36. týždeň tehotenstva a bábätko je menšie o týždne

renatatoracova
19. júl 2021

Ahojte baby dnes som bola u doktora v Trenčíne na prietokoch som 36tt a podľa jeho meraní je maličká o 2 týždne menšia čiže prirovnáva sa k 34tt... ja aj priateľ sme chudý :/
Malička ma podľa meraní 2180 gramov... a celkom ma to vystrašilo 😞 čo si o tom myslite ? Ďakujem 😕

karhu
19. júl 2021

ze to moze a nemusi byt pravda/problem
nie kazdy lekar to vie zmerat presne a nie vzdy sa to da zmerat presne
radim nestresovat sa a uzit si posledne tyzdne tehotenstva🙂

..ALEBO mozes ist k inemu lekarovi na konzultaciu

renatatoracova
autor
19. júl 2021

@karhu zajtra zavolam svojmu gynekológovi a oboznámim mu čo mi bolo oznámené a uvidime 😕 hadam bude v poriadku 🙏😞❤️

zanetakovacsova
19. júl 2021

@renatatoracova ležím v nemocnici.. Spoluležiaca🙊ona mala tiež o týždne menšie bábätko a primár jej vysvetlil to že je menšie to neznamená že zaostáva vo vývoji môže mať na svoj týždeň vyvinuté všetko len má menšiu váhu nemôže byť každé bábätko tabuľkové. Ak nemá byť po kom veľké to bábo aj tak nebude mať 4 kilá

tara42
19. júl 2021

@renatatoracova ja som mala dcerku o 3 tyzdne pozadu. Moze a nemusi to tak ale byt. Moja mala pri narodeni 2600g. Je zdrava a krasna a vahu ma momentalne idealnu na svoj vek. Vsetko dobehla. Nemaj strach. 🙂

sasanka605
19. júl 2021

Moji mali obaja menšie hlavičky a o dost. Su v poriadku. V druhom tehotenstve som chodila k inému lekárovi na ultrazvuk a ten rovno pozrel na mna a ze bude mat mala hlavu po mne 😏 . Prvý mal aj bruško menšie. Su obaja zdraví len maju tie hlavy menšie stále .

renatatoracova
autor
19. júl 2021

@zanetakovacsova nie nie nemá veď priateľ ma 65kg a ja 55 teraz a to som tehotná 😕 všetci sme chudý len ma to vystrašilo lebo aj napriek tomu že som doktorovi povedala že nemá byt po kom velka a bacuľatá tak stále že je menšia menšia veľkosťou na 34tt 😕

majamat
19. júl 2021

ja moc nerozumiem pocinaniu dr. len zbytocne stresuju maminky/tehulky.

v 12tt sa robi posledne meranie, podla ktoreho sa posudzuje tt, v ktorom babo je. dalej sa sice mera, ale urcovat podla toho tt nie je vhonde a to hned z 2 dovodov. jeden je, ze kazde dieta ma inu predispoziciu, rovnako ako vsetci dospeli ludia nemaju rovnake proporcie. a druha vec je, ze takto velke dieta uz nedokazu presne odmerat, vdaka comu vznikaju velke odchylky. samozrejme niekedy sa to podarit moze, ale rovnako casto aj nie. mne clekom uhadli, neviem ci sa sekli o 200g. sestre tusim hadali vacsie, ale syn sa jej az taky velky nenarodil. no tu na MK som uz zachytila aj rozdiel v hmotnosit 800-900g medzi predpovedou dr. a realnou hmotnostou.

renatatoracova
autor
19. júl 2021

@tara42 ďakujem hadam bude v poriadku 🙏😕❤️

renatatoracova
autor
19. júl 2021

@majamat hadam bude všetko Okej 🙏😕

renatatoracova
autor
19. júl 2021

@sasanka605 hadam bude všetko Okej 🙏😕❤️

pralinka25
19. júl 2021

ja som tak mala pri tretom.
prve dve deti v pohode ale treti prestal v tusim v 34 rast alebo rastol len velmi pomalicky. potvrdilo to hned viacero lekarov. prietoky sa im zdali chvilu dobre chvilu slabsie. babo bolo ale cule. v 38 tyzdni chceli vyvolat porod lebo stale ten prirastok vahy sa im nezdal. povedali ze moze mat malo kysliku alebo maternica nevladze, snura ma tromb a kopec inych veci. nokoniec sa maly narodil len o tyzden skor sam od seba vazil 2790g , meral 48 cm. starsi surodenci vazili pri narodeni viac.
maly bol po narodeni uplne v poriadku. ale stale pribera pomenise aako jeho surodenci. je skor na tej spodnej hranici prirastku. ma 10 mesiacov. takze ja si myslim ze proste ma taky metabolizmus a je mensi pretoze papa ukazkovo, je culy sikovny a nema zjavne problemy s jedlom..

hradnapani
19. júl 2021

aj moj mladsi bol mensi. Ked sa narodil tak mal ledva 2,5 kila (v 36 tt, ale podla sona mal mat 2100 g, od 31 tt slabsie naberal na vahe), ale vsetko bolo v poriadku, normalne vyvinuty, okrem silnejsej zltacky neboli ziadne problemy. Tie merania pocas sona byvaju niekedy velmi nepresne, takze tym si nelam hlavu, lekari posudzuju aj ine parametre nielen vahu.

nikpa
19. júl 2021

@renatatoracova meracie prístroje nie sú presné. A aj keby, tak sa rodia deti s oveľa nižšou pôrodnou hmotnosťou a aj oveľa skôr. Môj mal 2320g a je zdravý. Nestresuj sa, tým mu nepomôžes.

