som v 28tt a som pribrala 14kg som z toho zhrozena za posledne dva mesiace priberam takto čo mesiac to 4kg navyše ak to takto dalej pojde do konca tehu neviem ako budem vyzerat ☹ a pritom jedavam ako bežne pred tehotenstvom...doktr.ma zas bude hrešit
Ja som do 28tt pribrala 8kg a tiež sa nejako neprejedám. Ono je tu u každej ženy iné. A to ešte idu vianoce. V januari sa už ani nepohnem 🙂 Ale nevadí, hlavne aby bolo všetko v poriadku. Budeme mať dosť času na chudnutie 🙂
ja som podla PM 28+4 a pribrala som 14 kg...zatial 😀, je to individualne, velmi
Ja som v 27.týždni, pribrala som cca 8kg, pri prvom tehu som pribrala za celé tehotenstvo 18kg, nerob si ťažkú hlavu z váhy, hlavne že je všetko tak ako má byť! Kilá pôjdu dole raz dva!
ja som do 30tt+0 pribrala 10 kil a to sa stravujem neuveritelne zdravo, k tomu 3 x do tyzdna stacionarny bicykel po 35 minut a trojrocna dcera k tomu,robota,domacnost...teda nonstop v pohybe a kila sa na mna lepia pekne.Je sice pravda,ze ked som otehotnela som mala 53 kil pri vyske 178cm,takze mozem pribrat 18kg,kvoli podvahe.Pri dcere som pribrala 24
kil za cele tehu a do troch mesiacov som bola na povodnej vahe.Ono pokial sa neprejedas,tak je vacsinou zadrzana voda,ktora po porode sa zacne postupne vylucovat.
@aotrnavska čakáš babätko a cvičíš?
@bandura ano,ale len tak jemne,pred tehu som tiez cvicievala pravidelne a gyndos mi povedal,ze pokial nemam nijake problemy,tak kazdy pohyb je len prospesny....ja si sadnem na bicykel a slapem uz len tak vychadzkovo,aby som sa nezadychala...pri prvom porode mi sport velmi kondicne i fyzicky pomohol,kedze od zaciatku kontrakcii az po samotny porod preslo len 2,5 hodiny....
nebojte sa toho priberania, je to prirodzene, ved aj babatko ma svoju vahu, placenta, maternica sa zvacsila, plodova voda, zvacsil sa objem krvi u matky, prsia sa pripravuju na svoju "funkciu" 🙂, tak to vychadza, ze z oprimalneho prirastku 12-14 kg je iba 3 kg tuk, ktory si mamickine telo vytvara automaticky ako zasobu pre obdobie dojcenia 🙂 vychutnajme si toto krasne obdobie vsetky aj s kilami navyse 🙂
trochu pohybu, kratšie prechádzky..
ale, nerieš kilá, tie sa zhodia. hlavne že bábätko má všetko, čo potrebuje...to je teraz najdôležitejšie
Aoj ja som vazila asi o 5 kg viac ako pred tehotenstvom .. do dnesneho dna som pribrala 9 kil a tiez som z toho neni nadsena :( ale teraz sa jedna najma o babatko tak sa to da ospravedlnit 🙂
@natalia_2 ja som na tom bola jak ty, tiez ma hresila lekarka, ale posledne dva mes. som potom pribrala len 2 kg. 9 slo dole v porodnici, dalsie 4 do konca sestonedelia a teraz mam menej ako pred porodom a jem viacej 🙂. Dbaj na pohyb - prechadzky, vela pi a zdravo sa stravuj..
Ahojte baby!
Ja som dnes 27+1 cize 28TT a tiez sa tak viac sledujem s vahou a som rada ze nie som jedina. Vsak kazdej z nas logicky asi vadi priberanie. Pri dcerke som zacala tehu na 73kg z povodnych 67kg a vlastnou pazravostou som pribrala 6kg za pol roka a potom som otehotnela...ziadne hormony len pazravost a vecere okolo 19h.
A sla som rodit nejako okolo 88-89kg cize nabratych cca za tehu 15-16kg ale vlastne viac ja tam pocitam i tych 6kg cize akoby 22kg dokopy. Kojila som do 7 mesiacov a mala som cca 77-78kg. Ked mala dcerka 9 mesiacov a vaha ukazala 79kg som sa zatala a dala sa na oddelenu stravu. Doobeda len ovocie, maso jedine so zeleninou, caj hanasaki a vela cistej vody obcas sladkost ked to na mna prislo... A okolo vianoc som uz mala 67kg. Po Vianociach bola opat asi 70-71kg tak dalej oddelena a tazky boj a nakoniec okolo marca vaha 67kg a postupne do maja vaha 65-66kg. Ale mala som aj stresy kvoli konceniu skoly, diplomka asi aj to kuso kpomohlo a behanie okolo malej.
A teraz cakam chlapceka som 27+1 a ked beriem do uvahy ze prvy trimester som za mesiac schudla lebo mi nechutilo kilo a pol len tak som pribrala uz 5,3kg. Ale zevraj schudnute sa nepocita a ked idem od prvej vahy co som mala na gynde tak som pribrala len 3,8kg. A tesim sa ze to je len tolko. Dodrziavam pitny rezim, vela ovocia a zeleniny, pestra strava... Mojim snom je uz nabrat len max.5-6kg do porodu co za tri mesiace pojde...
A je to individualne to priberanie vela zavisi aj od genetiky, ale hlavne jest do polosyta a po menej a ja papam 5-6 krat denne...A babenky nejedzte ovocie po veceroch je to zabijak a aj vecera je optimal nieco po 17h a ked ste hladne ja si zajem neskor este cisty salat s paradajkou a zalievkou napriklad. A vela prevela vody.
