Ako pociťujete tvrdnutie bruška?

evulilik
12. jan 2012

Ahojte ... som v 27 tt (prvorodička) a niekedy pociťujem niečo ako stuhnutie podbruška .. nie je to ani každý deň len čas od času .. nie som si istá čo to je ... či to je to tvrdnutie ale v každom prípade to podbruško stuhne na par sekund a potom sa uvoľní...alebo občas mám pocit ako keby som mala svalovku na podbrušku ... žeby to bolo tým rastom bruška a nespevnením brušného svalstva pred tehu ...?? Ono to stuhnutie ani nie je tak cítiť na dotyk, že brucho tvrdé ako kameň to len ja pociťujem že sa naplo - dosť nepríjemné ale nebolestivé. ďakujem za odpovede

anjelicek26
12. jan 2012

@evulilik -normalne tvrdnutie, poslickovia, co popisujes. Niektore zeny mavaju skor, ine neskor, ja som mavala od 30.tyzdna. Maternica trenuje kontrakcie k porodu. Spomen to u lekara, predpise ti magnezium, zlepsi sa to.

tina7729
12. jan 2012

ja mavam stvrdnutie bruska asi 4 den som spozorovala.no mavam aj 3krat za den. neviem ale presne ci to je ono,kedze tiez som prvorodicka,dolu v spodnej casti mi stvrdne ako kamen na par sekund. je to ono? a je to normalne?,beriem aj magnezium.

lensam
12. jan 2012

A nie je to vase tvrdnutie bruska iba pohyb babatka. Napriklad, ze tlaci hlavickou oproti vasmu bruchu? Ja som pocas svojho tehu ziadne ine tvrdnutie nezaregistrovala.

nnikusska
12. jan 2012

ja som v 19tt teda zajtra začínam 20tt a niekedy mam pocit ze moje brusko ide prasknuť co je take nafuknute tvrde ..ale po okamihu to prestane to je tvrdnutie ? 😕

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danusskaaa
12. jan 2012

Mne sa to deje asi od 25tyzdna. Doktor povedal, ze je to OK ak sa to uvolni a neopakuje sa to prilis casto. Vraj sa telo pripravuje na porod a su to take male kontrakcie. nesmu vsak boliet a po chvilke sa musia uvolnit. Myslim, ze kazdym tyzdnom sa to trosku stupnuje a je ich coraz viac. V mojom 36.tyzdni su v noci casto aj trosku bolestive a babo sa vie v brusku poriadne zapriet, aj to je "vraj" ok, ked to prejde. Takze nemusis sa stresovat, avsak pri dalsej kontrole to svojmu doktorovi urcite spomen.

danu
13. jan 2012

opytaj sa v temach na ktore ti dala link hajanka

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre