Ako voláte dieťa, ktoré má meno Damián?

drozdajkahra
20. máj 2020

Ahojte, baby čo máte doma syna s menom Damián, ako ho voláte? Pre meno som už rozhodnutá, ale všetci sa pýtajú ako to je skrátene? Ďalšia vec, kedy slávite meniny? 26. alebo 27. Septembra? V každom kalendári inak, dokonca som našla aj február 🙈

pribinak
20. máj 2020

Synovec je Damian, teraz ho voláme len Damian, ale keď bol maly rak väčšinou Dami
Oslavuje v septembri

0silvia0
20. máj 2020

@drozdajkahra ja som dodnes nepochopila, prečo každý má potrebu skracovať mená... veď keď mu budeš chcieť pekne povedať, mu povieš Damiánko, je taký problém pre ostatných povedať hlásku navyše? Bude ich z toho hrdlo bolieť či čo?😍

drozdajkahra
autor
20. máj 2020

@pribinak
@0silvia0
Ďakujem za vaše odpovede, určite ho budem volať aj Damiánko 🥰 Pýtam sa lebo nemáme v rodine ani nikto v mojom okolí nemá Damiána a tak som rozmýšľala ako mu pekne povedať

stanusenka
20. máj 2020

Kamarátka má Damiana, volá ho Damian alebo Damo, ale už je to veľký chalanisko na strednej 😏

queen_el
20. máj 2020

Tiež nechápem, prečo nasilu každé meno skracovať. Ukameňujte ma, ale mne sa nepáči ani DamiánKO (všeobecne tá koncovka), ale to je jedno, Volajte ho tak, ako sa to páči vám, podľa mňa je najlepšia základná verzia mena

0silvia0
20. máj 2020

@queen_el tiez som za zakladnu verziu, mne sa chlpy jezia z tych poskracovanych mien...

guiseppinka
20. máj 2020

@queen_el damianko je v pohode, ale nechapem skratku dambo... 🤦

tomcimka
20. máj 2020

@drozdajkahra popri práci s deťmi som sa stretla s Damiánom no volali ho Adam 😉Mne osobne sa ten nápad páčil

malebiele
20. máj 2020

@drozdajkahra ahoj, je plno mien ktore sa neskracuju, napriklad Anna, Zdena, Paula, Marek, Jan a podobne a su pekne tak ako su.. myslim si ze to tvoje je jednym z nich, zbytocne si z toho netreba robit hlavu kto co hovori, neviem preco by sa kazde meno malo/muselo nejak skracovat

ibrunova
20. máj 2020

kamoška- volá ho Damino

dazdovka
20. máj 2020

Poznám zopar Damianov, jedného volaju Dadulo, ďalšieho Dandy, a babka s dedkom ho volaju Daško, ale to sú už dospelí ľudia 😂 ako sa teraz v tejto dobe hovorí Damianom neviem 😂😂😂

queen_el
20. máj 2020

@guiseppinka Dambo? fúha, to určite nie. Tak mne sa všeobecne nepáči, keď sa pridáva -KO na koniec mena, ale to je vec vkusu samozrejme.

ladyloo
20. máj 2020

ano znama ma Damianka, je to pekne, zaujimave a pristane mu...vola ho Damko

kiki68
20. máj 2020

My neskratene, volame kamosa Damian. Myslim, ze k nemu by sa to skratene nehodilo a keby mu poviem Damianko tak sa bude skaredo pozerat 😂

ladyloo
20. máj 2020

inak na instagrame je aj mlada mamička nicolnemova a ona ma tein damianka, ak chces si ju pozri 🙂

drozdajkahra
autor
20. máj 2020

Ďakujem vám za vaše názory, vie mi niekto odpovedať aj na moju druhú otázku? Kedy slávia meniny?
@stanusenka
@queen_el
@guiseppinka
@tomcimka
@malebiele
@ibrunova
@dazdovka
@ladyloo
@kiki68

drozdajkahra
autor
20. máj 2020

Ci si mam vybrať kedy chcem ja? 🙈

malebiele
20. máj 2020

@drozdajkahra nasla som toto: Ich sviatok sa v gréckokatolíckej a pravoslávnej cirkvi svätí 1. novembra a tiež 1. júla, v rímskokatolíckej cirkvi 26. septembra

drozdajkahra
autor
20. máj 2020

@malebiele no pekne 😂 a ja ze budem vyberať medzi 26 a 27.septembrom

malebiele
20. máj 2020
drozdajkahra
autor
20. máj 2020

Vy všetci čo máte doma alebo v okolí Damiána, kedy slávite?

dominci
20. máj 2020

@drozdajkahra aj my sme rozmýšľali nad menom Damián...no vyklulo sa z vajka dievčatko tak je Eliška....ale k veci skracuj a zdrobňuj si meno ako sa tebe páči. Damian- Damianko, Damko,Dadko a čo vieš možno si neskôr sám povie ako ho máte volať. Naša staršia je Dominika a sama si povedala že ju máme skrátene volať Doda.

masha185
20. máj 2020

@drozdajkahra kamoška ma Damiánka a hovoria mu Dami, Damuško, Damián

katulienka85
20. máj 2020

krásne meno🙂

nnnuuunnn
20. máj 2020

ved si ho volaj ako chces: Damko, Dami, Dam... 🙂

sandrika1986
20. máj 2020

Kamaratka ma syna Damiana, vola ho Damian,Damianko, Dami...

janettdamian
20. máj 2020

@drozdajkahra 27.9. ja môjho volám Damian, Damianko. Sestry ho volajú aj Dado, Keď jeduje tak Damduch (zo srandy)

drozdajkahra
autor
20. máj 2020

@janettdamian ďakujem aj za ten dátum, vtedy mam narodeniny tak by to bolo super kebyže slávime spolu, narodit sa ma po mojich meninach, tak možno nám vyjde aj to 😊

eriksonka1234
20. máj 2020

@drozdajkahra mam syna Damiána. Oslavuje meniny 27.9,kym bol maličký bol Damiánko, Damuško, Damík, Dami, teraz už väčšinou Damián, Dami.... Ale dcéra mu inak ako Damiánko nepovie♥️

olli456
20. máj 2020

@drozdajkahra toto fakt nechápem, ideš mu dať meno Damián tak ho tak aj budeš volať nie?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre