Ahojte,
som pomaly v ôsmom mesiaci a pribrala som 12 kíl, avšak každú návštevu od ženského počúvam aby som si dávala pozor na hmotnosť. Ma to už nebaví počúvať, preto sa pýtam na váš názov je to priveľa (som 158 cm vysoká pôvodná váha 52 kíl)
ďakujem
ahoj, nie je to veľa Mala si sa lekára spýtať prečo ti to stále hovorí Mám kamarátky ktoré pribrali 20kg a ani toľko veľa nejedli, jedna dokonca 35kg, a pekne schudli (jasné že nie hned)
Niekedy to hovoria zo zdravotných dôvodov ak má žená iné problémy tak vyššia váha im to skomplikuje, skús sa ho nabudúce spýtať
ahoj, ja som pribrala za cele tehotenstvo 20kilo, Mam za sebou dve tehu, ale nikdy som nepocuvala od lekara aby som nepriberala mam 159cm a ked som otehotnela som mala 51 kilo. Jedine co je nevyhodou ze Ti po tehu ostanu kila, ale tie das postupne dolu
ja som pribrala celkovo 13 kil, v osmom som mala asi ako ty..,,, ale na mne to vobec nebolo vidiet.... ale nikdy si moj lekar nedovolil mi hovorit, aby som si davala pozor na vahu... keby si pribrala nejakych 25-30 kil a ohrozovalo by to teba trebars v suvislosti s tlakom alebo podobne, tak pochopim. urcite by som sa spytala, kvoli comu ta upozornuje. ale 12 kilo mi nepride vela, skor normalne
Veľmi zaujímavé že mu vadí tvoja váha ja mám 164/50 na konci tehu som mala +25kg a nikto mi nikdy nevravel že si mám dávať pozor, že som tučná a podobne...ani moj lekár ani v nemocnici...skor sa cudovali kde tých 25kg je...
ahoj;; neviem kde zijes; ale ak by si bola tu v fr tak ano takuto odpoved alebo skor poznamku by si stale dostavala pri kazdej kontrole....
prilisna vysoka vaha nie je dobra ako pre zenu ako pre tehotenstvo a mozu byt komplikacie a povezdme si rovno tie kila nejdu tak lahko dolu, tych vyvolenych nie je zase tak vela co to dokazu...
nenabrala si vela, normalne.. si v norme.. ale v 9 mesiaci este pridas....
neviem mozno na slovensku to velmi nevadi lekarom vonku ano..
dokopy som pribrala 14kg, ked som v 7mes. mala "len" plus 8 tak mi povedali ze malo priberam.....takze podla mna tvoja prirastok je este v norme, i ked este mas jeden mesiac pred sebou....
ja som pribrala kazdy trimester cca 10kg. Ked som zistila,ze som tehu- 75kg/170cm, v den porodu 104 kg. Vaha samotna nie je az taka super dolezita- skor krvny tlak, hladina cukru, bielkoviny v moci, celkova kondicia... JA som pribrala tak vela a pri porode ziadne komplikacie, manzelka kamarata mojho manzela pribrala pocas celeho tehu 10kg a mala preeklampsiu, tazky porod- ditko jej museli vytahovat vakuovou pumpou, drobec z toho mal otras mozgu. Nie je vaha ako vaha...
Ja som pri mojom prvom tehulkovani pribrala az 27 kg a posledny tyzden 7 kg, Doktor ma vysmial, ci sa nehanbim za sedem dni pribrat sedem kil... no teraz pri malom som v 40 tyzdni a pribrala som zatial 12 kg.. Ako napisala ervenka je dolezity krvny tlak, hladina cukru , bielkoviny v moci... a toto vsetko som mala doteraz zle pri malom co som pribrala len 12kg a pri malej bezproblemove tehulkovanie...
