Ako na umývanie a sterilizovanie fľašiek?

smajluska
21. feb 2020

Maminky prosim Vas cim ste umyvali cumliky a flasky pred 1 pouzitim? A potom bezne, ked ste ich pouzivali? Mozem ich normalne umyt s Jarou na riad? Alebo iba umyt v cistej vode? A potom sterilizovat? Dostat nejaky prostriedok na umyvanie flasiek pre babatka? Budem mat prve babatko. Dakujem

deti95060810
21. feb 2020

ja som umývala hubkou na riad , teplou vodou s troškou jari.... vyvárala som v hrnci

sissy27
21. feb 2020

@smajluska pred prvým použitím som normálne vyvarila - hrniec, vriaca voda, potom som umývala normálne pod tečúcou vodou a obyčajným saponátom (jar alebo čokoľvek) a poriadne opláchla, raz za čas som zase vyvarila.
Áno, je dostať špeciálny saponát na detské fľaše, ale osobne si nemyslím, že je to potrebné, za mňa je to čierna diera na peniaze rovnako ako väčšina výrobkov z kategórie "špeciálne pre deti".

nikpa
21. feb 2020

@smajluska ja som len vyvarala, pred prvým použitím a potom tak 1-2krat to týždňa

lucyluv
21. feb 2020

Na flaskach by si mala mat navod. Vacsinou pisu prevarit vo vriacej vode 5min. Ja pouzivam ekologicku "jar", ale nie kvoli dietatu, takze s tym to cistim bezne. A velmi sa mi na cistenie osvedcili tieto kefky, ale to uz na cistenie od mliecka, super sa dostanu do zahybov

kiki68
21. feb 2020

Ja som dostala od susedov ten sterilizator na flasky. Urcite by som predmyla horucou vodou a troskou nejakeho eko saponatu a tou kefou na flase. Aspon tak sme to robili v jasliach v praci.

saskia_98
21. feb 2020

Najprv som ich vyvarila v hrnci a potom pustala do umyvacky.

simona92101
21. feb 2020

@smajluska su flasky od MAM ktore sa sterilizuju v mikrovlnke,flaska sa da uplne rozobrat,do spodneho vrchnaku sa naleje voda,nasadi sa cumel,nasrobuje telo flase a prikryje vrchnakom a da na 3 minuty do mikrovlnky.staci potom len oplachnut.su aj specialne saponaty/rozprasovace na cistenie flasiek a dudlikov.popravde,ja menim aj cumliky aj flasky kazde 2 mesiace za nove.

3petka
21. feb 2020

@smajluska pred prvým použitím som len ponorila do vriacej vody a potom umývala normálne jarou a hubkou. A tiež raz za čas zase dala do vriacej vody...

w123
21. feb 2020

ja ked mala prvu flasticku taku malu som ju hodila do rychlovarnej kanvice a dala prevarit, vacsie flasky jarou a preliala vriacou vodou, na 5 minut som vyvarala len raz do tyzdna tiez s cumlom to robim doteraz tak a ma rok ked jej padne na zem dam ho do kanvice prevarit a potom este umyjem jarou

wena
21. feb 2020

Áno, sú špeciálne prípravky na umývanie riadov (flasiek, cumlíkov) pre bábätká, niečo podobné ako Jar, ale sú ekologické. My používame len to, Jar alebo podobné bežné na umývanie riadu pre malú nikdy. A každý večer všetko sterilizujeme v sterilizatore, máme parný Avent a je super, všetko je čisté bez práce za pár minút, ja určite odporúčam aj sterilizator aj ten prípravok na riad 🙂 sú rôzne značky, mali sme Frosch, Nuk, Canpol Babies, teraz používame len Attitude.

gwendolyn
21. feb 2020

Ja som pouzivala elektricky parny sterilizator, lebo som si 8 mesiacov odsavala mlieko a tam bola denna sterilizacia nutna. Kludne ti postaci aj sterilizator do mikrovlnky, aspon sa ti nebude na flašiach usadzat vodny kamen ako ked vyvaraš v hrnci. Na detské riady som mala vyhradenú zvlášť hubku, lebo v tej, čo so ňou umývaš bežný riad so zvyškami jedla sa rýchlo množia baktérie. Plus tú kefu s hubkou na konci, čo je tu už vyššie spomenuta. A obyčajna jar.

kukulienka83
21. feb 2020

Ak môžem poradiť, možno budeš plnohodnotne kojit a vôbec nebudeš potrebovať fľašku. A ak, zo začiatku ti postačí kvapka jari a hrniec s vodou na vyvaranie...a sama uvidíš, či ti bude treba kupovať špeciálne sterilizátori a neviem čo špeciálne k tomu...

marrydreamkas
22. feb 2020

aby sa neusadzal vodny kamen na flaskach pri sterilizacii, je dobre dat do vody v hrnci trochu kyseliny citronovej

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre