Ahojte , pomaly ale isto sa dostávam cez termín pôrodu a bohužiaľ stále ani náznak že by to malo čoskoro prísť. Tehotenstvo bohužiaľ nie je úplne bezproblémové a každý deň je ťažší ako ten predošlý a preto by som rada vedela ako ste to zvládali a čo ste robili aby ste sa nezbláznili 🙂
Ja som prenášala týždeň a bola som úplne nervná, že už to chcem mať z krku, už chcem mať malého na rukách. A bála som sa, aby sa na poslednú chvíľu niečo nepokazilo. Teraz mám trojmesačného syna a radím otvoriť si knihu, pozrieť telku alebo spraviť manikúru, lebo potom bude výrazne menej času. :D Ber to ako týždeň k dobru. :D
@sima1415 tak ja som prveho prenasala 7-10 dni (podla terminov, co som mala) ... den ored terminom som bola prepisovat auto a den pred porodom som si este sama soferovala na kontrolu 🙂 nejako som to davala v poho, akurat ten tlak na krcok a pichanie kade tade s tym spojene mi slo na nervy. vecer pred porodom ma suseda vytiahla na dlhsiu prechadku, ktoru som ku koncu uz odcaptala ako kacica 🙂 a do rana prisli kontrakcie, takze podla man mi pomohlo aj to ...
inac som bola vdacna za ten cas - lezala som kukala filmy serialy ... teraz -pri starostlivosti o starsieho si zaverecne dni tak neuzivam, stale mam daku robotu a mam pocit, ze nic nestiham, a to este neprenasam 🙂 ale teda mam to za par a podla dok to moze prist aj skor ( a ja dufam, ze nie, lebo potrebujem este tak tyzden na rozne veci 🙂
@sima1415 Ja Ti rozumiem, prenasala som 8 dni a vzdy som z kontroly sla s placom ze zasa ani naznak bliziaceho sa porodu. Robila som vsetko fyzicke co sa dalo - chodila hore dole po schodoch na Slavine, tri dni po udajnom termine som este bola vo fitku, vsetky domace prace, kazdy den tepla vana...nic nepomohlo, nakoniec mi pprod vyvolali a kedze nepomohlo ani to, po 16 hodinach trapenia spravili sekciu. Drzim palce aby sa Tvoje babo vypytalo samo, hlavne sa treba upokojit a naozaj si to uzivat, prestat mysliet na to ze uz to chces mat za sebou. 9 mesiacov sme vydrzali tak tych par dni uz zbehne 😉
Takisto mi dali vyvolávačku o 7hod ráno. Neotvárala som sa, nastali kontrakcie a nechali ma do 16:30 hod trápiť a až potom navrhli cisársky v plnej narkóze.
1. Termín 11.10 2. Termín 16.10 a porodila som aj tak cisárskym 24.10 takze ja som už bola na pokraji všetkých mojich síl. 5dni som dostávala vyvolavacky a nič zamna úplne hrozné bola som unavená už mi nebolo ani dobre.
Ak ta to potesi, tak prenasanie je az 42tt+1 ;) takze este si furt v termine. Ale je to otravne, poznam. Nalievaj sa cajmi (alchemilka a malinik), davaj si teple kupele, sex, prechadzky, vysvetluj drobcovi, ze si pripravena a moze prist.
@trashpanda ja som už dobré tri mesiace doma takže všetky seriály popozerané a keďže mám naordinovaný pokoj ( ktorý samozrejme nedodržiavam) tak už mám toho plné nervy :D a ako bonus plus seknutá v krížoch takže sa mi nedá sedieť a ani ležať lebo sa neviem potom postaviť čiže hotové utrpenie :D
@sasunka presne tohto sa aj ja bojím ... Monitor čistý , otváranie žiadne a ani len náznak príchodu ... A u nás sa tiež vyvoláva ostošesť a toho sa neskutočne bojím lebo už teraz som šialene vyčerpaná a nieto ešte keď do mňa napichajú somariny že nebudem vládať ani dýchať ...
