prosím ako rozoznám postupné odtekanei plodovej vody? myslím že ked ide po troške a nie všetko naraz ako vo filmoch ked praskne a je pod ňou mláka :D ..ako viem že to je plodová voda a že mi napr neuniká moč?
Mne ked zacala tiect tak som mala pocit, ze som sa pocikala. Potom som sla na wc, umyla, prezliekla a ako som vychadzala z kupelne som sa “pocikala” znova :D mne sa zda, ze to malo aj inu konzistenciu ako moc - belsie, mazlavejsie a vecsia kvantita naraz a tiez teple, tak inak. Celkovo ten pocit bol iny, ked to zacalo tiect, zrazu z nicoho nic.
Mne vsetky 3 porody zacali odtecenim plodovej vody. 2x bolo toho tolko naraz, ze to bolo jasne 🤣, isla som do sprchy, dala 2 vlozky, no aj tak som do porodnice prisla total mokra 🤣🤣🤣 no a naposledy, stalo sa to, ked som sa posadila a zrazu som nieco zacitila. Bolo to ine ako predtym. Ale to spoznaz. Odtieklo mi len trochu. A bolo to aj s primesou krvi.
Niekto urobí mlačku a niekomu len jemne cvrka..ak máš pochybnosť daj si vložku a chod na pohotovost
Nijako, len tak, ze si nechas nasiaknut porodnicku vlozku a pojdes si to dat skontrolovat do nemocnice Temesvaryho roztokom. Zalezi aj v ktorom si tt, aj ked, samozrejme, aj odtok pv moze vynimocne nastat aj v skorsich stadiach tehotenstva.
Ja som pocítila také jemne akoby "lupnutie" vnútri a začala tiecť číra tekutina bez akéhokoľvek zápachu.Keď odíde naraz, to zistíš určite, nedá sa to pomýliť, proste to nijako nezadrzis a ľahko rozoznás.
Keď máš pocit, ze ti odteká pomaly, po častiach, tak dat vložku a ísť do nemocnice, tam to zistia. Alebo si kúpiť v lekárni Temešváry roztok, to kvapnes na vložku a keď to je voda, tam sa zafarbi na modro.
Keď pôjde pomaly, tak nemáš šancu zistiť ci je to únik moču, výtok alebo plodová voda. Čize ak nie si v termíne tak šup na gyn. príjem aj s vložkou a tam ti hneď povedia. Únik plodovej vody v skorom týždni je nebezpečny. Inak keď sa ti spustí tak poriadne ako tesne pred pôrodom tak to určite zistis 😃
prave preto sa chodi s vlozkou k lekarovi aby otestovali, lebo to sa neda...
mne raz praskla ako vo filme a druhy krat len pukla, lebo drobec tlacil takze jeho hlavicka robila zatku.
@jaskolka dá sa kúpiť ten roztok v lekárni?
@24natalia11 áno, dá, ale neviem, ci v každej. Alebo sa potom dá objednať
@jaskolka lebo ja som sa pýtala v dvoch a povedali mi ze sa nedá a ani na nete som nenašla ze by sa dal. Len vo veľkom množstve a za veľa peňazí a aj to len z nejakej stránky nie z lekárne
@24natalia11 tak možno už sa to zmenilo,viem ze par rokov dozadu sa to dalo kúpiť. No ktovie, zase je pravda, ze uz to tak nesledujem 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja keď som sa postavila, tak to jednoducho žblnklo a bolo jasné, že som si necvrkla. Navyše bola číra.🤷