Ahojte, absolvovali ste nejaké špeciálne vyšetrenia alebo veľký UZV po 30tt? Som v 29tt, bola som na poradni a lekár mi povedal, že najbližšiu kontrolu stačí urobiť o mesiac (začiatok 33 tt). Dosť ma to prekvapilo, myslela som si, že ma čaká ešte jeden veľký ultrazvuk. Navyše, malej nameral váhu 1065g, čo som nechápala, lebo pred 2 týždňami na pohotovosti mala 1100g. Všade mi hovoria, že sú to len odhady, ale mám pocit, že u môjho gynekológa má dieťa vždy menšiu váhu a dĺžku. V lete zastupovala môjho lekára iná doktorka a u nej boli tiež merania vždy väčšie.
ahoj.v30 tt je velky utz.nerobil ti to teraz nahodou?lebo mne nic nemeral pri klasickej poradni,iba na utz zvykne.potom ma byt este v 36tt
@bessdonna nie, bola som teraz v 29tt.. urobil štandardné sono, skontroloval činnosť srdca, odmeral krčok a váhu malej, taktiež skontroloval moč a tlak.. ale okrem váženia robí všetko ostatné na každej kontrole.. a najbližšiu poradňu mi dal začiatkom decembra začiatkom 33tt.. myslela som, že aspoň prietoky budú kontrolovať
sranda,mne vzdy kontroluje prietoky,vahu babatka nikdy.neskocis inde?inak 12 a 20tt su dolezitejsie ultrazvuky
@bessdonna ako prebieha kontrola prietokov? to sú tie pásy?
Prietoky sa robia uzv vysetrenim
@trgypadl tak možno to robil, len nič nepovedal...
Vies si to pozriet aj v knizke, dost mozne, ze ich do nej zapisal ak ich robil... A co sa tyka uzv poistovna preplaca 3 uzv, ak Ti ich robi na kazdej poradni je to nieco navyse, ak aj prietoky nerobil teraz, tak ked Ti ich bude robit v 33 t.t. Je to uplne v poriadku
Mne moja lekárka robila každú poradňu ultrazvuk aj s meraním bábätka, na 3 veľké ultrazvuky sme boli v 12, 20 a 32tt v Sonoclinicu (platili sme si za to), tam v 32tt kontrolovali všetko, čo sa bábätka týka, aj kontrolu prietokov robili...
@valeriakadarova ja by som si priplatila, ale mne môj doktor o tejto možnosti ani nepovedal... to, že sa chodí na veľký ultrazvuk v 30-32tt, som sa dočítala len tu + na webe mojej poisťovne, kde som čítala o benefitoch pre mamičky..
to by si videla.pozri si na youtube.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nie ziadny velky ultrazvuk sa uz po tom cca. 20 tyzdni, ked sa robi morfologicke sono nerobi, uz v zasade iba rutinna kontrola 🙂 a teraz, ked je uz babo vacsie sa aj horsie meria a vaha sa len dopocitava na zaklade ostatnych hodnot, ktore namerali a je tam ku koncu tehotenstva mozna odchylka aj +-500g a merania moze ovplyvnit aj kvalita pristroja atd.