Ako prebieha kontrola na gynekologicko - príjmovej ambulancii v 40. týždni?

fifina75
2. jún 2022

Ahojte, prosím vás ako to prebieha na gyn.príjmovej ambulancii keď idem na kontrolu? Som v 40tt a na zajtra má tam poslala moja gyn. V akom čase tam ísť aby nebolo veľa ľudí, a čo všetko si priniesť? Dakujem

joesvk
2. jún 2022

@fifina75 Na príjmovú ambulanciu asi nejdeš na kontrolu, ale už na príjem. Takže predpokladám že tam už ostaneš a dajú ti vyvolávačku. Prípadne urobia sekciu, ak si na to indikovaná.
Zober si okrem karticky poistenca, občiansky preukaz, tašku s papučami, pyžamom, uterákom, vložkami a toaletnými vecami. Jednu vodu a niečo malé na zjedenie. Ostatné ti potom donesú príbuzní.

mima1
2. jún 2022

Tak kazda nemocnica ma asi inak niekde sa objednavas niekde len prides cakas. U nas v TN sa objednas. A potom klasika ako u dr tvojej. Tlak moč vaha pasy kontrola dole🙂 sono mozu nemusia robit

mima1
2. jún 2022

@joesvk vyvolavacku daju ako kde vascinou 7-10den po termine

joesvk
2. jún 2022

@mima1 Ja len odhadujem podľa toho, že:40.týždeň - Takže prišiel termín.
Príjmová ambulancia - väčšinou slúži na príjem na oddelenie.

aknamorka22
2. jún 2022

Ja som tam zavolala a opýtala sa. Sestrička mi povedala, že mám prísťedzi 9-11 kedy majú toho menej. Prišla som tam, išla som na pásy, potom ma vyšetrila doktorka a dohodli sme sa ako ďalej. Chcela si ma tam už nechať ale povedala som jej, že sa cítim dobre, doma mám malé dieťa, bývam 5 minút od pôrodnice a nechcem tam zbytočne ostávať. Mala som každý druhý deň ísť na pásy a o týždeň nastúpiť na vyvolavacku. Deň predtým som porodila. Takže si tam zavolaj aké majú zvyklosti. Ak nezavoláš a si z ďaleka tak si zober rovno už aj tašku ak by si ťa tam nechali 🙂 držím palce 🙂

fifina75
autor
2. jún 2022

Pozerám že mi pozmenili názov, ide o mesto Žilina. Beriem si už aj kufor keby ma tam nechali. TP mám v pondelok a druhý v stredu, nemám žiadne komplikácie ani plánovanú sekciu. Prva sa narodila týždeň pred TP tak som nebola v nemocnici na kontrole preto neviem čo od toho očakávať.

smolinka322
5. jún 2022

@fifina75 Ahoj prepac, vsimla som si ze ides rodit v z
Žiline, ja mam termin o mesiac a som prvorodicka a uz ma chyta panika. Mohla by som sa potom u teba informovat ako si bola spokojna pripadne na co sa pripravit ohladne porodnice v Žiline?dakujem

smolinka322
5. jún 2022

@fifina75 a podla mojich info z predporodnej pripravy v Žiline hospitalizuju az ak prenasas myslim xe 41ttplus dake dni takze ti asi spravia monitor ci je vsetko ok vysetria a poslu este domov ak sa nebudes otvarat aldbo neodteka voda, uvidis

fifina75
autor
5. jún 2022

@smolinka322 ahoj, samozrejme kľudne mi napíš čo ťa zaujíma 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre