Ako sa prejavujú kontrakcie?

zuzana18072020
6. feb 2021

Mamicky ako sa prejavuju kontrakcie? Teraz ma chytili krce vyzarovalo to z krizov az do brucha asi 5 min.
Ale to bolo hrozne daco. A vcera v noci jak keby som mala svoje dni tak ma boleli krize. Nie a nie to prestat
Ked ma to zas chyti mam volat 112 tku alebo ich zbytocne neplasit?
31 tyzden

petka_3
6. feb 2021

Kontrakcie bývajú dosť pravidelne. Ak sa ti nezdá, skús si dať teplú sprchu. Poslickovia sa zvyknú vtedy zastaviť. Kontrakcie nie.

zuzana18072020
autor
6. feb 2021

ako to zvyknu riesit v nemocnici? pichnu nieco na zastavanie?

petka_3
6. feb 2021

Ak sa potvrdia kontrakcie. Tak dajú infúziu na zastavenie. Ak sa to bude opakovať (jeden krát sa mi zdá málo) viac krát, skús tu sprchu a ľahnúť si. Ak sa kŕče budú stále opakovať. Tak až potom by som to riešila.
Po 30tt sa začínajú aj falošné kontrakcie, ktorými sa telo pripravuje na pôrod. Síce bola, ale nespustaju pôrod. Skús si to nájsť na nete.
https://www.babyweb.sk/poslickovia-alebo-ako-ro...

zuzana18072020
autor
6. feb 2021

@petka_3 dakujem 💕
dufam ze sa to uz opakovat nebude

petka_3
6. feb 2021

@zuzana18072020 mne sa stalo, že celú noc som sa budila na bolesti. Asi 34tt. Ale nestupnovqli sa a neboli častejšie iba asi každých 10min. Ráno prestali. Ale samozrejme treba byť opatrný.

liana94
6. feb 2021

Ak sú to poslíčkovia, tak sa pravdepodobne budú vyskytovať čoraz častejšie, ako sa postupne blíži termín pôrodu, je to niečo ako príprava. To zvládneš. 🙂

evkaor
6. feb 2021

Ak sa zopakuje, išla by som na pohotovosť... Stalo sa mi to v 30tyzdni, dali mi infúzie, v nemocnici som lezala,kym sa maternica neskudnila... Otvorila som sa...

kiki68
6. feb 2021

@zuzana18072020 v 31tt nemaju byt taketo kontrakcie. Bud dat magnezium radsej alebo keby to chyti tak volat veru do nemocky. Zavolaj si na porodnicu co robit. Ci nebudu chciet ctg. Ja neviem, ale u mna takto vyzerali real kontrakcie v 40tt . Na druhu mi rupla voda

kiki68
6. feb 2021

@petka_3 len vies keby rodis v 34tt to uz je celkom ok, ale 31 je veru skoro 🤷‍♀️

zuzana18072020
autor
6. feb 2021

ja som sa tak zlakla... uz mam klud zatial ma nic neboli dala som si magnezim a preslo to tak dufam ze sa to nevrati
babo sa hybe tak snad je v poriadku
keby nieco tak zavolam sanitku

liana94
7. feb 2021

@zuzana18072020 Ja mávam silných poslíčkov (akoby menštruačné kŕče) už asi 2 mesiace, niekedy niekoľkokrát nepravidelne za deň, inokedy obdeň a tak rôzne. Teraz som v 39. týždni a na kontrolách všetko ok. 😊

liana94
7. feb 2021

Každý vnímame bolesť inak. Ja niesom veru žiadna citlivka, ale naozaj je to silná bolesť v podbrušku, aspoň čo ja zažívam, beriem magnézium, niekedy musím až predýchavať... Mám za to, že to len maternica usilovne trénuje a o to bude ľahší pôrod. Iné potiaže nemám, otvorená som na 1,5 cm, takže v norme. Určite by som však zašla na tvojom mieste na kontrolu, aby ťa pozreli či sa predčasne neotváraš, nech máš istotu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre