Ahojte baby, chcem sa iba opytat ako ste sa citili v 30. Tyzdni. Toto je moje druhe tehotenstvo a vobec nevladzem stat na nohach, citim ze babo mi velmi tlaci na lonove kosti. Pri prvom tehotenstve som sa takto citila az na konci tehotenstva. Neviem, ci to bude polohou babatka alebo niecim inym. Mate s tym skusenosti?
ako grcajuci nevladny slon. Zavidim kazdej,ktora si tehotenstvo uzivala. Ja som rodila pred 13timi a 10 timi rokmi a dodnes mi naskakuje husia koza pri spomienke na strasnych 18 mesiacov.
Ja som 29+4 tt a zatiaľ z celého tehotenstva začínam prežívat najhoršie obdobie 🥵
Ja som tretorodicka, 29 tt ale citim sa ako na konci tehotenstva. Po druhom som mala diastazu cize to mi pridava tiez. Boli ma podbrusko, lonove kosti, pohybujem sa ako starenka…katastrofa
@jess345 Nespomínala, lebo si pamätám, že pri 2. tehu som sa cítila rovnako, len trochu neskôr 😀 a myslím si, že je to proste “opotrebovaním”. V prvom tehotenstve som si mohla kedykoľvek sadnúť/ľahnúť, vyložiť nohy, ale teraz či chcem nechcem tak musím ísť umyť pokakaný zadok, obúvať topánky alebo teperiť kočiar hore schodmi 🤷♀️ Ale je to pripomienka pre mňa zamerať sa po pôrode s fyzio na dôsledné cvičenie panvového dna a hĺbkových svalov
Bola som v poradni spomenula som to doktorovi. Povedal, ze to je kvoli tomu lebo to je druhe tehotenstvo a brusna stena uz nedrzi dietatko tak vysoko ako pri prvom a pre to je hlavicka uz ovela nizsie ako pri prvom.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Aj polohou, aj tým ze už si druhorodicka. Ono to už ostáva také viac uvoľnene, čiže preto to cítiš teraz skôr. Skratka "telo si to pamätá"