Čo vám pomohlo alebo uľahčilo urýchlilo pôrod ?
Uvolnit sa, psychika v tom hra obrovsku rolu.
Hlavne sa na nič neupínať, neporovnávať. Bude to tvoj pôrod, takže bude jedinečný. Hlavne sa čo najviac snaž dať do psychickej pohody, to je základ
Ja som bola veľmi dobre nastavená . Celé tehotenstvo som nemyslela na to ze sa bojím pôrodu ale ze sa teším keď budem s maličkým. Každú kontrakciu som v kľude predychavala, nestresovala. Keď padlo slovo rodíme, trochu som sa zlakla ale chcela som co najviac uľahčiť bábätku cestu tak som počúvala asistentku a veru 2 zatlačenia a bolo po všetkom. Netreba myslieť na to aký je pôrod strašný ale na to že je to cesta k tvojmu babetku a ver ze to super zvládneš. Nieje nič horšie ako v polke to vzdať prestať spolupracovať vtedy si to skomplikujes ty a hlavne miminku . Držím palce 🙂
@majulikmajka myslis,ako si ho vyvolat po 37tt ? Ci ked uz sa zacal porod?
@majulikmajka podla mna ked zacnu kontrakcie nelež, prechadzaj sa, sprchuj sa, sedna zachode, ale nelež☺️A nestresuj☺️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ako telo spusta kontrakcie a ako sa otvara krcok neovplyvnis nijako, toto je jedna z mala veci, co si priroda riadi sama... ja som porodila vzdy velmi rychlo, okrem tretieho teda, ale ten bol zamotany v pupocnej snure chudak a tahalo ho to nazad. Ale pointa - uvolnit sa, nebat sa toho, prijat kazdu kontrakciu ako krok ku dietatu, cim viac to boli, tym je to dieta blizsie, cim je zena uvolnenejsia, tym telo lepsie spolupracuje, proste vypnut hlavu, neblokovat telo, nesnazit sa to nejako "zastavit", ale nechat to na prirodu...pre nas ludi je tento stav "neovladam, co moje telo robi" velmi desivy, ale cim skor sa zacnes na to pripravovat, ze to, ze tvoje telo (a nie rozum) preberie vedenie pripravis, tym lepsie... Baby tu budu pisat o Epi-no - prosim zvaz tam, ze je tam pocas cvicenia vysoke riziko infekcie, je to bolestive, vela zien pri tom aj mierne krvaca a porod to ulahci tak 50/50 (co asi by aj tak bolo prirodzene...)... Mna sili len 1x zo 4 porodov - 2 mini kozmeticke stehy, lebo mala sla strasne rychlo..skutocne ziadna drama to nebola... a to som stihla a mala osobka...