Ahojte mamičky, všimla som si, že je na túto tému veľa diskusií ale všetky sú už staré. Tak by som sa chcela opýtať. Rozmýšlam už dlhšiu dobu, že by som chcela rodiť v Čechách. Je tu nejaká mamička, ktorá rodila v Břeclave alebo v Brne a podelila by sa o skúsenosti ? 🙂 Poprípade aj o vybavovačky a papiere, ktoré musela so sebou priniesť ? A aké poplatky tam platila a čo všetko? Ďakujem 🙂
Ahoj 🙂 ja som rodila v Breclave, minuly rok. Najlepšie ak si tam zájdeš osobne, sú tam veľmi mili ludia, všetko ti vysvetlia ;) Inak nemám pocit, že sme mali kvôli tomu nejak extra veľa vybavovačiek. Iba ohľadom RL. Syn dostal Česky, tak sme museli riešiť slovenský, tým pádom sme dlhšie čakali na slovenské rodné číslo. Čo sa týka platieb, zaplatíš si všetko ale tvoja poisťovňa ti väčšinu preplatí ( zase treba odniest faktúry na poisťovňu a vrátia peniaze )
@simonaniky Jeej super ďakujem 🙂 a môžem sa ťa spýtať koľko si približne platila ? Na ich stránke píšu zhruba 900€ ?
@nikita34 my sme platili viac, ale ja som tam musela chodiť aj na poradne, každý druhý deň, lebo som prenášala, vyvolávali mi pôrod, mala som sekciu, syna musel prísť pár krát pozrieť fyzioterapeut. Tuším sme platili 1800 EUR, ale 1400 nám poisťovňa vrátila 🙂
@simonaniky prosim ta, mozem sa ta spytat ci ste robili pas alebo nieco take? Poprípade ako to prebiehalo ?
@lucka12399 akože malému či sme robili pas ? Áno, keď mal dva mesiace. Ale keď sme išli z pôrodnice, tak sme nič nemali, prepúšťaciu správu z pôrodnice jedine
@nikita34 ja som rodila v kyjove a v cadci na sk... porovnanie je 100 a jedna... v kyjove bolo vsetko lepsie porod uplne super sprcha kedy si chcel, velka izba, manzel pri porode, cela starostlivost perfektna... dokonca ako prvorodicke my vsetko ukazali ako s novorodencom zaobchadzat ako ho nakrmit, kupat, ... vsetko... v cadci strasne nemat uz jedno dieta za sebou tak by som ho ani nakrmit nevedela... ozaj to bolo super nemenila by som... skoda ze sme sa prestahovali... a k papierom vcelku to bolo a aj je vtipne... bo maly ma vlastne cesky rodny list a slovensku rodny list z osobitnej matriky kazdemu ked to ukazeme sa na nas diva ci je z marsu... je je osobity doslova... pekny porod prajem... a fakt odporucam CR
@simonaniky lebo ja budem rodit v cechach lebo tam mam aj lekárov atd atd (zatial) postupne sa sťahujeme na sk. No len neviem ako potom z pôrodnice pojdeme na Slovensko.. nemame to daleko ale ked nas stopnú policajti tak ci nebude problem ze maličký nema pas .. mame možnosť byt po pôrode aj cr nejaku dobu ale aj tak neviem si predstavit takému malinkemu pas mam z toho strašný strach ... 😀
@lucka12399 Normalne pridete domov bez pasu. Asi nie som daleko od pravdy, ak by som povedala, ze kazdy tyzden sa narodi aspon jedno dieta v CR alebo AT, ktore z porodnice ide domov na SK. Este som nepocula o pripade, ze by policajti riesili prechod cez hranice. Ta sanca je tak miziva. Rodila som v Breclave a musim povedat, ze aj keby boli opletacky na hraniciach, tak porod v Breclave stal za to. 🙂
@lucka12399 no bolo to vtipne ked sme ho robili nakolko maly stale spal a pani co nas fotila tak ze musi mat otvorene oci... ale podarilo sa fotila nam ho vo vajicku...
Ahojte. Ja som zo ZA a rodila som v Havirove. Ak by ste chceli nejake info napiste mi. Viem poradit aj co sa tyka preplatenia poistovnou a pod.
@lenka_l ahoj. V Havirove sa platí pôrod vopred keď prídeš rodit. Stojí to 25 000 CZK. Potom ti pošlú faktúry (cca do 3 mesiacov) a tie pošleš na poisťovňu (treba si zistiť postup aký má konkrétna poisťovňa, ja som mala union a vypisovala som ešte aj tlačivo o cezhraničnej zdravotnej starostlivosti). Pôrod ma nakoniec vyšiel cca 23 000 CZK (bola som tam 48 hodín) a zvyšok mi vrátili. Poisťovňa mi preplatila celý pôrod.
@annie322 ahoj prosím ja by som chcela viac informácii 😍
@burinka1992 dobry deň čo presne by ste chceli vedieť?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikita34 ja rodim v cechach.. sice v ostrave a z dôvodu lebo som ceska .. a mam z tych vybavovačiek celkom stres 😀