Drzte sa a vsetko dobre!!!
@dufka31 ja som podobne...nikdy som nbola superstihla....pred 16 rokmi.....pri prvom sam pribrala 28 kil a to bolo este heslo ze jedz za dvoch....a potom to slo tazko dole...kojila som 8 mesiacov ale nikdy som povodNu vahu 60kg nedosiahla ked som otehotnela 2 krat priberala som malo aj ked som sa nekontrolovala bolo to v 5 mesiaci len par kil tak ma posielali do nemocnice ale nesla som do konca tehu som pribrala 7-8 kil.......kojila som a schudla som tych par kil......ale nebola som spokojna tak som vytrpela nezrat a dostala som sa na 62 kil viac uz dole neslo aj tak dobre lebo som vyzerala ako vysusena .... teraz som zacala tehot.na 65 kil a dnes v 23 tt mam o 15 kil viac a to si davam pozor valstne neprezieram sa ale na poradni nebola sestricka spokojna..ale lekarka sa nevyjadrila..... myslim ze to nejedenim neovplyvnim.....nemam ten pohyb ako bol v praci a ani stresy tak co uz ...potom ale to pojde dole.....veriiiim
@natalia_2 ja ani tak nejem, ale samozrejme zvýšila som energetický príjem a žiadny pohyb, takže asi preto, na vianoce budem piect zdravšie a dietnejšie jedenie, zistili mi cukrovku, ale meriam si už druhý týždeň cukor a dietu nedržím a všetko je ok, ale vysadila som rafinovaný cukor a bielu múku.
ja do 28 tt +6 kg, nic moc ja viem, ale babo ma taku vahu, aku ma mat na dany tyzden, takze mi odlahlo
@natalia_2 @daimon mna doktor vzdy zhodil, ze ako vela priberam, za obidve tehotenstva som dala cca 20 kg navrch, ale bez akychkolvek diet, alebo snahy o redukciu som to do 1/2 roka po porode dala na este nizsiu vahu ako pred tehotenstvom. Kazda ma iny metabolizmus, kazda sme individualita a ak bez prezierania sa priberame, tak to ma svoj dovod. Zasoby energie budete potrebovat ked sa babo narodi, kojenie a behanie okolo babatka, domacnosti da fakt dost zabrat.
@jarhal Ahoj!
Tak ako citam sa pekne rozrastate a ozaj ja som s prepacenim pri dcerke jedla za dvoch bo svokra hucala a vykrmovala a a jej mama tiez...manzelova babka ale nastastie byvame inde ale aj za par dni ma vedeli vypast.:D Nastastie nie vela.
A ako som pisala...Dnes som 28TT cize 27TT+5 den ...letela som v sobotu a dnes som konecne ako tak fit. Po 4 dnoch!!! Pocas otehotnenia som mala okolo66kg, potom na prvej poradni v 9TT 68kg po dovolenke...v 13TT 66,5 kg a dnes len 70,7kg. Aj ked teraz som sa prepchala a je mi zle ☹ 2 jogurty ,kinder mliecny rez a potom chvilku 2 parky a chlieb...Priberam pomaly a vyhovuje mi to, snad ma nesekne ako pri malej ze ani chodit nebudem vediet. Pred odletom pred 4dnami som mala nejakych 71,4kg...
no ja mám 27+2 tt a pribrala som 6 kg a to do seba chalujem všetko možné. ale budem to musieť troška obmedziť aby do konca nebola zo mňa guľa 🙂
no ja som v 29tom tyzdni a uz mam fajne vela na sebe..mam take volake nepravidelne priberanie.najviac som pribrala prve 4 mesiace a to m byvalo zle,ze som skoro nic nejedla a potom dva mesiace nic a teraz znova sa fajne rozbieham.. 😝 uz som jak taky maly slon a co este do porodu.. 😖
Ja som v 26tt a na sebe o 11kg viac 😠 brusko sice velke nemam zato sa citim ako vorvan
ja som mala +2 kg, jem normalne, aj som sa zacala "prejedat" sladkostami, viac mi zacali chutit, ale pred Vianocami mi zistili zvyseny cukor, tak som vylucila uplne cukor, sladkosti, sladene napoje a tie 2 kg som cez Vianoce schudla, takze zatial nic... babatko rastie ako ma, tak som kludna 🙂
no tak ja som dnes 27tt+5 a moja vaha mi ukazuje + 20kg..🙂 cez vianoce som dala asi 4.5kg..:) a vela som nabrala medzi 8 a 11tt ked sa mi mala odstavila od kojenia, vtedy som dala za 3 tyzdne 6kg, ale nejak neriesim...🙂
@natalia_2 ahoj, ak sa môžem opýtať, čo ti povedal doktor alebo doktorka na to priberanie? Ja som v 29 tt a pribrala som doteraz 17 kg a doktora mi stále "nadáva",že už nemôžem pribrať a že maximálne za mesiac kilo, ale čo mám robiť, ani sa neprežieram ani nejem extra veľa. Tak nechápem.. ja len,že či aj tebe niečo na to doktor/ka hovorí
Je to tak..ja mam teraz ultimatum, ze do dalsej kontroly co je za mesiac mozem pribrat max. 1 kg. To mam uz len ako urobit? Tak hladujem 🙂
ahojte, ja som v 28tt, a pribrala som 7kg, 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, u každej babenky je to individuálne, ja som napr. na svojej pôvodnej váhe, neboj v pôrodnici väčšiu časť váhy aj necháš a zbytok pôjde dole raz dva pri kojení a behaní medzi bábetkom, manželom a domácnosťou.