Baby som v 37+6 týždni. Krčok mám úplne zatvorený. Ak by som napríklad na ďalší týždeň skúsila nejaké “metódy” na otvorenie krčka tak ako dlho sa môže otvárať? Môžem byt napríklad otvorená na 2 prsty aj týždeň alebo viac? Alebo keď už sa krčok začne otvárať tak z 1 prsta môže byt 10 aj za hodinu? Ďakujem
@jaskolka ďakujem ti za odpoved ❤️
Presne tak ako je napísané vyššie, niektorá je otvorená na 1,2,3 prsty aj týždne či mesiace… iná z 0 na 10 raketovou rýchlosťou. Nemyslím si, že to vieš ovplyvniť… ja som skúsila všetky metódy a nič 😅 a keď prišiel správny čas tak do 4 hodín bolo po všetkom aj s krčkom úplne zatvoreným na začiatku.
Velmi individualne. Ja som prenášala týždeň, potom mi isli vyvolávať. Kŕčok zavretý, tvrdý, ja som mohla na švihadle skákať 😆 dva dni sa mi v pôrodnici snažili kŕčok zmäkcit a otvoriť (nepýtaj sa na tie ukrutne bolesti) ale nepodarilo sa, isla som nakoniec sekciou.
U mna za hodinu a pol z 0,5 na 10 , takze moze sa .
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To je individuálne, sú ženy,ktoré sú otvorené na prst aj celé týždne a normálne porodia v termíne,dokonca aj po ňom. A su tiež také ženy, ktoré sú ráno "na 100 zámkov" a o pár hodín už rodia.
A áno, kŕček sa dokáže otvoriť aj veľmi rýchlo. Kamoška bola ráno okolo 9 na poradni, úplne uzavretá, nič nevyzeralo na pôrod, prišli domov, ani poriadne nevyšla z auta a leteli nazad. Pred obedom už mala dcérku na rukách 😊