Ahojte,
hoci som pomaly dvojmatka, prvé dieťa som priniesla domov z pôrodnice pred 10 rokmi. Chcem sa opýtať, či bábätko, keď bude mať teplý overal, mám dať aj do fusaku a potom v aute ho dať dole? Alebo ako ste ton riešili vy, čo máte deti narodené v zime?
Pekne ďakujem za každú skúsenosť a radu - na čo nesmiem zabudnúť.
Moje obe isli v polodupackach, body, tenky sveter, zimny overal a prikryte hrubsou dekou vo vajicku
Moja je nar. v oktobri a ked sme isli domov, nebolo velmi zima. Mali sme dekovinovu zavinovacku, a oblecene mala dupky a bodynko a capicu. Isli sme domov autom cca 45min. Bola v pohode.
Ja som môjho brala domov začiatkom februára. Mal tenký overal. Na ňom hrubší overal. A ešte svetrík a nohavice na tenkom overale. A mal fusak na sebe ...taký do vajcia vhodný. Aj deku sme mali. Predsa taký drobec musí byť v teple.
a ciapku ste ako davali? Jednu bavlnenu a na to hrubsiu?
Ja som mojho brala domov na zaciatku januara a dala som body s dlhym rukavom polodupky na to dupky s kabatikom tenkym a do hrubeho overalu a ciapku som davala 1 tenku a 1 hrubu 🙂
@simcika áno dve čiapky mal...jednu tu tenkú a potom hrubšiu.....tu tenkú som mu potom dávala aj po kúpaní ....
Dnes je to presne 4 roky co som sla z porodbice z krpcom. Maly mal na sebe dupacky body s dlhym rukavom bavlnenu ciapku na to mal obleceny overal chlpaty s kapucnou na hlave. A nieali sme ho do auta vo vajicku kde bol prikryty hrubou dekou. Auto muz pred tym vyhrial. V aute som potom vymenila hrubu deku za tensiu abysa dieta neprehrialo. Len u nas slo o pol hodinovu cestu.
Ale podobne by to bolo aj na kratko. Dieta v hrubom zimnom overale totiz do sedacky nepatri.
My sme sli domov sice v aprili, ale bola zas predcasniatko zimomrave, 2400g pri odchode domov... tak isto by sme asi sli aj teraz, max este hruba deka na ten fusacik vonku prehodit.
Pod fleesovym overalom mala dupacky ...uz si nepamatam, ci sj bavlneny tenky kabatik, asi hej...lekari odporucaji vrstvit, nie malo hrubych vrstiev..vo vacsej zime akurat mozno jemne hrubsi overal, alebo chlpatejsi ...fusacik do autosedacky sa nechava, idu cez neho pasy a je to ako dalsie oblecko.... je z lidla. Super vec!
Ciapocky sme tiez davali vzdy dve, ak pri prvej, tensia a na vrch hrubsia.. alebo ciapocka a kapucna..vid foto...
@elzena2 Ja som mala takú vaničku s kočíkom Jané. Vanička bola v tom pohodlná, že som ju vybrala, naklikla na kočík a bolo. Netrebalo dieťa prekladať. A voziť dieťa vo vajci na prechádzku sa aj tak nedá, lebo sa tam nedá dobre zababušiť. Do vaničky som používala hrubý fusak a ten bol pri hlave sťahovací. Dieťa bolo celé obklopené a v teplúčku.
@misicka2207 to je tiež ten fusak do autosedacky? Kde si ho kupila?
My takto. narodený 31.12., bolo -12°C. Bodýčko, dupačky, jeden tenší overal na mieru😀, jeden teplý väčší, čiapočku iba bavlnenú, lebo mal dve kapucne z overalov. Sedačka mala ešte kryt na nohy. Nemal žiadnu deku. Keď sme prechádzali po nemocnici a k autu, mal cez autosedačku prehodenú bavlnenú plienku, aby sa nenadýchal mrazivého vzduchu a vírusov...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som rodila v novembri pred rokom, a jednalo sa asi o 5 minut cesty autom domov, dala som chlpaty ovveral tenky, pod to pancusky a body, a zabalila do dekovej zavinovacky...ani som ju nedala do autosedacky, auto volo vykurene lebo manzel len dosiel a hned sme sa nalozili, ja myslim ze tych par minut to babo prezije 🙂