ja som 160cm vysoka a povodna vaha bola 49kil a ked som mala pred porodom som mala 63 kil cize som 14kil pribrala a doktorka mi nikdy nic nepovedala na vahu skor to mne ,,vadilo" lebo som bola ako gula
no zeny ja som na tom z vas najhorsie mam 163cm, v tretom mesiaci sme mali 72 kil teraz na konci osmeho mesiaca mam 92, tzn. ze so pribrala doteraz 20 kil a este nie je koniec, cele tehotenstvo v poriadku iba stale rovnaky nizsi tlak, a teraz menej zeleza, jem normalne a neprezieram sa.......... niesom tomu nadsena ale radsej 150 kil a zdrave dieta ako 50 aj s topankami a komplikacie.
pri prvom tehu pred otehotnenim som mala 46 rodit som sla ako 66 kilova a pri druhom som mala 66 a rodila som 80 kilova presne ako pise irin12 radsej budem ako slon a budem zdrave babo ako byt ako chrt a mat chore babo taky cas som nepozerala na seba ako vyzeram a ako budem vtyzerat ale dbala som hlavne na zdravie svojich deti a ked sa niekomu nepaci nech ja mam krasne zdrave deti a na to som hrda a kila navyse pche tie pojdu casom dele
jam som na zaciatku tehu mala72kg potm som do 25tt schudla na 69kg---teraz som v 37tt a ma 76kg .pri dcerke 25kg a pri synoci 18kg...len toto tehu to mam inak,malinka mala v 36tt na sone 2557g a vsetko je ok...takze ani boh netusim od coho to zavisi .pri dcerke som mala 25kg navyse a porodna vaha bola 2750g a 49cm..
Ja som takmer v 36 tt a priobrala som len 7 kg vysledok malá zatiaľ len 2 kg takže sa netráp a papaj jedným uchom dnu druhým von buď rada, že ti neni zle ako mne ....
ahoj, ja mam rovnaku vysku aj vahu a aj tolko som mala vo 8. mesiaci za posledne tri tyzdne som pribrala este 2-3kg... mala mala skoro 3,5kg a kila pocas kojenia odisli same prec a inac aj ja som pocuvala na poradni vzdy aby som uz nepriberala
Ahoj ja som porodila syna v 40 tt.a mala som 22 rokov a plus 8 kg za cele tehu a dceru som porodila v 36 tt a maal som 38 rokov a plus 11 kg do 36 tt.Kazda zena ma iny organizmus .ja mam vysku 160 cm
celkovo som pribrala 12kg z toho 2-3kg v poslednom mesiaci. a do 6 týždňov po pôrode som bola na pôvodnej váhe bez akéhokoľvek snaženia...
Ja mám síce výšku 178, z pôvodnej hmotnosti 68 kíl som pribrala +22 kíl....a čo ked mi chutilo papať...nič sa neboj, to zhodíš starostlivosťou o dieťatko
No ako tak pozeram,budem tu najvacsi slon ja pred tehu som mala pri vyaske 172 cm vahu 81 kg...ked som sla rodit, mala som presne 101 kg a nevladala som uz ani chodit ale inak vysledky vzdy super, fakt nie vsetko je vzdy o vahe, mne dr.stale pistala za usami ze nemam tak priberat, ale co ked to islo same hore
Ja budem končiť šiesty a mám 12-13 kíl navyše už teraz V prvom trimestri som nabrala 5 kíl a už sa to so mnou vlieklo. Každý mi ale hovorí, že až taký šialený prírastok na mne nevidieť, nejako sa to rozložilo. Mám "iba" dosť veľké bruško na to, v ktorom týždni som. Ale samozrejme, že som mala výplach od lekára. Pritom nejem viac alebo častejšie, skrátka výrazne inak ako pred otehotnením, ani nemám nejaké šialené chute, mám pocit, že všetky tehotné jedia viac ako ja. Takže cesta by asi bola už iba jesť menej, a to mi nepripadá správne... Pri výške 168cm mám teraz nejakých 72 kíl. Možno už aj viac, vážim sa len pred poradňou.
tak ja som pri vyske 184cm, pri kazdom tehu pribrala , zaciatok 78kg porod - 105kg, 2,tehu 95kg porod 116kg a treti porod, to uz ani nepisem,lebo slak ma triafa, a najhorsie je ,ze ani za svet to dole nejde, kokso a to som si kedysi myslela, ze pri vyske 184cm a vahe 60kg som skareda, to som nebola ale hlupa riadne ;)
jedine co ma trapi, je ze tazko si kupim veci na seba, aj pre vahu ale aj pre to ze mi je to vsetko kraaaaaaaaaaaatke
Nepribrat vela max.13kg odporucaju kvoli opuchom a preklamsii ktore mozu nastat ked zena moc priberie.jemu je jedno ako vyzerate.
no zial, je to ťažké obmedzovat sa ked tehulkam chuti.
Ja som pri dcerke pribrala 13kg a teraz pri synkovi 10.no a verte ci nie absolutne som sa neobmedzovala.nie som ani štíhla.Vzdy som vravela že ja ak budem raz tehotna tak budem ako bomba lebo vela priberiem.nekonalo sa.nastastie
ja som pribrala 13kg, ale ked ma v 28tt zobrali do nemocnice a nastolili mi diabetologicku dietu tak som tam 2 kg schudla takze pred porodom (38tt) som mala 11kg plus. Inak mam tiez 158cm a 52kg. Podla mna je tvoja vaha uplne v pohode. Nestrsuj sa. Niektore zeny priberu aj 20kg
Neviem kde beriete že tie čo nepriberu zakonite 30 kg tak nemusia mať dzrave dieťa Ja som mala 170/53 na začiatku a ked som šla rodiť skoro 70 čiže aj ja som pribrala veľa ale poznam aj ženy ktoré pribrali ani nie 10 kg ked šli rodiť a maju zdravé detičky, podstatna je strava a vitaminy a to či priberiem od ovocia 10 kg alebo od slaniny
Ono schudneš podla mna až ked prestaneš kojiť lebo kojenim sa chudne asi len na Marse :D ked kojís tak ješ ako po nebohom (aspon prípady čo poznam z okolia) a ked je nočné kojenie a následné vyjedanie chladničky....Ja som v nemocnici nechala len 5 kg (malá mala 3,7) a zo 65 som sa nepohla rok čo som kojila - potom som sa prestala napchávať a hlavne v noci a kila šli samé dole, dnes mam 54 a ani neviem ako som tých 11 dala dole
Pred otehotnenim 72 kg na konci 3 mesiaca 62kg. Schudla som lebo som nonstop vracala 5-7 krat do dna.
Počula som, že niektorí gynekológovia sú na to hákliví. Najzaujímavejšie je, že ide hlavne o mužskú populáciu gynekológov.... Ja som pribrala 16kg pri prvej a nikto to neriešil a pri druhej 6kg a tiež to nikto neriešil
Ja som zaciatkom 8 mesiaca mala +26 kil a potom som sa uz radsej nevazila. Zakazdym som bola sprdnuta ze som vela pribrala ale ja som sa ozaj vobec neprezierala. Vacsina bola voda lebo som brala obrovsku davku magnesia a to zavodnuje. Sla som rodit cez + 30. Tak ako som 9mesiacov priberala tak som mala o 9 mrsiacov spat svoju vahu. Dietu som vydrzala drzat 2 tyzdne Vsetko mi to pekne stiahla malinka, mlieko ako smotana ;)
ja som pribrala pri obidvoch 20kg,mam 160cm a vaha pred tehu od 49 do 52kg.A teraz to tiez nebude ine,uz mam hore asi 14kg,bojim sa aj na vahu postavit,ale co mam robit.Neviem co by robil tvoj Dr keby ho vecer o deviatej chytil neskutocny hlad,proste to sa neda,nejest.To telo predsa potrebuje energiu,ved z niecoho musi "poskladat " toho cloviecika
ja som celkovo pribrala 12kg , pred tehu som vazila 50
V den porodu 62 kg...pribrala som tri kg pri dcerke a pri prvom 7 kg
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som pribrala pri druhom 25 kg to by sa ten tvoj lekár asi nervovo zrútil keby som bola jeho pacientka nemyslím že je dôležité koľko priberieš užívaj si posledné mesiace dôležité je aby si sa cítila dobre