ahojte, viete mi niekto prosim poradit, ako mam priniest prvy ranny moc na poradnu, ktoru mam o 14tej?
pytala som sa sestricky, ci musi byt prvy ranny, povedala, ze ano.. ze si ho mam dat do chladnicky...
problem je v tom, ze rano potrebujem odist z domu a budem prec cely cas az do poradne...
@ladybug138 keďže je moč v skúmavke, nemá sa čím kontaminovať....vyšetria pravdepodobne baktérie(ano tie sa môu rozmnožiť ale len v prípade ak už v moči boli), krv,bielkoviny a cukor(a to sa ti tam už nerozmnoží🙂)....ak aj sú baktérie v krvi a nie sú žiadne ťažkosti ako teplota, bolesti pri močení, krv v moči - tak sa s tým nič nerobí, organizmus si s tým musí poradiť sám....my nosíme prvý ranný moč na nefrológiu - odobratý o 5-tej, k sestričke sa dáva cca o 8-9-tej a až následne ide do labáku - nikdy som ho nedávala do chladničky😉
vdaka za odpovede, no, budem to asi musiet prezit bez chladnicky... bezne vstavam okolo 7 a ked mam poradnu o 10-11 tak to byva ok... ale teraz to bude dvakrat tak dlho.. no uvidime..
Mám za sebou 3 tehotenstva a nikdy sestričky nechceli ranný moč. Ak chce ranný moč, nech ťa objedna ráno. Raz sa mi stalo,že som po kontrole nevyliala skumavku a do poobedia bola v saciku v kabelke,to bolo fuj,take smradlave,že som musela vyhodiť skumavku... takže nosiť od rana do poobedia neodporúčam, bude to nepoužiteľné.
Ja bezne zabudnem...tak vzdy ako sedim v cakarni letim do lekarne kupit skumavku a maju ho cerstvy...nikdy doteraz nebol problem
To kvoli tomuto zakladat temu...to ako mame my vediet tvoje moznosti? Ved mas iba dve, bud budes mat ranny v kabelke alebo tesne pred vysetrenim si zaobstaras...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja som mala skumavku v kabelke dovtedt nez som isla na poradnu, podla mna sa ten moc dost kontaminuje, ale tak mi povedala sestricka