Ahojte, potrebujem radu, útechu alebo vaše skúsenosti..
Prvý termín som mala 23.3 druhý termín 27.3.. Berú do úvahy 23.3 keďže tam nieje týždňový rozdiel. V utorok ma už hospitalizovali keďže prenášam.. V stredu ráno som mala záťažový test, plus balónik (balonik vypadol zo mna za tri hodiny), dnes ráno mi dali cipok na otváranie a hodinu kontrakcie a zas nič.. Stále so mnou robia len ráno niečo po vizite.. Ak nič zas čakám do rána.. Už som z toho unavená.. Dokedy toto môžu robiť? Ďakujem
Ja som s prvým prenášala 2 týždne. Pôrod nie a nie rozbehnúť. Nakoniec som mala už navečer zlé ozvy na ctg, tak mi dali do žili oxitocina kontrakcie hneď minútové. Ale neotvarala som sa, tak od rána každú hodinu do mňa pchali plus k infuzke ďalšie dávky oxitocinu, porodila som po 19 hodinách 🙏🙏🙏
Ja som bola po 10dnoch prenášania hospitalizovaná, vyvolavacky nepomohli, isiel vikend nič nerobili so mnou lebo veď víkend. V pondelok sekcia, to bolo presne 14dni prenášania. Škoda ze si netlačia na nich, alebo nepodpisala reverz, 4 dni budeš s najväčšou pravdepodobnosťou ležať v nemocnici sama bez tohto any s tebou čokoľvek urobili.
O prenasanie ude az od 42+1. Teraz si furt v termine. Pokial je vsetko ok, nie je dovod vyvolavat. Daj si teplu sprchu, vela kracaj.
Myslim ze ked uz takto skusaju, tak robia maximum skrz vyvolavanie porodu nenasilnym sposobom. Zase ono sa divim, ze este nerupla voda z baloniku. Hlavne sa priprav na to, ze ked to zaberie tak to bude sleha a za par hodin vybavene. So mnou sa nic nedialo a zrazu komplet rupla voda a tie kontrakcie boli aj bez oxytocinu silne. Lebo ta voda to netlmila.
@siss98 no ved ked to nepojde tak to seknu. Si myslim, ze este skusaju ci to pojde vobec. Lebo je skoda hned rezat, ak sa ma dieta dobre. Ved keby Ti nieco je tak musis im zacat pistat. Potom predpokladam navrhnu sekciu. Lebo keby do Teba naperu oxytocin, tak skoncis nepostupujucim porodom do par hodin. Ja viem, su to nervy. Ja som isla cez termin 6 dni , po 3 dnoch mi ale navrhli po termine balonik a moznu sekciu skrz opuchy a tlak . Mne uz nechcel ist pod 145 ten tlak
@kiki68 ja som mala ten balonik ale vypadol mi sam po 3 hodinách.. Predtým mi dali oxitocin na hodinu boli slabšie pravidelne kontrakcie a potom. Ustáli ako ho prestali dávať.. Dnes cipok a nič.. Ja už som 9 dni.. Ale malemu je dobre aj mne.. Len som unavena z toho čakania uz od včera mam každých 20min bolesti a náleze žiadna zmena
...ja som prenasala dva tyzdne, nechcela som aby porod vyvolavali, chcela som rodit prirodzene bez zasahu lekarov, respektovali moje rozhodnutie ale s tym ze budem v nemocnici pod dohladom a kazdy den mi pozru prietoky ci je vsetko ok a maternica nadalej vyzivuje ako ma. Po dvoch tyzdnoch sa syn sam vypytal na svet, napriek tomu ze ma presviedcali ze uz ma takmer 4,5 kila a prenasanie nie je pre neho ziaduce, bola to nakoniec blbost, sam vedel kedy je jeho cas a vaha zdaleka nebola ani 4 kila.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Škoda, že si nezatlačila dnes ráno, keď ti skončili kontrakcie, aby hneď niečo ďalšie robili. Teraz sú sviatky a víkend, to sa tiež nejako extra nebudú snažiť...
Štandard je, že týždeň po termíne sa hospitalizuje a do týždňa by sa to malo rozbehnúť. Niektorí tomu pomáhajú viac, iní menej.
Skús to rozchodiť, nech sa to začne hýbať, aby ste to mali čo najskôr úspešne za sebou.
Držím palce a prajem veľa lásky a zdravia!