@martina654 veď toto je najhoršie ... Ich nezaujíma či to žena zvláda a či má silu proste budú pchať somariny do tela kým sa dá a potom že prečo im zomierajú na stoloch ...
@sima1415 prvu dceru som prenasala 11 dni, uz hrozilo, ze ak sa do dvoch tyzdnov od datumu nenarodi, tak vyvolavanie porodu...nastastie porod sa zacal skor, ako zacali vyvolavat. Bolo to najdlhsich 11 dni v mojom zivote, skutocne, skusala som vsetko mozne, aby ten porod uz zacal ....ale dcere sa nechcelo este 😉. Ani neviem ako som to prezila, spat som nemohla, chodit tiez velmi nie....a druha dcera tiez 4 dni po termine, uz som sa bala, ze to bude ako pri prvej, ale tie 4 dni sa dali v porovnani s 11 pro prvej...drzim palce, nech vsetko dopadne dobre
@lubina no ja už posledný týždeň robím čo sa dá :D chodíme na prechádzky ( zháňame nové auto takže núdzu o chodenie nemám :D) každý večer teplá vaňa aby som vôbec mohla ležať ( kvôli krížom ktoré nechce nikto v tomto stave riešiť ) a všetko možné čo človeka len napadne lebo fakt nemám záujem o dvojtýždňové prenášanie keď nemôžem spať , jesť a ani sa riadne hýbať :D veď som sa smiala že im ani na kozu nevyleziem kvôli tomu chrbtu a isto na napichajú všetkým možným a potom budú bedakat že ma nemôžu dať do celkovej anestézie ( kvôli tehotenskej nádche ) takže to bude veselé :D najhoršie je že neobsedím a oddych je pre mňa mučenie a fakt neviem čo budem v nemocnici robiť keď si ma tam nechajú :D a ďakujem za prianie , dúfam že sa naozaj umúdri a už pôjde von ( aj keď stále nevieme ako sa bude volať :D )
@sima1415 no tak to je pravda ja už som na 5den prosila aby som porodila primára keď prišiel o 6rano že ešte jedna vyvolavacka som povedala že už keď neporadím že utečiem stade bola som fakt na nervy...mala som stent v mocovom mechúri pri tom bolesti ako fras no hrozné...no zamna prenášanie a rodenie cisárskym hrozné keby sa dalo vybrať tak radšej by som rodila normálne naozaj...
@sima1415 Neboj, čoskoro ťa čaká oveľa aktívnejšie obdobie. :D Ja ťa úplne chápem, tiež som bola z prenášania strašne otrávená, to len teraz s odstupom mi to príde ako sťažovať sa na týždeň dovolenky navyše.
@trashpanda mňa práveže ubíja to , že nemôžem byť aktívna ako som zvyknutá :D veď ja som v 38 týždni ešte okopávala záhradu a pomáhala betónovať a teraz nevládzem už ani ležať a to je utrpenie :D a navyše potom môžem dať malú do kočíka a poslať manžela na prechádzku a trochu si oddýchnuť čo sa teraz nedá :D
@nikil som rada že nie som jediná kto to zle znáša lebo tie reči niektorých mamičiek že tehotenstvo je najkrajšie obdobie v živote ženy ma privádzajú do šialenstva :D závidím im také tehotenstvo ktoré sa bohužiaľ nie každej podarí zažiť a naozaj ma teší že nie som vadna keď to cítim inak 🙂 ďakujem :D
40.ročná prvorodička a pôrod sa mi rozbehol na 7.deň po termíne, o deň neskôr som porodila. Ja som ale mala bezproblém.tehotenstvo, chodila som každý deň na prechádzky, zdolávala schody a samozrejme sa to rozbehlo, kedy sa malo. Takže aj za mňa oddychovať, dopriať si čas, vyloźiť nohy a pozrieť nejaký oblúbený film, hlavne nestresovať, nesťaźovať si to a tešiť sa na deň pôrodu.
Moja, a akože z čoho by si sa chcela zblázniť?Na koníku je asi tak tisíc žien, ktoré riešia všakovaké problémy od nemožnosti otehotnieť, cez choroby alebo vážne rodinné situácie. Ty si doma a jediný tvoj problém je, že kedy porodíš. Čo je na tom na stresovanie? Zamestnaj sa niečim, alebo len tak oddychuj a čakaj. Keď sa bábo rozhodne že je jeho čas tak príde.
@nini1010 o prvé sme prišli , dlho som sa aj zdravotne z toho dostávala , pred týždňom som skončila s ATB kvôli infekcií a zápalu a iné zdravotné komplikácie nejdem riešiť takže ma naozaj mrzí že som nervózna z toho že ju nemám na rukách a bojím sa aby sme neprišli aj o ňu čo tu asi niekomu prekáža ....
Obe deti sa mi narodili 6 dní po termíne. Hlavne pri druhom pôrode som z toho bola na prášky. Hlavne, keď mi gyn. asi 2 týždne predtým oznámila, že je to na spadnutie a už aj zátka odišla. Myslela som, že sa buď zbláznim alebo prinajmenšom vystrelím na mesiac 😉 Tiež sme skúšali všetko možné, kadejaké lektváry a škoricové kúry, pohyb, sex, vaňa atď. Takže úplne to chápem a prajem pevné nervy, aby to čím skôr dobre dopadlo! 🍀
@nini1010 tu nejde o vyhľadávanie problémov ale o psychickú podporu a útechu od žien ktoré to tiež zažili , lebo to je podľa mňa účelom koníka a nie buzerácia a šikana ako to vidím v niektorých fórach . S manželom sa o tom neviem veľmi porozprávať a v okolí mám len také mamičky ktoré rodili pred termínom alebo tesne po ňom takže hľadám rady a odporúčania tu . A ako som už spomínala tehotenstvo je pre mňa nutné zlo ktoré je potrebné pretrpieť kvôli tomu nekonečnému šťastiu v podobe malého uzlíčka stvoreného z lásky 🙂
Prenášala som 16 dni a s toho som 9 dni už bola v nemocnici na vyvolávanie. Nakoniec to skončilo sekciou. Doma som bola v pohode robila som všetko tak ako počas celeho tehotenstva ale v nemocnici ma išlo poraziť, nudila som sa, ženy okolo mna rodili ako na pase a ja som sa už nevedela dočkať ale aj som sa bála lebo lekári stále chceli aby sa to rozbehlo ale váhu plodu mu určovali 4400-4800g tak už som ich sama presviedčala na cisársky
@sima1415 mne sa prve narodilo 15ty den po termine, po vsetkych moznych injekciach a tabletkach ktore mi vedeli dat. Porod velmi tazky lebo maly mal nakoniec 4,6kg. Verim ze teraz to pride skor, ale ak ma opat nechaju prenasat takto dlho asi ma porazi, lebo mi hrozi ze druhy bude este vacsi. Doktorom je to samozrejme uplne jedno. A ja mam obrovsky strach ze sa moze nieco stat. Neviem preco nemozu vyvolavat porod skor. Takze chapem tvoj strach...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sima1415 ahoj, mne termín vypočítali podľa poslednej menštruácie, čo je trochu od veci🤔. Takže podľa nich som prenášala 9 dní. Bola som rada, že je moja malá ešte v brušku. Bolo mi dobre, cítila som sa fajn. Mala som nádherné tehotenstvo. Bolo to zdravé donosené dieťa, ktoré v tom čase by bolo skôr prepustene ako ostatné deti. Moja nemala žltačku a pustili by nás prvých, ale na mňa sme museli čakať keďže som mala sekciu.