tehotna40
19. júl 2021

Toto mi rozprávali cele tehu, dva dni pred pôrodom mi povedali ze mala ma 3000g a narodila sa 3650 😀 takže sa hoď do kľudu, užívaj si tehotenstvo. Veľa zdravia !

gvenduska
20. júl 2021

@renatatoracova Nemusíte sa báť bábätko je v poriadku
Mi sme tak boli o tyzden po predu a maly sa narodil malinky a to sme s manželom oby dvaja pri tele a nemali sme žiadne problemy keď sa narodil mal 2940g a 50cm a to bol drobček teraz to už dobehol a to má 2mesiace a 5100g a60cm takze sa nebojte len zbytočne stresujete a to Vám dobre nerobí
Bábätka sa nevyvíjajú podľa tabuliek

zanetakovacsova
20. júl 2021

@renatatoracova k nám si primár sadol na izbu a vysvetlil že veľa lekárov sa vyjadruje zle. Nie vývojovo je pozadu neboj sa. Zaostáva len váhou čo je normálne keďže ani jedno bábätko nie je rovnaké. Dieťa možno s váhou 2.5kg je zdravšie vitálnejšie ako bábätko so 4kg 🙂 nemaj strach je len drobnejšia nie zaostalejšia. 🙂

hviera81
20. júl 2021

som 33tt a moj krpec je o 2 tyzdne mensi. sam dr povedal ze ale vsetko ostatne je ok.
tak ako my ludia nie sme rovnaki, niekto je chudy ,niekto vysoký, niekto viac pri tele, tak ani tie babatka nemusia byt rovnake.... ja uz som si zvykla, ze z kazdej tabulky vybocujem, tak preco nie z tejto 😀
btw, kamoske den pred porodom na zaklade merani utz v nemocnici povedali ze 3,2kg. na druhy den sa narodil 4,2 kg, takze obcas su tie odchylky aj vacsie ako statisticke odchylky.....

ckatka
20. júl 2021

Všetci ti tu píšu aby si sa ukludnila a nestresovala. A čože sa to..da? By ma zaujímalo čo by robili na tvojom mieste.
Keď babo nedostatočne rastie vo vyššom štádiu tehotenstva, môžu byť zlé prietoky, čokoľvek, treba to vyšetriť. Nevadí že je drobnejsie, ale musí tam byt ten prírastok.
Ak.mas blbý pocit, chod ešte k inému lekárovi, zavolaj Holanovi, Cunderlikovi..alebo ešte pár je co majú riadny morfologicky ultrazvuk a zaplať si jeden, aby si mala kľud.

macko1007
20. júl 2021

@renatatoracova v prvom rade vahe never…a v druhom rade..to zaostavanie mala aj moja..na SK mi 3ja dr tvrdili okolo 2700g a zaostavanie o 2tyzdne…v den porodu vCR mi dr povedal 2347g a zaostavanie o 4t..ked sa narodila mala 2350g..mne prietoky kontrolovali od 30tt a prisiel nato az grochal.. dovtedy vraj bolo bsetko ok

ab727
20. júl 2021

@renatatoracova zbytočne sa nestresuj,lekári sa vedia seknúť aj o pol kila...môj malý mal podľa meraní 2800 a narodil sa o 2 týždne neskôr s váhou 2630,narodil sa v 37tt

ab727
20. júl 2021

@ckatka žiadny lekár cez usg jej nedá presnú váhu bábätka,vždy je to plus mínus,niekedy vedia zbytočne vystrašiť mamičku a ak má prietoky ok tak by nemal byť nikde problém,dcéra sa mi narodila s váhou 2800 a vraj už sme prenášali,nie každé dieťa sa narodí cez 3kg nebodaj 4 a na morfologickom platenom usg to tiež nieje na 100%,dôležité je že je vyživované...horšie by boli iné zistenia čo sú tiež veľakrát len zbytočné dohady lekárov...čím lepšie vyšetrenia tým viac stresu pre ženu

ckatka
21. júl 2021

@ab727 tu nejde o zbytočný stres...tu ide o to, že keď sa mamičke alebo lekárom čokoľvek nezdá, radšej to treba do vyšetrovať alebo ak je zle tak akútne porodiť. Lepšie ako potom plakať a pridávať sa do skupín "zomrelo mi nečakane bábätko v 9 mesiaci". No -zdravé a výživovane bábätko len tak z ničoho nič nezomrie. Bud ma nejakú vrodenú vadu (ktorú by morfo pravdepodobne odhalilo) alebo nedostáva výživu /krv/kyslík.
Znie to blbo....ale mam v okolí viacero detičiek, ktoré by tu dnes neboli, nebyť urgentneho zásahu v 36-38tt. Sesternica takto prišla o dieťa v 39tt. Nechcela by som a nikomu neprajem. Takže radšej budem mesiac v nemocnici chodiť 3x denne na monitor ako toto...

ab727
21. júl 2021

@ckatka je samozrejmé,že ak lekár vidí zlé prietoky čo môže byť následok menšieho bábätka tak je žena na pozorovaní a sleduje sa to v nemocnici,ale ty nepíšeš že máš nejaký problém.Ja som tiež nemala rodiť v 37tt ale lekárovi sa nepozdávala placenta tak bola o 2 dni sekcia.Ja som len písala,že tá váha bábätka podľa usg nikdy nieje celkom presná.Hádam ak by sa im niečo nezdalo tak ťa nechajú v nemocnici...Malý mal tiež podľa usg šelest a rozšírenú panvičku v obličke a keď sa narodil tak sa nič z toho nepotvrdilo...a samozrejme ak sa mamičke niečo nezdá tak radšej sa dá skontrolovať

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre