Ako rozoznám postupné odtekanie plodovej vody?

31. júl 2024

prosím ako rozoznám postupné odtekanei plodovej vody? myslím že ked ide po troške a nie všetko naraz ako vo filmoch ked praskne a je pod ňou mláka :D ..ako viem že to je plodová voda a že mi napr neuniká moč?

michaela329
31. júl 2024

Ja keď som sa postavila, tak to jednoducho žblnklo a bolo jasné, že som si necvrkla. Navyše bola číra.🤷

pato88
31. júl 2024

Mne ked zacala tiect tak som mala pocit, ze som sa pocikala. Potom som sla na wc, umyla, prezliekla a ako som vychadzala z kupelne som sa “pocikala” znova :D mne sa zda, ze to malo aj inu konzistenciu ako moc - belsie, mazlavejsie a vecsia kvantita naraz a tiez teple, tak inak. Celkovo ten pocit bol iny, ked to zacalo tiect, zrazu z nicoho nic.

lilli110
31. júl 2024

Mne vsetky 3 porody zacali odtecenim plodovej vody. 2x bolo toho tolko naraz, ze to bolo jasne 🤣, isla som do sprchy, dala 2 vlozky, no aj tak som do porodnice prisla total mokra 🤣🤣🤣 no a naposledy, stalo sa to, ked som sa posadila a zrazu som nieco zacitila. Bolo to ine ako predtym. Ale to spoznaz. Odtieklo mi len trochu. A bolo to aj s primesou krvi.

zuzi0911
31. júl 2024

Niekto urobí mlačku a niekomu len jemne cvrka..ak máš pochybnosť daj si vložku a chod na pohotovost

anavixy
31. júl 2024

Nijako, len tak, ze si nechas nasiaknut porodnicku vlozku a pojdes si to dat skontrolovat do nemocnice Temesvaryho roztokom. Zalezi aj v ktorom si tt, aj ked, samozrejme, aj odtok pv moze vynimocne nastat aj v skorsich stadiach tehotenstva.

len_nig
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
31. júl 2024

Ja som pocítila také jemne akoby "lupnutie" vnútri a začala tiecť číra tekutina bez akéhokoľvek zápachu.Keď odíde naraz, to zistíš určite, nedá sa to pomýliť, proste to nijako nezadrzis a ľahko rozoznás.
Keď máš pocit, ze ti odteká pomaly, po častiach, tak dat vložku a ísť do nemocnice, tam to zistia. Alebo si kúpiť v lekárni Temešváry roztok, to kvapnes na vložku a keď to je voda, tam sa zafarbi na modro.

nikpa
31. júl 2024

Keď pôjde pomaly, tak nemáš šancu zistiť ci je to únik moču, výtok alebo plodová voda. Čize ak nie si v termíne tak šup na gyn. príjem aj s vložkou a tam ti hneď povedia. Únik plodovej vody v skorom týždni je nebezpečny. Inak keď sa ti spustí tak poriadne ako tesne pred pôrodom tak to určite zistis 😃

cookie29
1. aug 2024

prave preto sa chodi s vlozkou k lekarovi aby otestovali, lebo to sa neda...
mne raz praskla ako vo filme a druhy krat len pukla, lebo drobec tlacil takze jeho hlavicka robila zatku.

24natalia11
11. sep 2024

@jaskolka dá sa kúpiť ten roztok v lekárni?

jaskolka
11. sep 2024

@24natalia11 áno, dá, ale neviem, ci v každej. Alebo sa potom dá objednať

24natalia11
12. sep 2024

@jaskolka lebo ja som sa pýtala v dvoch a povedali mi ze sa nedá a ani na nete som nenašla ze by sa dal. Len vo veľkom množstve a za veľa peňazí a aj to len z nejakej stránky nie z lekárne

jaskolka
12. sep 2024

@24natalia11 tak možno už sa to zmenilo,viem ze par rokov dozadu sa to dalo kúpiť. No ktovie, zase je pravda, ze uz to tak nesledujem 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre