Ahotje mamičky 🙂, zaujímalo by ma, že po akom čase po klesnutí brucha Vám začal pôrod? Ja som teraz v 34. týždni a doktorka mi povedala, že brucho už mám klesnuté (ale neotváram sa), a tak mám ležať s vyvýšenou panvou 😒 . A tak mi napadlo, že či mám kvôli tomu očakávať skorší termín pôrodu?
Mne tiež doktorka povedala v 33tt, že malá je nízko. Takže sa mám šetriť, ale inak všetko v pohode zatial.
@feb13 fiiiha 😨
@kajkovajanka No a najhorsie ze sme to vsetkym aj povedali ze zrejme budeme mat predcasny porod takze posledne 3 tyzdne sa ma neustale pytali ze co este nic, no take mi to bolo trapne... 😅
Ja som rodila po klesnuti brucha cca 10dni. bolo mi to divne,ze mam brusko uz dole. Porodila som predcasne v 33tt. Chvala bohu vsetko je ok 🙂
ahojte, rada by som oživila túto tému, pri prvom tehu mi kleslo bruško 39tt o 10 dní nato som porodila a teraz mi kleslo bruško znova len o veľa skôr a neviem či mám očakávať pôrod do 10 dní, alebo to je pri druhom tehu normálne , že klesne skôr, aké máte skúsenosti, tie čo máte už za sebou druhé, tretie...... tehotenstvo, v ktorom tt vám kleslo bruško a do koľko dní ste približne porodili? ďakujem krásne za každú odpoveď 😉 PS: inakšie všimli ste si, že v poslednom čase všetky baby rodia skôr ako majú termín? aspoň ja čo tu sledujem fotoblogy, tak všetky rodili o 2, 3 týždne skôr
@kajkovajanka ahoj, prosím ťa, ako si dopadla? porodila si nakoniec skôr, alebo v termíne? lebo aj mne už kleslo bruško a neviem čo mám očakávať , ďakujem 😉
mňe bruško vôbec nekleslo, a to som prenášala 2 dni 🙂
Ahojte dievčatá tak toto by zaujímalo aj mňa .... minulý týždeň som si všimla, že mi začalo klesať bruško, podľa ultrazvuku je hlavička už úplne v lonovej kosti či ako to mám nazvat, teda úplne dole ... a asi tak dva dni do zadu som si všimla, že mám bruško už neskutočne uložené dole .... menej ma aj páli záha a termín mám presne o týžden v sobotu .... myslíte, že pôjdem skôr? alebo nastúpim do nemocky ako potermínová?
@biancarv ahoj, uplne v termine 🙂 . den pred terminom mi praskla voda vecer a mala prisla na svet presne v termine na druhy den doobeda 🙂 . drzim palceky, aby bolo vsetko 🙂
@kajkovajanka ďakujem krásne 🙂
ahojte, rada by som sa spytala ci kazdej z vas kleslo brusko pred porodom? ja som 35tyzden a 4den no brusko mam podla doktorky vysoko...neviem co to znamena kedze mam este mesiac do porodu, brusko moze klesnut aj 5dni pred porodom ci nie? a ked nie co mozem ocakavat? pani doktorka sa zatial nevyjadrila na tuto moju otazku, ibaze sa mam vratit o dva tyzdne a uvidime...niekto s podobnymi skusenostami?
najprv sa dohadovali ze mam male brusko, takze mozno bude treba pretiahnut termin o dva tyzdne, co sa mi nezda, lebo uz na zaciatku mi termin predlzili o tyzden, takze s tym nechcem suhlasit a na ultrazvuku zistili ze babo je 2,4kg momentalne co je perfektna vaha , kedze mam este mesiac do porodu.... teraz tvrdia ze mam vysoko brusko...
@malinovykolac brucho ti moze klesnut kludne az na porodnej sale. stale mas dost casu, ziadne stresy
Som v 33tt, zajtra sa mi začína 34t. Toho týždňa mi kleslo bruško. Už nedokážem kľudne ani ležať, sedieť, či chodiť. Častokrát mám taký pocit, akoby už prišiel náš čas, nakoľko mi bábätko strašne tlačí na lonovú kosť a mám pocit, akoby sa prehadzovalo z jednej strany na druhú.
Pri 1. pôrode som nemala žiadne bolesti, len večer mi odtiekol taký ako kus malej želatíny, preto sme sa na druhý deň vybrali do pôrodnice a syn bol cisárskym rezom vonku.
Prosím Vás odpíšte mi či sa nemám obávať o predčasný pôrod a či mal niekto takéto príznaky. Ja som pri 1. nemala žiadne, preto sa teraz bojím.
Mne sa malinka otocila v 28 tyzdni a brusko mam klesnute od 30. Teraz som v 34 a uplne ho mam padnute. Mala zevraj bude vacsie babo tak uvidime.
@rybka77 ako ste maly brusko spadnute? Ja som 35+4 a povedal nam doktor tiez, ze mali je uz hlboko. Otoceneho hlavou dole ho mam od 28 tyzdna. Mala ste taketo brusko?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
U mna hlavicka vstupila do malej panvy v 27tt (to ma byt akoze to klesnutie brucha, lenze ja som ho este ani nemala tak vysoko 😀), od 30tt sa mi aj skracoval krcok lebo ta hlavicka na nu tlacila, takze odvtedy som musela lezat. Rodila som 40+3 aj ked sme od 37tt kaslali cely kludovy rezim a od 36tt som bola otvorena. A ku koncu som aj sneh odpratavala naozaj vsetko aby som uz porodila a nic. 😒