Ako porodiť?

21. dec 2023

Aj vy máte už plne zuby všetkého? Ja som tretikrat ležím v nemocnici. O pár dni 38.tt a tak veľmi si želám už porodiť. Viem, že to nie je správne a budete ma odcudzovať, ale už vážne nevladzem. Krčok mám skrátený len na 2cm a otvorená na 1prst. Neviete čo by som mala robiť, aby to prišlo skôr? Nejaké skúsenosti. Doktorka povedala, že som už pripravená rodiť, lebo kvôli nejakým problémom mi povedala, že mám byť aj pripravená na vyvolávačku. A len čakám kedy to príde

juliacenc
21. dec 2023

Nic nefunguje su to len babske rady. Jedine ta vyvolavacka

beata_k
21. dec 2023

Pride, pride, ved vies, ze pride. A potom budes najstastnesia mamka drzat svoje babatko v naruci. Drz sa a prajem vela stastia 🍀😉

anjelicek26
21. dec 2023

Tak sex, dlhsie cupenie a tym zvysovanie tlak na dol, neskor hamilton by mali pomoct... ale si v 38.tyzdni a nie 41... nechaj to teraz tak vazne ked porodis aj by zajtra, si na stedry den v nemocnici, pockaj uz na tie dalsie dni, kludne moze byt aj Novorocne... nepustia ta na sviatky domov, ked sa nic nedeje?

nikpa
21. dec 2023

Prečo by sme ta odsudzovali. Si v 38tt, bábätko už je prípravné v takomto týždni. Tvoje pocity sú normálne a každá co si tým prešla, to úplne chápe. Ja ti neporadím ako skôr porodiť lebo tiež sa mi to nepodarilo urýchliť ako som si už želala v 39tt ale mysli na to, že to naozaj každú chvíľku môže prísť. Držím palce nech je to rýchlo.

autor
21. dec 2023

Ďakujem všetkým za povzbudenie a nejaké rady. Pýtala som sa a mali by má na nedeľu pustiť domov aj asi ten pondelok utorok s tým, že v stredu sem mám zasa prísť ako na kontrolu. Dnes som aj toľkokrát schody prešla aj som sa hodinu po chodbe prechádzala a jedine tlaky do zadku mi začali a potom sa to ukludnilo.

blonde_bella
21. dec 2023

Hamilton

anjelicek26
21. dec 2023

Autorka uplne vazne nechaj tak... chapem, ze si unavena, ale pokial sa babatku nechce, termin proste este nie je jeho cas... ked porodis zajtra, si na sto percent v porodnici na stedry den... ja by som bola radsej s rodinou, v klude, pri stromceku, ale tak to som ja... to len nemocnica na teba tak vplyva, hodiny sa strasne vlecu...

hendikep
21. dec 2023

mne pomohol hamilton + dlha prechadzka v barefoot obuvi po spevnenej ceste … doslova som citila ze tie “ otrasy” robia svoju robotu … :D

nika511
21. dec 2023

Ja ta chapem… ja som mala vyvolavacku v 40+3tt

terry658
21. dec 2023

Mne pomohlo upratať celý dom, presunúť nábytok v dvoch izbách a nosiť sezónne oblečenie z jednej skrine do druhej. Potom som si dala prechádzku v lese. No keďže ležíš tak to asi nebude možné.
Skús nahrávky hypnoporodu a upokojiť sa. Stres pôrod odďaľuje.
Neboj každá máme takéto pocity pred pôrodom. Všetko tlačí, človek sa nevyspí....

autor
21. dec 2023

@blonde_bella čo to prosím je?

autor
21. dec 2023

@terry658 dnes som to inak počúvala🙈že nech sa aj do kľudu dám a že možno to pomôže

terry658
21. dec 2023

Ono je dobré si to nacvičovať aby si s avedela aj pri pôrode upokojiť a uvoľniť.

noami12
21. dec 2023

Mne mali dávať skrz zdravotných problémov vyvolávačku 3 týždne pred termínom, na druhy den som rano mala prist na prijem.No nebola som s tým ok, chcela som aby sa vypýtal sám, bála som sa tých vyvolavaciek. Nakoniec ich maličký predbehol a prišla som ráno pred 6 už rodiť a do 3 hodín bol malý na svete 😀 vtedy som si čítala že ananas by mohol pomôcť tak som si rozmixovala ananás a vypila, potom som večer sa išla okúpať a dala som si taky teplejší kúpeľ a ráno o 4 som sa zobudila už na mierne kontrakcie ktoré boli už pravidelné 🙂

majlo1234
21. dec 2023

Vobec ta neodsudzujem, aj ja by som uz rada bola v 38 om tyzdni😄😄😄 a neponaha nic, porodis ked porodis, ale do troch max styroch tyzdnov to mas za sebou

hanelka1
21. dec 2023

Neboooj, ono určite vyjde 😉🙂. Nemusíš sa ponáhľať, bábätko má svoj čas. Ešte si len 38 tt takže v pohode.

misulkasikulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marticka85po
22. dec 2023

To este moze potrvat kym porodis. Tiez som myslela ze porodim okolo 38-39tt, a nakoniec az 42tt,dlho som bola otvorena na 1prst,hadam aj viac ako mesiac a nic sa nedialo.Museli mi dat vyvolavacku 2x a ani to nepomohlo.

dadka1997
22. dec 2023

No keď si v nemocnici moc ti toho nikto neporadi, .. porod moze vyvolat sex, chodenie po schodoch, umyvanie okien, alebo si skus pusitit nejake tance na yt a vrt panvou, taktiež horuca voda , prechádzka...

blonde_bella
22. dec 2023

Taký hmat čo ti spraví lekár .. ak je lekár šikovný a zručný tak ani nevieš...ak je to smatlak tak je to neprijemne

autor
22. dec 2023

Tak nakoniec má dnes na sviatky pustili s tým, že po sviatkoch pridem na kontrolu.
Dnes som si dala dlhšiu prechádzku, skúsila som rady s anasom a aj vaňu a sex🙈som zvedavá či niečo pomôže. Včera som chodila v nemocnici po schodoch a hodinu hore dole po chodbe, až cítim stehná😂

lienka.7
22. dec 2023

@autorka nepomoze naozaj nič. Všetko je len pokus - omyl. Na tvojom mieste by som už bola v kľude, aby si si ešte nejako "nepohorsila". Drzim palce ✊🍀

nafka0483
22. dec 2023

Ja som bola v 39. tyzdni a praveze som si hovorila ze uz len tyzden-dva a bude po tom a bolo mi smutno... ale k veci: objednala som si vecer kebab a omylom mi priniesli poriadne pikantny, zjedla som ho aj tak a nad ranom mi zacali bolesti, este v ten den som porodila 😅

mogaa
23. dec 2023

na tvojom mieste už vydržím a nešpekulujem.....ono aj lekári a sestry majú počas sviatkov dovolenky, takže je tam menej personálu, keby dačo bolo treba riešiť....robia sa len urgentné veci

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre