telo pripravuje. Ale nechapem ze ani po sprche to neustupilo a doteraz mam bolesti ako lezim na tom monitore.. uz mi tu vyplnali aj prijmove papiere, ze ked chcem mozem zostat pre istotu ale ze mozem aj domov, cize pojdem domov. Este cakame na to CTG ze doktorka zhodnoti a potom pojdem 🤷🏻♀️ ja fakt nechapem teda co to je a ze poslickovia mozu byt az tak silni ze aj po 4h neustupuje
@lneviemmeno to ze je babo vysoko a krcok 3 a pol, to sa moze zmenit za den 🙂 ale tiez to moze vydrzat a bol to plany poplach. Ale radsej ist do nemocnice, ako to podcenit a rodit v aute 🫣
@lneviemmeno to bude stres. Ja som toto mala asi pred 2 tyzdnami. Brucho bolelo, tvrdlo,,hroza. Doktor,kazal,magnezium 3x.denne,,kym to neprejde.
@selena_luna
@snowflakenel teraz naozaj som zmatena, nabuduce uz asi ani svojmu telu verit 😀 dokonca krpec na CTG spal, sestricka mi tam mixovala s bruchom a nechcel sa zobudit, dobre lenivy je 😀 ma uz 3028g
@lneviemmeno drzim silno palceky, zostali ste nakoniec v nemocnici alebo ste isla domov?
@sofinka1301 isla som domov, aj doktorka, ze je zbytocne ostavat, strasne mile sestricky tam boli ale.. tak zajtra mam poradnu tak keby nieco tak to uvidi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lneviemmeno kludne zavolaj na ambulanciu na gyndu a spytaj sa poradia Ti či treba ist