Ako doktorka zistí polohu bábätka po 33tt?

sandyka90
30. dec 2019

Ahojte, mám takú otázku, ako zvedavá prvorodička 😁
Som na začiatku 33tt.. mám za sebou 3 veľké ultrazvukové vyšetrenia a 4d..
Pred 3 týždňami som bola na tretom ultrazvukovom vyšetrení a bábätko bolo hlavičkou dole, váha 1250g.
Teraz ďalej sa už nebudú robiť veľké ultrazvukové vyšetrenia nie?Ale potom do pôrodu budú sledovať polohu a váhu bábätka? Či ako to je? Polohu doktorka vie aj hmatom?
Lebo ja podľa pohybov vôbec neviem zistiť polohu..kopka v okolí pupka, nad pupkom, niekedy nízko..
Ďakujem 😊

bibg
30. dec 2019

@sandyka90 Každý doktor to robí inak. Mne doktor robil posledny ultrazvuk 35 tt a potom ma kontroloval len vaginalne. A tam vzdy povedal ze je dole hlavickou. Ale babatko sa otaca dole hlavičkou preto lebo ma tu hlavičkou ťažšiu a obrati ho to. A je veľmi malo pravdepodobne že by sa ti teraz otočilo opačne, čiže hlavičkou hore. 😉 Čo sa týka váhy. Mne to doktor povedal na tom poslednom ultrazvuku a viac som už nevedela. Váhu mi už nepovedal. Od 35 tt som chodila na prietoky ako bije srdiečko a vyšetrenie vaginalne a to všetko 2x za týžden. Ale ja som bola na rizikovom, od 20 tt som bola otvorena na 3 cm. Jedine čo ti môžem ešte napísať, že to vôbec nerieš. Ak by si išla rodiť tak by dr zistil, že babatko je opačne otočene, nestresuj sa hlavne. Veľa zdravia a šťastia prajem 😉

sandyka90
autor
30. dec 2019

@bibg Ďakujem za odpoveď 😊
Ale tak to znamená že nejakým spôsobom polohu bábätka bude dr naďalej sledovať?
Nestresujem len mám asi veľa času rozmýšľať, som od novembra PN 😁🤭

bibg
30. dec 2019

@sandyka90 Pravedopodobne to robí vaginálne. Ja naozaj netuším 😀 Sú to len moje domnienky. Ja som to neriešila.. snáď vie, čo robiť. Ten čas poznám ja som bola doma cele tehotenstvo, odkedy som to zistila. Muž mi nainštaloval hry a hravala som hry, plietla som, veľa som čítala. A samozrejme všetky tie veci okolo domacnosti a muža. 🙂

xjakubikovak
30. dec 2019

ak som dobre pochopila tak ti boli robené len tie 3 velke ultrazvuky? nerobia ti pri kazdej poradni sono? 🙂 mme robili na kazdej poradni tak preto sa pytam

sandyka90
autor
30. dec 2019

@xjakubikovak už som mala poradňu, asi vtedy keď mi brali krv na cukor atď, ze dr ma len vaginálne rukou kontrolovala
Teraz idem v piatok tak sa opýtam, idem na krv a k dr na poradňu

janynyna
30. dec 2019

@xjakubikovak mne tiež nerobil na každej poradni sono. Z čoho som bola dosť nervózna.

xjakubikovak
30. dec 2019

@janynyna ja som sa na to praveze vzdy strasne tesila ze uvidim malinkeho 😁😊 aj ked viem ze tie tri velke ultrazvuky by stacili

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre