zienky, prosím ako ste to dáva psychicky / fyzicky? Som v 31tt, doma mám 2 ročnú. Ona je zlata, nemôžem povedať, ale má svoje muchy ako každé malé dieťa… Potrebovala by veľmi vybehat, vysalit sa ale ja to už fyzicky nezvladam (ani zobrať ju von, mne je hneď zima, brucho boli atd).. A doma jej rohy rastu, prestala už spávať cez deň, takze neoddychnem.. Muž bude chodiť ešte 20 dni do prace (ale 12tky) a potom už bude doma s nami.. 🙏 ja to nedávam psychicky, nervózna som jak pes, mala automaticky tiež… neviem už ísť ani do obchodu, lebo kým malú oblečiem, seba, do autá nasukam (nemáme poriadny obchod v dedine) som hotová… Pomôcť mi nemá kto :/ Ako tých 20 dni ešte zvládnuť? Je mi ľúto, že na malú kričím… Muž chodí domov až okolo 20tej, takze cely čas sme samé :/
@liliblacky neviem ti pomoct. Ja som bola v rizikovom, rovnaky vek starsia dcerka a jedine, co pomahalo bolo chodit von. Tiez nespala cez den, az vecer. My byvame v Ba, cize su tu ihriska, mhd, vzala som ju autom atd...mala 98cm, 2r, v zime ci lete spravila 20km peso a bolo to tazke, ale super. A vravela som si, uz len mesiac same, tak mi bude smutno a ja som smutkom odratavala dni. A veru bolo mi velmi smutno prve 3 mea.po narodeni mladsej v juli. Mladsia uz ma 6 mesiacov, starsia 2.5 roka. Su super partacky, manzel na materskej a je to to najkrajsie obdobie asi v mojom zivote. Skus si to v hlave otocit a doslova si uzite tych poslednych 20 dni spolu.
Nepomohlo by ti spravit si s malou vylet vlakom, busom a pod?
@liliblacky u nas zabera zavolat domov inu maminku s dietatkom, aby sa deti pohrali. Kludne aj taku, s ktorou sa moc nepozname, ale na ihrisku sa deti pekne hrali.
@liliblacky nejaku kamosku ci uz ma dieta alebo nema dieta sa dohodnut, ze by malu zobrala na prechadzku na hodku. Alebo potom ako pisala
@blaazi ze zavolat nejaku domov s detmi. Teraz v zime to aj tak vsetci riesia co s detmi. Nakup vybav Tesco nákupom domov.
Tvoj muž chodí na 12ky, takže nie je preč každí deň. Nech aj on je s deckom
tak vymysliet doma hry, kde sa vyblazni a ukľudní a inak keď si potrebujes oddýchnuť tak pustiť rozprávku ak sa sama nevie zahrať. . Ja som mojich chlapcom vymýšľala take hry že "na koniec " bytu som dala nejaké hračky a na začiatku som bola ja a museli chlapci utekať po hračku a doniesť a toto sme viackrat opakovali, schovávačky sme hrávali, pustila som pesničky v tv a akoze tancovala ale opäť len stojis veľa robiť pri tom nemusíš, nafúkala balon. Plno takýchto hier je. Keď sa dieťa nudí tak je to len horšie. Ale to že už 2 ročne dieťa nespáva to musí byt náročné :( aj moje deti vymýšľali, ale na silu som ich zobrala do postele manželskej síce hodinu zaspávali vymýšľali ale nakoniec zaspali a ja som mohla som aspoň ležať. Aj keď nezaspi dcéra lahni si s ňou do postele ty si aspoň oddychnes.
@liliblacky No musíš sa jedine prekonať, alebo si niekoho násjť čo ti ju pôjde vybehať von.
Ja som v 38 tt od začiatku tehotenstva mi býva zle a doma mám 2 a 3 rocne deti. Zvládam to lebo musím. Tiez som na ne sama. Hlavu hore.
@liliblacky
ahoj, baby ti dobre píšu, skus niečo z ich rád. Ja som to mala ako ty ale s bonusom v lete, takže vonku 35 stupňov a v byte 28 🤯 Miz si to vedel zariadiť aby maleho vodil do a zo skolky, mal 3 roky. A mrzí ma, že som si to s nim fakt neuzila ešte osamote. Ale bol to masaker, to teplo ma zabilo presedlal som pred ventilátorom a pohybovala sa minimalne. Spanok o ničom a hormony katastrofa, hrozne nervna som bola. Teda ti rozumiem. Už len chvíľku vydrz a bude casom lepsie. A spať ho daj na silu, aspoň si polezis.
Ahoj 🙂 mam doma aj 2 ročného aj 3 ročného, ja som aktualne 36tt dufam, že do 2 tyždňov porodim lebo už fyzicky fakt nevládzem a este sme do toho furt chorí, moje deti nespávaju cez deň, a večer si zvykli chodiť neskoro 🙈 tiež som bola na nich sama skoro cely čas, až teraz do Vianoc už je manžel doma posledny tyždeň, ale aj tak oni len maminka a vymýšľajú. A to som mala dost problémové tehotenstvo :/ von s nimi už nechodim fakt iba občas, dost mi je navarit, upratat a obriadit ich, držim palce nejako nech to dobojujeme do šťastného konca a nech máme čo najviac energie s tými našimi deťmi 🙏
Podobne som to mala, najhorsie obdobie dotera🫣 vsetko ma bolelo, ako hroch som bola. Ale ja som sa proste nutila von, chodili sme na “bezpecne” miesta, i ied moj prvorodeny je dost rozumny, ale ja som sa lepsie citila vediac, ze ho nedobehnem. Vytrepala som sa aj s kocarom, o ten som sa opierala, posedavala na lavickach…doma sme sa vela hrali tak, ze ja som lezala na posteli a on skakal okolo mna, chytala som ho rukami, akoze pavuciky a podobne somariny. A kupila som mini trampolinu
ďakujem zienky! Niekedy stačí tak malo, len si prečítať, že je to OK a nie som jediná (čo aj viem ale vieme 😀😀)… hej, skúsim s ňou nejaké sialenoty, trochu ju ponaháňať doma, skrývačky a tak, to by ju mohlo baviť a ja ešte zvladat.. ďakujem pekne, take svetlo ste mi vniesli 😀 inak sa smejem, že niekto má má rad, lebo opatrovateľku sme dlhšie hľadali a bez úspechu (mala dedina) a dnes len tak z núdze som začala googlit a rovno nejaká pani 50+ z dediny si dala inzerát… asi mi dcéru nevybeha ale aj mala bude mat nový podnet 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Najdi si nejaku mladu babu z dediny, co k vam pride najprv na hodinku sa zahrat s malou a ked si na nu mala zvykne, aj ju moze zobrat von.