Ako sa vybavuje Materská po rodičovskej?

bam11
9. máj 2019

Ahojte. Chcem sa opytat, ako sa vybavuje materská po rodičovskej,ci tiež treba ísť za zamestnávateľom ako pri prvom, alebo teraz už len do social. Poisťovne. A ci mam nárok aspoň na nejakú dávku pre staršieho syna, keď už nebudem na neho poberať rodičovský. Ďakujem

kikulienkadd
9. máj 2019

Ahoj, ja som zamestnávateľovi asi v polovici tehotenstva oznámila, že som zase tehotná a potom som priniesla papier od gyn na materskú, so sociálnou poisťovňou som nič neriešila,zamestnávateľ tam poslal papier od gyn. Akurát ak máš ešte rodičovský príspevok, treba na upsvar nahlásiť odkedy poberas materskú,aby ti ho odňali. Na staršieho ti ostane prídavok na dieťa tých cca 23€.

9lf9
9. máj 2019

@bam11 ak budes mat narok na MD ( pokial ti trva nadalej PP ) a dieta a narodi kym na starsie poberas RP tak mas narok este na prispevok na starostlivost do 6t veku novonarodeneho dietata...ak je starsie s tebou doma je to 41e mesacne.

bam11
autor
9. máj 2019

@kikulienkadd a musím to oznámiť, alebo stačí už len keď prídem s tým papierom od gyn.?

bam11
autor
9. máj 2019

@9lf9 ďakujem za info

kikulienkadd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikulienkadd
9. máj 2019

@bam11 myslím, že nemusíš, len v rámci dobrých vzťahov som to urobila. Nech čím skôr vie,na čom je,že za mňa treba niekoho aj naďalej.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre